Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Hai să învăţăm 2.0 împreună: cum să te bagi mişto în seamă pe twitter

Mi-am făcut un fel de angajament de onoare ca atunci când văd un brand instituţional(ish) că îmi dă follow pe twitter să îi zic ceva aşa, ceva acolo, ca să văd cum reacţionează. Nu de alta dar, zic, dacă tot eşti pe twitter, cum ar fi să şi interacţionezi, zic? Căci, fireşte, dacă ţi-ai făcut cont pe twitter ca să dai numai comunicate de presă, ceva e greşit masiv în strategia ta de comunicare, ca să nu zic mai mult.

În cam 93,45% din cazuri, nu primesc nici un răspuns. No poftim! Bine că sunteţi pe twitter să staţi cu limba în gură degeaba, cum ar veni. O să faceţi succesuri masive aşa, desigur.

Din cele 6,55% cazuri rămase, cam 80% dau răspunsuri (instant sau după o zi, dar se pune şi asta) de genul “ne bucurăm“, “mult succes pe viitor“, “ne pare bine de cunoştinţă“. Adică ok, au răspuns, putem zice că putem să comunicăm şi pe twitter în termeni decenţi.

Dar mai sunt şi cei care o fac ca la manual, cum ar veni. Care trec de faza cu “bună” şi reacţionează foarte bine. Drept pentru care, in my book, primesc o notă mare şi îmi rămân în mintea twitteristică. După cum puteţi vedea în exemplul de mai jos.

israel twitter

Adică ce s-a întâmplat? Eu sunt de fire mai rockeristic, aşa. Şi ieri mi-a căzut sub ochi ştirea că Orphaned Land (din Israel, că aici e şpiulul) a scos un nou single. Ştiam trupa vag, ascultasem ceva, dar nu m-a dat pe spate definitiv. Dar tot am zis hai să văd cum pun problema. Şi am pornit boxele ca să ascult piesa de mai jos, All is One.

Imediat după aia, când eu îi spuneam lui Vlad Dulea(apropo de muzică, citiţi ce a scris Vlad despre Valurile Dunării, de referinţă), aflat lângă mine, “măh, chiar faină bucata asta” şi el dădea aprobator din cap, văd că, între timp, am primit follow de la Israel în România. După care a urmat discuţia de mai sus. În care ei îmi dădeau o informaţie excelentă, pe care nu o ştiam, cum că trupa vine la Sibiu în august. Iar discuţia era la nivel de “per tu”, aşa cum trebe, fără formalităţi încâlcitoare.

Deci Like (pardon my facebookish în acest context :D).

Şi acum piesa cu pricina.

4 comentarii la “Hai să învăţăm 2.0 împreună: cum să te bagi mişto în seamă pe twitter

 1. Hapi Reply

  Poate pun o intrebare stupida- nefolosind de altfel twitter
  Cum stii ca e firma cu pricina? Adica eu nu pot sa-mi fac un cont “FHM Romania” si sa-ti dau follow?

  • Roxana Reply

   Dă un click şi vezi detaliile contului. Mă îndoiesc că cineva şi-ar face cont doar de dragul lelii în numele unei ambasade. :D

   În altă ordine de idei, mi se pare foarte fain cum au reacţionat. Au dat şi RT la articol, din ce am văzut, deci sunt pe fază.

  • Cristian China Birta Reply

   Poti sa iti faci ce cont vrei tu. Si sa imi dai follow. Apoi vedem noi ce se intampla :))

 2. AndreeaConstantin Reply

  Printre altele, asta cred ca inseamna Social Media facuta ca la carte :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.