Brandul „masoni” este unul cu adevărat bătrânicios şi din alte epoci

Am căutat la mine pe blog dacă am scris vreodată despre masoni. Am găsit două postări în care aminteam, aşa în treacă şi pe sistem de caterincă, despre ei. În rest nimic. Ceea ce, pe undeva, vă cam dă o idee despre concepţia mea legată de conspiraţii şi alea, alea. Astăzi scriu, totuşi, despre ei pentru că am văzut că ceva lojă (aşa li se zice, da?) din Marea Britanie îşi caută ambasador mai tânăr.

Nu m-aş încumeta să fac speculaţii asupra însemnătăţii acestui anunţ. Căci habar nu am ce înseamnă asta, dacă e ceva revoluţionar sau nu, dacă reprezintă o fractură cu tradiţia masonică, nu am nici cea mai mică idee.

Ce vreau să subliniez este faptul că, în mintea mea, brandul „masoni” (vorbim generic aici, nu intrăm în detalii) este unul cu adevărat bătrânicios şi din alte epoci, lucru pe care l-am înţeles abia acum când am văzut anunţul cu tânărul ambasador. Motiv pentru care am scris rândurile de faţă. Căci aşa se întâmplă, îmi vine o idee şi trebuie să o împărtăşesc cu voi :)

Iar dacă vreţi să mă întrebaţi de ce nu am scris despre masoni până acum, răspunsul este unul simplu: este un subiect care nu mă interesează de nici o culoare. Şi nu o zic cu răutate sau ceva. Hai să o pun altfel: aşa cum nu mă interesează comunitatea crescătorilor de fluturi (una respectabilă, nu am nici cea mai mică îndoială), aşa nu mă interesează nici masoneria. Plus că, am spus deja mai sus, mă plictiseşte enorm toată faza cu teoria conspiraţiei, teorie din care masonii fac de cele mai multe ori parte, precum TVA din produsele de bază…

11 comentarii la “Brandul „masoni” este unul cu adevărat bătrânicios şi din alte epoci

 1. Cristi Răspunde

  si totusi, in viziunea ta, ce sunt masonii? :D

 2. Glass and Iron Răspunde

  Asta inseamna ca nici masoneria nu va mai fi ce era odata ?? … pai daca nici pe astia nu mai poti sa te bazezi ca sa dai vina pe cineva pentru prabusirea PIB-ul, datoria externa imensa, punerea pe butuci a economiei, spolierea bogatiilor tarii si faptul ca n-ar bere rece la colţ cand ma’ e o juma’ de ora si incepe meciu’ … ce ne facem ??

 3. Andreea Răspunde

  Sincer, mie-mi suna un pic a SF :))

 4. mihai Răspunde

  foarte tare articolul

 5. Morom3t3 Răspunde

  Horea, conducatorul rascoalei taranesti, a fost mason. El a fost primit in audienta de imparatul Iosif al II-lea. doar nu-ti inchipui ca primea imparatul un taranete in audienta, nu-i asa?

 6. Cristian Răspunde

  Nu ar trebui sa scrii despre chestii de care nu stii :)

 7. Bradut Răspunde

  Cristi, masonii nu sunt rezultatul unei teorii a conspiratiei. Sunt o realitate. Organizatiile lor sunt publice, chiar daca accesul in acestea nu este deschis oricui. Masoneria nu-si neaga/oculteaza/conspira nici identitate, nici viziunea. Teoriile conspiratiei constau in asocierea masoneriei cu diverse intamplari, dar asta este altceva. E ca si cum faptul ca un conspirationist il acuza pe Chinezu ca a daramat Turnurile Gemene il transforma pe insusi Chinezu intr-o conspiratie.

 8. herbalife Răspunde

  Nu stiu daca ai citit zilele astea in presa, despre un mason pe patul de moarte, declaratiile lui sunt absolut socante. Va incepe al treilea razboi mondial, datorita atacaraii Iranului,China va conduce lumea, etc…

 9. viata de la zero Răspunde

  Herbalife, eu credeam ca Nostradamus a murit de mult. :))
  Lasand gluma la o parte, despre masoni am auzit lucruri contradictorii, ba ca ar fi „aia bunii”, ba ca „aia raii”. Mi-a fost lene sa ma interesez mai indeaproape sa vad cum sta, de fapt, treaba sau poate ca doar mi-a lipsit motivatia. Dar daca e cineva dispus sa faca munca de investigatie, sa-mi dea si mie de stire, pliz.

 10. Daniel Mihai Popescu Răspunde

  Şi totuşi se mişcă… masonii, adică :)

 11. Razvan Răspunde

  Treaba asta cu masonii a devenit atat de publica incat definitia de socetate secreta nu isi mai are rostul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: