„Este un erou acest român”. Dar nu pentru noi, ci mereu pentru alţii…

Este un erou acest român„. Aşa spune presa italiană despre românul care s-a aruncat în foc şi a salvat nişte oameni. Uitaţi-vă la el. Probabil că nu prea a făcut multă şcoală. Probabil că bea bere la PET. Probabil că muzica sa preferată este maneaua, care îi aduce aminte de ţară. De ţara din care, probabil, a plecat pentru că nu putea trăi aşa cum arfi vrut el în ea. Sau, poate, tot ce am spus eu înainte sunt prostii şi românul este total diferit. Sau poate nu.

Uitaţi-vă la el. Este este românul care, cel puţin pentru puţine moment, i-a făcut pe italieni să gândească altfel despre noi. Şi să înţeleagă că există şi români care nu sunt toţi aşa cum ne vedem multă Europă.

Uitaţi-vă la noi. Cum reuşim să umplem vagoane de maculatură şi megabiţi şi megabytes şi pixeli despre unul ca Mailat şi nimic, aproape nimic despre ceea cel considerat de alţii, mereu alţii, un erou român.

Informaţie văzută la Irina Ursu.

2 comentarii la “„Este un erou acest român”. Dar nu pentru noi, ci mereu pentru alţii…

 1. CipBtRO Răspunde

  Nu stiam pana acum cine e „Mailat”. Si chiar daca am aflat nu ma incalzeste cu nimic…
  Mai interesant era daca gaseam numele lui „rumeno eroe”. Ori nu stiu eu sa caut, ori tine el sa ramana sub anonimat.
  Respect!

  • Cristian China Birta Răspunde

   In mare curgere a timpului, numele omului nu conteaza prea mult. Faptul ca e roman conteaza. Mai ales asociat cu atributul de erou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: