Hai să învăţăm 2.0 împreună: cum să te bagi mişto în seamă pe twitter

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Mi-am făcut un fel de angajament de onoare ca atunci când văd un brand instituţional(ish) că îmi dă follow pe twitter să îi zic ceva aşa, ceva acolo, ca să văd cum reacţionează. Nu de alta dar, zic, dacă tot eşti pe twitter, cum ar fi să şi interacţionezi, zic? Căci, fireşte, dacă ţi-ai făcut cont pe twitter ca să dai numai comunicate de presă, ceva e greşit masiv în strategia ta de comunicare, ca să nu zic mai mult.

În cam 93,45% din cazuri, nu primesc nici un răspuns. No poftim! Bine că sunteţi pe twitter să staţi cu limba în gură degeaba, cum ar veni. O să faceţi succesuri masive aşa, desigur.

Din cele 6,55% cazuri rămase, cam 80% dau răspunsuri (instant sau după o zi, dar se pune şi asta) de genul „ne bucurăm„, „mult succes pe viitor„, „ne pare bine de cunoştinţă„. Adică ok, au răspuns, putem zice că putem să comunicăm şi pe twitter în termeni decenţi.

Dar mai sunt şi cei care o fac ca la manual, cum ar veni. Care trec de faza cu „bună” şi reacţionează foarte bine. Drept pentru care, in my book, primesc o notă mare şi îmi rămân în mintea twitteristică. După cum puteţi vedea în exemplul de mai jos.

israel twitter

Adică ce s-a întâmplat? Eu sunt de fire mai rockeristic, aşa. Şi ieri mi-a căzut sub ochi ştirea că Orphaned Land (din Israel, că aici e şpiulul) a scos un nou single. Ştiam trupa vag, ascultasem ceva, dar nu m-a dat pe spate definitiv. Dar tot am zis hai să văd cum pun problema. Şi am pornit boxele ca să ascult piesa de mai jos, All is One.

Imediat după aia, când eu îi spuneam lui Vlad Dulea(apropo de muzică, citiţi ce a scris Vlad despre Valurile Dunării, de referinţă), aflat lângă mine, „măh, chiar faină bucata asta” şi el dădea aprobator din cap, văd că, între timp, am primit follow de la Israel în România. După care a urmat discuţia de mai sus. În care ei îmi dădeau o informaţie excelentă, pe care nu o ştiam, cum că trupa vine la Sibiu în august. Iar discuţia era la nivel de „per tu”, aşa cum trebe, fără formalităţi încâlcitoare.

Deci Like (pardon my facebookish în acest context :D).

Şi acum piesa cu pricina.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Hai să învăţăm 2.0 împreună: cum să te bagi mişto în seamă pe twitter”

  1. Poate pun o intrebare stupida- nefolosind de altfel twitter
    Cum stii ca e firma cu pricina? Adica eu nu pot sa-mi fac un cont „FHM Romania” si sa-ti dau follow?

    1. Dă un click şi vezi detaliile contului. Mă îndoiesc că cineva şi-ar face cont doar de dragul lelii în numele unei ambasade. :D

      În altă ordine de idei, mi se pare foarte fain cum au reacţionat. Au dat şi RT la articol, din ce am văzut, deci sunt pe fază.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)