După cum, cei mai atenţi dintre voi ştiţi, în weekend o să fiu la Pârâul Rece, la minunata ispravă Social Media Summer Camp, organizată de adevăraţii de la Revista Biz. V-am provocat zilele trecute să îmi daţi argumente împotriva participării la această tabără. Încă vă provoc. Dacă aveţi cu ce :D
Unul din obiectivele mele personale când mă duc la astfel de isprăvi este să cunosc oameni noi. Căci, în ciuda aroganţei mele funciare, ştiu masiv că interacţiunea cu cei care ştiu mult mai multe decât mine în anumite domenii este de mare, mare angajament. Aşa că exact acelaşi lucru îmi propun şi în weekend, să cunosc oameni noi.
Unul dintre cei pe care vreau să îi cunosc (adică să stăm şi noi cale de o bere la poveşti) este şi Iulian Pădurariu. Care, trag intempestiv nădejde, mă va lumina cât de cât în ceea ce priveşte meandrele marketingului modern. Sau, cel puţin, îmi va arăta dacă nu cum să aprind faza lungă măcar să stau cu poziţia aprinsă :D
L-am rugat (pe principiul „coane Iulian, vezi ce simpatic sunt, aşa, ca antreu?” :D) să îmi spună câteva cuvinte despre ce se aşteaptă de la Social Media Summer Camp şi de ce recomandă altora din branşă să participe la o astfel de ispravă. Aveţi mai jos ce mi-a declarat pe mail. După ce ne bem berea de rigoare o să revin şi cu ce impresie mi-a făcut live and acoustic. Pentru a închide cercul, cum ar veni :D
Eu personal as vrea sa le transmit acestor companii sau agentii de care vorbesti ideea ca ma voi prezenta acolo cu cele mai noi lucruri pe care le-am descoperit, le-am practicat cu succes si le-as da cu drag mai departe. Sunt de parere ca o relatie de colaborare intre talente din cele mai variate domenii poate aduce beneficii neasteptate. Ca si om de strategie de business, marketing strategic sau antreprenor, de-a lungul anilor am avut ocazia sa dezvolt zeci de produse si cateva echipe puternice de vanzari. Nicio idee nu a fost exclusiv a mea, ci mereu am avut langa mine oameni cu viziuni si puncte de vedere diferite. Ne-am convins reciproc de ceea ce stiam fiecare mai bine, iar rezultatul final a fost mereu extrem de puternic.
Acum voi aduce in tabara o perspectiva a omului de business in ce priveste un concept relativ nou, acela de „gamificare” sau de design motivational. Nu sunt un gamer mai mult decat unul normal care si-a pierdut cateva nopti bune in adolescenta jucand Lemmings sau similare, insa stim cu totii determinarea si energia celor care sunt angajati in astfel de activitati.
Ce a facut stiinta, in special psihologia, in ultimul timp, a cercetat si a spart in pasi, elemente si algoritmi acest proces ce te ia de cap la propriu. Atelierul meu de gamificare va vorbi mult despre psihologia din spatele fenomenului si nu despre puncte si badge-uri asa cum multi le asociaza cu denumirea pusa oarecum cu dorinta de a simplifica peste un concept ceva mai complex decat atat.
Voi tine un training extrem de interactiv, in care vreau sa fiu contrazis si in care voi incerca, repet, sa aduc cele mai noi elemente ale fenomenului la care am fost eu expus, inclusiv de la cea mai importanta conferinta din domeniu, Gsummit 2013 care a avut loc in San Francisco undeva la sfarsitul lui Aprilie.
4 thoughts on “O relaţie de colaborare între talente aduce beneficii neaşteptate”
Colaborarea intre talente este ca efectul sinergic la vitamine. Se potenteaza reciproc iar beneficiul total este mai mare decat suma beneficiilor individuale. Inca un motiv ca sa ma oftic ca n-ajung :(
Aceasta colaborare intre talente o vad ca o impartasire de idei si un schimb de experienta. Talentul este ceva personal pe care il primesti si, daca stii cum, il dezvolti in folosul personal si al comunitatii. Mult spor la colaborarea chiar si cu berea si te asteptam sa vii cu ideile sa le impartasesti si cu noi.
interesant marks :). am intrat sa vad cine sunt si sunt bine.
asteptam impresiile!
Total de acord. Ca sa fac totusi o paranteza, si colaborarea intre anti-talente duce si ea la lucruri neasteptate :))