Brandul “masoni” este unul cu adevărat bătrânicios şi din alte epoci

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Am căutat la mine pe blog dacă am scris vreodată despre masoni. Am găsit două postări în care aminteam, aşa în treacă şi pe sistem de caterincă, despre ei. În rest nimic. Ceea ce, pe undeva, vă cam dă o idee despre concepţia mea legată de conspiraţii şi alea, alea. Astăzi scriu, totuşi, despre ei pentru că am văzut că ceva lojă (aşa li se zice, da?) din Marea Britanie îşi caută ambasador mai tânăr.

Nu m-aş încumeta să fac speculaţii asupra însemnătăţii acestui anunţ. Căci habar nu am ce înseamnă asta, dacă e ceva revoluţionar sau nu, dacă reprezintă o fractură cu tradiţia masonică, nu am nici cea mai mică idee.

Ce vreau să subliniez este faptul că, în mintea mea, brandul “masoni” (vorbim generic aici, nu intrăm în detalii) este unul cu adevărat bătrânicios şi din alte epoci, lucru pe care l-am înţeles abia acum când am văzut anunţul cu tânărul ambasador. Motiv pentru care am scris rândurile de faţă. Căci aşa se întâmplă, îmi vine o idee şi trebuie să o împărtăşesc cu voi :)

Iar dacă vreţi să mă întrebaţi de ce nu am scris despre masoni până acum, răspunsul este unul simplu: este un subiect care nu mă interesează de nici o culoare. Şi nu o zic cu răutate sau ceva. Hai să o pun altfel: aşa cum nu mă interesează comunitatea crescătorilor de fluturi (una respectabilă, nu am nici cea mai mică îndoială), aşa nu mă interesează nici masoneria. Plus că, am spus deja mai sus, mă plictiseşte enorm toată faza cu teoria conspiraţiei, teorie din care masonii fac de cele mai multe ori parte, precum TVA din produsele de bază…

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

11 thoughts on “Brandul “masoni” este unul cu adevărat bătrânicios şi din alte epoci”

  1. Asta inseamna ca nici masoneria nu va mai fi ce era odata ?? … pai daca nici pe astia nu mai poti sa te bazezi ca sa dai vina pe cineva pentru prabusirea PIB-ul, datoria externa imensa, punerea pe butuci a economiei, spolierea bogatiilor tarii si faptul ca n-ar bere rece la colţ cand ma’ e o juma’ de ora si incepe meciu’ … ce ne facem ??

  2. Cristi, masonii nu sunt rezultatul unei teorii a conspiratiei. Sunt o realitate. Organizatiile lor sunt publice, chiar daca accesul in acestea nu este deschis oricui. Masoneria nu-si neaga/oculteaza/conspira nici identitate, nici viziunea. Teoriile conspiratiei constau in asocierea masoneriei cu diverse intamplari, dar asta este altceva. E ca si cum faptul ca un conspirationist il acuza pe Chinezu ca a daramat Turnurile Gemene il transforma pe insusi Chinezu intr-o conspiratie.

  3. Nu stiu daca ai citit zilele astea in presa, despre un mason pe patul de moarte, declaratiile lui sunt absolut socante. Va incepe al treilea razboi mondial, datorita atacaraii Iranului,China va conduce lumea, etc…

  4. Herbalife, eu credeam ca Nostradamus a murit de mult. :))
    Lasand gluma la o parte, despre masoni am auzit lucruri contradictorii, ba ca ar fi “aia bunii”, ba ca “aia raii”. Mi-a fost lene sa ma interesez mai indeaproape sa vad cum sta, de fapt, treaba sau poate ca doar mi-a lipsit motivatia. Dar daca e cineva dispus sa faca munca de investigatie, sa-mi dea si mie de stire, pliz.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)