Un scurt apel către ONG. Foarte scurt, desigur

Cei cu care am mai discutat la bere (ca să nu zic beri :D) ştiu că am un dinte împotriva multor ONG. Care – pardon my French – o freacă la modul plângativ că „nu avem fonduri, ţară de rahat, nimeni nu ne dă nimic” de astea, ştiţi melodia şi cu Ducu şi cu Lia. Problema nu este că se tot jelesc, ci că în afară de asta nu fac nimic. Şi, asemenea unor jalnice instituţii culturale de pe la noi (o să revin asupra acestui aspect, căci m-am inervat!), confundă statul cu mâna întinsă cu o strategie de dezvoltare sănătoasă a ceea ce fac. În fine, mă opresc aici. Ca să nu stric feng shuiul iniţiativei de mai jos. Care îmi place la nivel teoretic. Aştept să văd dacă şi cum se întâmplă în realitate. Şi, dacă îmi place ce iese, mai povestim. Dacă nu, nu, desigur.

Chestiunea se intitulează D’inno Lab (laborator de solutii creative la problemele comunitatii prin intermediul unor solutii sociale si tehnologice integrate). „D’inno” vine de la „Innovation by Design” (aşa mi-a spus pe mail Florin Besnea, unul din cei ce se ocupă de ispravă).

Care este scopul şi durata vizitei, cum ar veni? Dau cu copy/paste de la simpaticii de la Friends Advertising, care susţin şi ei iniţiativa.

Pe lângă oportunitatea de a testa noi metode de rezolvare a problemelor prin intermediul unor soluţii deştepte de tipul Design Thinking, imprimare 3D şi platforme de interactivitate, laboratorul oferă şansa ONG-urilor să analizeze şi  discute soluţiile propuse cu experţi din domeniul tehnologiei, comunicării şi diverşi membrii ai societăţii civile.

Găsiţi informaţii pe pagina de facebook. Cu menţiunea că vă puteţi înscrie la primul atelelier până pe 10 iulie. Adică mâine. Sau, fireşte, să staţi în continuare să vă jeliţi. Că tare mult vă ajută, îhî.

featured-600x343

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Un scurt apel către ONG. Foarte scurt, desigur”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)