Noul catalog Ikea 2014, acest Neckerman de sorginte modernă…

O să fac o mică discriminare acum. Una de vârstă. Căci mă adresez celor de leatul meu, pentru care Neckermann reprezenta, pe vremurile de mult apuse, o chestie cool (aiaiaia cum sună acest cuvânt vorbind despre perioada comunistă…). Existau chiar expresii, din care una mi-o aduc aminte pentru că o foloseam des când subliniam cât de tare este ceva: a la Neckermann.

A răsfoi un Neckermann atunci, în seceta aia de reviste şi alte chestii tipărite faine, înseamna o adevărată plăcere. Pentru că te uitai şi îţi picau ochii între paginile alea. Vedeai haine, încălţăminte şi alte alea, despre care eram tentaţi să spunem ca ardeleanul în faţa girafei: „aşa ceva nu există” :))

Mi-am adus aminte de revista aia celebră pentru că am văzut că s-a lansat noul catalog Ikea 2014. Şi mi-am dat seama că e mare realizare ca, în lumea internetului, să faci în aşa fel, ca brand, încât lumea să aştepte lansarea unui catalog în print ca pe un eveniment şi să se bucure atunci când pune mâna pe el şi îl răsfoieşte.

950.000 de astfel de cataloage vor pleca în perioada următoare către români. Vă dau şi comunicatul oficial mai jos, dacă vreţi să aflaţi mai multe. Plus siteul oficial Ikea.

Gata cu momentul de nostalgie. Acum la treaba. Căci avem treabă :D

Catalogul IKEA 2014

14 comentarii la “Noul catalog Ikea 2014, acest Neckerman de sorginte modernă…

 1. atlasms tipar offest Răspunde

  Nu prea ma impresioneaza noua tendita a magazinului IKEA

  • Cristian China Birta Răspunde

   Sa stii ca nici pe mine nu ma impresioneaza comentarii de astea fara argumente, puse doar sa fie. Hai sa zicem ca ai fost avertizat.

 2. Glass and Iron Răspunde

  Ma impresionezi, da’ uneori (nu de multe …) pan’ la strafunduri, ca daca n-as fi barbat m-as smiorcai putin : „imbracat ca-n necherman” ! Eram un fericit posesor si era invelit cu hartie albastra (ca aia din geam), ca sa nu se strice coperta :).
  Si ma tot fortez sa ajung pe la Ikea dupa niste perdele, da’ nu pot bate atat drum pe vipia asta … poate cand s-o mai racori.
  P.S. Nu dupa vremurile alea tanjesc ci dupa cum eram – eram cam ca-n Neckermann ! :) :) :) Mulţam :)

  • Cristian China Birta Răspunde

   Ehe, aveam io o banuiala ca te ating la coracon cu de astea :))
   Stii vorba lui Marin Moraru in Toamna Bobocilor, da? „Ce tineri si frumosi eram, mai ales eu… Si ce urati si batrani suntem, mai ales tu…” =))

   • Glass and Iron Răspunde

    Si o mai stiu pe aia cu „Fiind holtei femei cutreieram / Si ma culcam ades, da’ nu dormeam deloc” … nu mai stiu cine-i autorul, dar stiu ca era o opera lirica iar acu’ e dramatica – tragedie, as putea spune !
    Or mai fi avand astia de la Ikea pungile alea inteligente cu sistem de sigilare (inchizi – deschizi – inchizi – deschizi) ? Ca sa tii diverse in congelator. Ca in alta parte nu am mai vazut si am ajuns la final de stoc.

 3. Mediatorul Răspunde

  Adevărul e că acest catalog este un instrument „catchy”, deși este în format fizic. Și dacă tot ne-ai spus de site-ul IKEA, varianta IKEA offline cred că ar trebui terminată odată cu lansarea online a catalogului ca să meargă șnur totul. :) Ultima oară când am mers era deschis, dar erau în toiul modernizării…

 4. georgiana ene Răspunde

  neckermann :)
  imi placeau foarte mult cataloagele. era ceva magic acolo.
  a, imi mai placea si paris match. se dadea ‘pe sub mana’.

  cat despre ikea, toata stima. consult cataloagele lor, ori de cate ori se iveste ocazia. imi place ca primesc cataloagele acasa. apreciez strategia lor de marketing :)

  • Cristian China Birta Răspunde

   Eu, din acea perioada, asociez Pars Match cu Agassi. Pentru ca l-am vazut pe coperta. Si multa vreme am crezut ca e revista de tenis :))

 5. Szasz Sebes Paul Răspunde

  Si eu imi aduc aminte de Neckerman

 6. Andreea D. Răspunde

  Nici nu ştiu, să mă bucur, să nu mă bucur? Ultima dată în Ikea s-a lăsat cu mulţi bani cheltuiţi, însă tot mai am chestii de cumpărat aşa că aştept şi eu cu nerăbdare noul catalog Ikea.

 7. makisse nefrega Răspunde

  Incercarea de comparatie intre Neckermann si Ikea mi sam pare tot atit de disperata ca si baterea cuiului in oglinda incercarea de a convinge pe unguri sa-si puie pofta-n cui dela TRANSILVANIA,ETC.Neckerman reprezenta pentru noi ,,VESTUL,, in antagonism cu ,,ESTUL,,care eram noi tineri frumosi cu foamea-n git.Neckerman insemna elita,Ikea nu vrea alteceva decit sa poata vinde marfa la tat poporul.Altfel zis cine vrea o mobila ca lumea nu o cauta la Ikea.Lansarea unui catalog Ikea nui un eveniment cultural ci o simpla operazie comerciala care nu are ca scop sa ne faca pe noi sa ne simtim bine ci sa faca profit:face parte dintro strategie comuna la toate multinationalele;altfel zis …fac tot ce pot ca sa ma vreti pentru ca am nevoie de banii vostri.Idea e ca sa-ncerci sa vinzi catalogul Ikea drept cea ce este .Singura paralela care-mi vine acum intre cele doua cataloage ar putea fi asta:NECKERMAN era visul pe care sil facea fiecare cind privea spre VEST sau asculta la EUROPA LIBERA vocea lui CICERONE CERNEGURA vorbind despre EMIL CIORAN sau drepturile omului;IKEA e tot ceva ce-ti faci singur{odata ajuns acasa}-iti montezi mobiluta in kit.Apropo de teorema ca si paralelele se intilnesc undeva cindva:bag picioru-n foc ca astea nu se intilnesc,sint convins.

  • Cristian China Birta Răspunde

   Poate ca o sa fie un soc pentru tine, ar imi asum acest risc: si Neckermann facea revista aia ca sa vanda. Dap. Cum este si firesc de altfel. Dincolo de filosofii de astea de birt de gara.

   • makisse nefrega Răspunde

    Adevarat ai grait,sint in stare de soc de acea imi cer scuse anticipate pentru cele ce urmeaza ;e usor a scrie versuri cind nimic nu ai a spune sau sa-ti asumi riscuri cind nu ai nimic de pierdut {iertare Eminescu pentru parafrazarea superflua}Diavolul se ascunde in detali.Ca jurnalist[profesionist) ar fi cazul sa aprofundezi,sa cauti substanta dincolo de coperte.Dupa ultima cugetare filozofica adoptata la adunarea dela birtul gari(si nu numai)rolul jurnalistului e sa puna intrebari.Ce anume vindea Neckerman,cui se adresa,calitatea produselor(unele facute la noi).De cite ori ai cumparat tu ceva ca urmare a reclamei vazute in Neckerman?Daca toata paralela asta ar fi o simpla gaselnita publicitara aj marturisio?Si de data asta constiinta trece prin stomac?DON`T ANSWER JUST THINK ABOUT IT.

 8. Lucian Răspunde

  Catalogul Neckermann avea rareori coperta invelita in hirtie (ca sa nu se strice) pentru ca se afla la vedere, sa ia ochii oaspetilor, care rasfoiau fascinati, sub supraveghere :) Se facea cadou si se vindea la talcioc – inclusiv imediat dupa 1989. In 1992 am ajutat un prieten sa vinda niste masute batante, de fixat in perete, facute la Piatra Neamt pentru IKEA si refuzate la receptie (ca lemnul avea prea multe noduri dupa gustul lor) – si recomandarea ‘executate pentru IKEA’ facea jumate din pret :)
  Ii urez si catalogului IKEA aceeasi soarta (pentru tarile in care n-a ajuns inca, totusi). Desi am dificultati in a vedea hainele alea care se asambleza acasa, dupa instructiuni :>

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: