– Am făcut un viral! – Du-te, măh, cu vaca…

Primesc aproape în fiecare săptămână câte un mail în care mi se spune ceva de genul „uite ce viral am făcut, tocmai l-am lansat!„. În cam 98.645% din cazuri, clipuleţul este cel puţin modest. Iar performanţele sale după câteva zile nu depăşesc câteva sute de vizualizări. Deci, evidamont, nu este viralul promis.

Căci, nu-i aşa?, viralul nu îl face cel care face clipul, cel care face clipul face doar clipul, viralul îl facem noi, cei care ne uităm şi care sharuim clipul cu pricina, transformându-l astfel din producţia de studio pusă pe net în viralul care circulă de rupe şi care, de multe ori, îşi consumă creatorii (dar despre asta într-un episod următor).

Aşa că îmi permit o recomandare: cei care mai trimit astfel de mailuri să înlocuiască expresia „am făcut un viral” cu mult mai aproape de adevăr „am făcut un clip, care sperăm din tot coraconul că o să ajungă viral„.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “– Am făcut un viral! – Du-te, măh, cu vaca…”

  1. Eu zic să le dai totuși o mică șansă. Sunt multe situații în care clipuri vechi de 2-3 ani devin virale în prezent deoarece la început sunt mai greu de remarcat. :)

    1. Se intampla, dar rar, foarte rar. Oricum nu despre asta vorbesc eu, ci despre faptul ca ala zice ca a facut un viral. De parca stie de la inceput ca o sa fie viral. Ceea ce, fireste, se intampla doar in extrem de putine cazuri. Adica sa ajunga viral :D

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)