Unde mă vedeţi voi peste 5 ani? Căci lansăm Capsula lu’ Chinezu…

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Mi-a rămas în minte faza asta cu unde mă vedeţi voi peste 5 ani când am citit la Richie. Nu că el ar fi scris ceva mare capodoperă sau ceva :)) Ci atunci s-au conjugat astrele (aşa se zice?) şi mi s-a aprins mie beculeţul şi undeva, în ceea ce numesc în lipsă de altceva creier, câţiva neuroni şi-au jurat în sinapse că o să mă facă să scriu, cândva această postare. Şi uite că s-au ţinut de cuvânt…

Eu lucrez cu cincinale. Când este vorba despre chestiuni ample, desigur, de alea strategice, cum ar veni. Probabil că am ceva reminiscenţe de când eram pionier al patriei comuniste şi faza cu cincinalul era de mare angajament. Sau, poate, experienţa m-a învăţat că cinci ani reprezintă o perioadă bună de dezvoltat ceva şi apoi de stat şi cugetat despre ce şi dacă ai dezvoltat. Primul cincinal pe care l-am traversat a fost cel dintre 2007 (când am lansat chinezu.eu) şi… 2010. Dap, ştiu, stau prost cu matematica :)) Numai că, vedeţi voi, când îţi faci planuri pe termen lung, mai ales când intri într-un business nou (iar bloggingul la vremea aceea era doar un pariu pe care am vrut neapărat să îl fac), planurile se mai schimbă. Adică ar fi aberant să nu le adaptezi, mare greşeală ai face. Aşa că primul meu cincinal a durat doar 3 ani :D

Următorul final de cincinal este 2015. Mi-am setat nişte obiective foarte ambiţioase. Foarte. Până acum sunt în grafic. Ba chiar aş putea spune că am un mic avans faţă de markerii anuali pe care i-am stabilit. 2015 va fi un an decisiv pentru ceea ce fac eu. Vorbesc în nume personal, deşi, credeţi-mă, dacă nu aş avea echipa asta formidabilă (din care eu sunt o parte chiar mică, dar să nu mai spuneţi nimănui asta :D), nu aş putea face mare lucru. Dar vorbesc în nume personal pentru că, in the end, când suntem doar noi cu oglinda aia proprie şi personală, doar noi suntem acolo :)

Bun, şi acum, dacă tot am dat un pic din casă, ia să vă spun care e faza cu Capsula lu’ Chinezu. Ştiţi că s-au tot făcut de astea cu capsuli ale timpului. Chiar faine isprăvi. Aşa că nu inventez eu apa caldă. Doar iau la pilă, cum ar veni, acestă idee şi o – ia fiţi atenţi la cuvântul ăsta – customizez :D pentru mine.

Capsula lu’ Chinezu va fi (mă ştiţi doar :D), o doză de bere. Dar una de aia goală, luată direct din fabrică, înainte de umplere. În care doză o să punem ceea ce vă provoc să faceţi colea mai jos. După care îngropăm capsula. Neeee, nu o îngropăm :)) Adică nu în sensul că săpăm o groapă în pământ şi o ascundem acolo sau ceva. Ci o să o îngropăm, pe ea, pe capsulă, în dulce stil social media: adică să o vadă toată lumea. Mai clar, o să îi fac un suport special, închis şi o să o pun la loc de cinste în orice birou voi lucra de acum înainte, în orice loc din lumea asta voi ajunge, orice voi face. Aţi prins ideea :D

Iar peste cinci ani, calculaţi din momentul în care voi sigila capsula, o voi deschide. Şi vom vedea cine a profeţit cel mai bine :) Şi ne vom întâlni la o bere să ne aducem aminte, ca nişte pensionari 2.0, cum a fost în urmă cu cinci ani, cum ne-am schimbat, ce am realizat, ce am fi vrut altceva să face şi nu ne-a ieşit, ştiţi voi, de astea omeneşti :)

Cum procedăm? Vom merge pe două fronturi. Ca să fie treaba treabă, cum ar veni.

Frontul 1. Dacă vreţi să intraţi cu blogul vostru în Capsula lu’ Chinezu, atunci ia scrieţi pe blogurile voastre răspunzând la întreabare „cum îl văd eu pe chinezu peste cinci ani?„.

Frontul 2. Invitaţi-vă cititorii să vă spună cum vă văd ei peste cinci ani. Aşa cum fac şi eu, rugându-i pe toţi cei care îmi fac onoarea să mă citească să răspundă la întrebarea cum mă văd peste cinci ani? :)

Aveţi grijă să îmi puneţi aici, în comentariu, linkul către ce aţi scris (nu vă bazaţi pe trackback, la mine nu merge) sau, după caz, să îmi daţi pe cristi.china pe gmail.com. Eu o să printez postările voastre, cu tot cu comentarii, şi o să le pun în capsulă. Iar peste cinci ani, ştiţi voi, facem făcuta :D

Hai să fixăm şi un deadline până când să se întâmple toate acestea. Am ales 8 august. Pentru că pe 8 august 1969, Iain Macmillan face celebra poză cu magnificii Beatles traversând pe zebra de pe Abbey Road :) Aşadar, până pe 8 august, ora 23.59, aştept postările şi comentariile voastre.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Unde mă vedeţi voi peste 5 ani? Căci lansăm Capsula lu’ Chinezu…”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)