20.07.2017

– Am făcut un viral! – Du-te, măh, cu vaca…

Primesc aproape în fiecare săptămână câte un mail în care mi se spune ceva de genul „uite ce viral am făcut, tocmai l-am lansat!„. În cam 98.645% din cazuri, clipuleţul este cel puţin modest. Iar performanţele sale după câteva zile nu depăşesc câteva sute de vizualizări. Deci, evidamont, nu este viralul promis.

Căci, nu-i aşa?, viralul nu îl face cel care face clipul, cel care face clipul face doar clipul, viralul îl facem noi, cei care ne uităm şi care sharuim clipul cu pricina, transformându-l astfel din producţia de studio pusă pe net în viralul care circulă de rupe şi care, de multe ori, îşi consumă creatorii (dar despre asta într-un episod următor).

Aşa că îmi permit o recomandare: cei care mai trimit astfel de mailuri să înlocuiască expresia „am făcut un viral” cu mult mai aproape de adevăr „am făcut un clip, care sperăm din tot coraconul că o să ajungă viral„.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

În loc de înjurătură

Câteva exemple „aşa da” şi „aşa nu” în social media

4 comentarii

 1. luni, 19 august 2013, 09:16

  Eu zic să le dai totuși o mică șansă. Sunt multe situații în care clipuri vechi de 2-3 ani devin virale în prezent deoarece la început sunt mai greu de remarcat. :)

  Răspunde
  • luni, 19 august 2013, 09:18

   Se intampla, dar rar, foarte rar. Oricum nu despre asta vorbesc eu, ci despre faptul ca ala zice ca a facut un viral. De parca stie de la inceput ca o sa fie viral. Ceea ce, fireste, se intampla doar in extrem de putine cazuri. Adica sa ajunga viral :D

   Răspunde
 2. luni, 19 august 2013, 11:26

  Yeap, Graal-ul internautului, viralul. Nu ştie ce este, habar nu are ce să facă pentru a pregăti unul, dar nene, a făcut un viral. Yeap.

  Răspunde
 3. marți, 20 august 2013, 18:12

  Poate ca sunt atat de „buni” incat nici nu mai fac diferenta intre un clip si un viral :)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *