– Am făcut un viral! – Du-te, măh, cu vaca…

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Primesc aproape în fiecare săptămână câte un mail în care mi se spune ceva de genul “uite ce viral am făcut, tocmai l-am lansat!“. În cam 98.645% din cazuri, clipuleţul este cel puţin modest. Iar performanţele sale după câteva zile nu depăşesc câteva sute de vizualizări. Deci, evidamont, nu este viralul promis.

Căci, nu-i aşa?, viralul nu îl face cel care face clipul, cel care face clipul face doar clipul, viralul îl facem noi, cei care ne uităm şi care sharuim clipul cu pricina, transformându-l astfel din producţia de studio pusă pe net în viralul care circulă de rupe şi care, de multe ori, îşi consumă creatorii (dar despre asta într-un episod următor).

Aşa că îmi permit o recomandare: cei care mai trimit astfel de mailuri să înlocuiască expresia “am făcut un viral” cu mult mai aproape de adevăr “am făcut un clip, care sperăm din tot coraconul că o să ajungă viral“.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “– Am făcut un viral! – Du-te, măh, cu vaca…”

  1. Eu zic să le dai totuși o mică șansă. Sunt multe situații în care clipuri vechi de 2-3 ani devin virale în prezent deoarece la început sunt mai greu de remarcat. :)

    1. Se intampla, dar rar, foarte rar. Oricum nu despre asta vorbesc eu, ci despre faptul ca ala zice ca a facut un viral. De parca stie de la inceput ca o sa fie viral. Ceea ce, fireste, se intampla doar in extrem de putine cazuri. Adica sa ajunga viral :D

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)