Vizite de lucru la Casa Memorială Lucian Blaga şi Muzeul Municipal "Ioan Raica"

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

În iunie m-am enervat şi am lansat progrmul „Una pe lună„. Adică mi-am propus, în medie, să vizitez o dată pe lună o expoziţie sau un muzeu. Până acum mi-a ieşit, căci, după cum puteţi vedea mai jos, am deja trei obiective bifate în nici două luni, deci sunt peste medie :D

Prima expoziţie a fost cea a lui Tudor Plăieşu. Despre celelalte două obiective vă raportez mai jos.

Casa Memorială Lucian Blaga, Lancrăm, judeţul Alba. Un mititel indicator din drumul european îţi arată că trebuie să faci niţel dreapta când vii înspre Alba Iulia dinspre intersecţia aia mega-enervantă din Sebeş. După vreo 200 de metri, vezi un tricolor fluturând pe stânga şi îţi dai seama că acolo trebuie să fie, nu are ce fi altceva.

IMG_2523

Intri în curte, deschizând o poartă de aia veche de lemn. Curtea e curată, singurul lucru care nu rima de nici o culoare cu caracterul cultural (aşa ar trebui să fie, nu?) era un Golf albastru parcat mai spre fundul curţii, acolo unde, în locul vechi şuri (cred…) este o sală de conferinţe, de vreo 60 de locuri, unde mai au loc anumite evenimente culturale.

Plătim biletul de intrare: 4 lei de căciulă. Doamna care se ocupa de casa memorială ne-a dat câteva informaţii generale despre istoricul ei şi despre cât a stat Lucian Blaga aici. Ne-a răspuns cu amabilitate tuturor întrebărilor pe care le-am avut. Era pregătită, era de meserie, adică nu era doar pusă să păzească pe acolo sau ceva.

Am întrebat-o direct „vine lumea să viziteze casa?„. A avut un moment de ezitare (eu i-aş spune tristeţe…) şi a zis „ştiţi cum e, e greu acum, lumea nu prea are timp, dar vine, vine…„. Am închis subiectul. Am simţit că e mai bine aşa. Nu de alta, dar am trecut de zeci de ori pe acolo în ultimii ani şi doar în august 2013 am reuşit să şi intru pe poarta casei…

Muzeul Municipal „Ioan Raica”, Sebeş, judeţul Alba. 2 lei intrarea. De căciulă. Cu o curte interioară splendidă, care merită toţi banii pe care îi dai pe bilet (#ironie…). Cu câteva exponate foarte simpatice, dintre care lanterna aia veche şi ciudată mi-a plăcut mie cel mai mult. Fain şi colţul cu halbele vechi de bere, acum parcă îmi pare rău că nu le-am studiat temeinic pentru corespondenţă „culturală” pentru blogdebere.ro :D Dar feelingul este unul bătrânicios, nu ai nici o altă sursă de informare în afara etichetelor pus pe sau lângă exponate şi, din loc în loc, nişte mici afişe cu povestea perioadei sau a unor colecţii. Dacă sunteţi prin zonă merită să intraţi pentru măcar 15 minute.

IMG_2525

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Vizite de lucru la Casa Memorială Lucian Blaga şi Muzeul Municipal "Ioan Raica"”

  1. Si eu am mi-am propus anul acesta sa mai vizitez si muzee din Romania. Am inceput cu cele din judetul Prahova, fiind destule la numar , dar si cele mai aproape de Bucuresti. Din pacate multe nu au un site, sau chiar daca au nu e trecut orarul de vizitare, noroc ca gasesti postari cu informatii despre ele pe diverse bloguri …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)