Vă dau întâi un citat din comunicatul oficial.
În concurs s-au înscris aproximativ 4000 de tineri pasionaţi de scris şi limba engleză din peste 500 de localităţi din absolut toate judeţele ţării. Cei 37 de finalişti sunt din judeţele Arad, Maramureş, Suceava, Ialomiţa, Ilfov, Iaşi, Teleorman, Covasna, Hunedoara, Brăila, Constanţa, Argeş şi din Bucureşti.
Bun, acum să analizăm. Vorbim despre o ispravă la care au participat 4000 de tineri. În România. Adică la noi, în ţara asta. Ţara asta preocupată cu binoclatul în gura presei care ne abureşte cu te miri ce, în timp ce România adevărată îşi vede de treabă şi face astfel de isprăvi.
Mie îmi place România adevărată, vreau să trăiesc în aici, vreau să fac parte din ea! Chapeau, Shakespeare School, pentru iniţiativă şi pentru că faceţi ce trebuie să facem mulţi dintre noi, adică să instauraţi normalitate şi să vă luptaţi să rămână printre noi!
In all fairness – part 1
Nu ştiu dacă aş fi aflat despre această excelentă ispravă dacă nu aveam în derulare campania la care bloggerii pot câştiga premii simpatice.In all fairness – part 2
Salut pe această cale toate (puţinele) instituţii media (da, ştiu, pretenţios spus) care au dat această ştire. Semn că, poate, ceva nu e putred până la capăt.
Vă dau şi comunicatul oficial al acţiunii. Poate unora o să vă vină idei, dacă înţelegeţi ce vreau să zic…
Evenimentul a avut loc la sala ArCub, iar ceremonia a fost deschisă de ambasadorul competiţiei, Maia Morgenstern, un model de succes pentru participanţii la concurs şi care întruchipează perfect trăsăturile unui mare câştigător. La festivitate au mai luat cuvântul Anca Pegulescu – Inspector General la Ministerului Educaţiei Naţionale, Stanimira Giorgieva şi Septimiu Postelnicu – vicepreşedinţi Unicredit Tiriac Bank, Roxana Ene – reprezentant British Council, poetul Răzvan Ţupa şi curatorul de fotografie Constantin Nimigean. La eveniment au participat finaliştii, alături de reprezentanţii mass-media, sponsorii şi partenerii educaţionali ai competiţiei.
Marii câştigători au fost Malcica Maria din Bucureşti, elevă a Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, la categoria 11-14 ani şi Petrică Lavinia Ioana din Topoloveni, elevă a Liceului Teoretic „Ion Mihalache”, la categoria 15-20 de ani. Cele două câştigătoare au impresionat juriul prin creativitate şi cunoştinţe excepţionale de limba engleză şi vor petrece două săptămâni în tabere de engleză în Marea Britanie, în campusurile unor colegii şi universităţi de top: Harrow House International College şi University College London.
„Ne bucurăm foarte mult că le putem oferi participanţilor aceste premii care vor reprezenta cu siguranţă experienţe uluitoare pentru ei. Suntem convinşi că cele două tinere valoroase vor fi ambasadori de excepţie ai României în cadrul şcolilor de vară la care vor participa.”, a mărturisit Adriana Alionte, vicepreşedintele Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie.
Concursul a fost organizat sub egida Anului European al Cetăţenilor, iar participanţii şi-au pus creativitatea la încercare pentru a descrie un stat european imaginar, folosind elemente emblematice ale statelor existente: tradiţii, simboluri culturale, personalităţi sau chiar monumente şi zone geografice.
În stransa legătura cu tema concusului, pentru eveniment a fost organizată şi o expoziţie de fotografie care surprinde România prin obiectivele a patru fotografi europeni. Expoziţia a fost realizată de Constantin Nimigean, editor al revistei independente de fotografie „Love Issue”. Cele patru aspecte româneşti care i-au impresionat pe fotografi au fost: familia, originalitatea, tradiţia şi ospitalitatea, iar de aici şi numele expoziţiei: „Patru din România văzute din Europa: F.O.T.O.”.
În concurs s-au înscris aproximativ 4000 de tineri pasionaţi de scris şi limba engleză din peste 500 de localităţi din absolut toate judeţele ţării. Cei 37 de finalişti sunt din judeţele Arad, Maramureş, Suceava, Ialomiţa, Ilfov, Iaşi, Teleorman, Covasna, Hunedoara, Brăila, Constanţa, Argeş şi din Bucureşti. În cadrul festivităţii a fost decernat şi Trofeul Shakespeare School Essay Competition reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru cel mai mare număr de participanţi.
5 thoughts on “Ce se mai întâmplă în România adevărată, în timp ce noi suntem prinşi cu altele”
Da, vezi tu Chinezule, asta e o stire care ar trebui sa fie cel putin in primele zece la orice site de stiri. Daca vrem sa ne crestem brandul de tara( apropo, stiti ca este un concurs in plina desfasurare pe Blogal ? ).
Normal ca stie, normal ca stim :)
Aceasta stire, din pacate, nu prea exista pentru multe „institutii” de presa. Si nici pentru multi din blogosfera, care au imprumutat agenda media de la cei tabloidizati din prima categorie. Noi, insa, mergem inainte. Caci imi face placere sa cred ca suntem cei care facem parte din Romania adevarata despre care spuneam :)
Chinezule tu cred ca glumesti … adica vrei sa spui ca au fost 4000 de tineri care timp de cateva zile nu au mai fost interesati de cine si cum sta pe canapeaua lui Maruta ? Dupa cum a zis ardeleanul cand a vazut girafa … „Asa ceva nu se exista”. :)
Mah, sa stii ca ar fi un progra demn de un chinezu sa imi propun sa bag cate o gluma de asta pe blog in fiecare zi :D