Ce se mai întâmplă în România adevărată, în timp ce noi suntem prinşi cu altele

Vă dau întâi un citat din comunicatul oficial.

În concurs s-au înscris aproximativ 4000 de tineri pasionaţi de scris şi limba engleză din peste 500 de localităţi din absolut toate judeţele ţării. Cei 37 de finalişti sunt din judeţele Arad, Maramureş, Suceava, Ialomiţa, Ilfov, Iaşi, Teleorman, Covasna, Hunedoara, Brăila, Constanţa, Argeş şi din Bucureşti.

Bun, acum să analizăm. Vorbim despre o ispravă la care au participat 4000 de tineri. În România. Adică la noi, în ţara asta. Ţara asta preocupată cu binoclatul în gura presei care ne abureşte cu te miri ce, în timp ce România adevărată îşi vede de treabă şi face astfel de isprăvi.

Mie îmi place România adevărată, vreau să trăiesc în aici, vreau să fac parte din ea! Chapeau, Shakespeare School, pentru iniţiativă şi pentru că faceţi ce trebuie să facem mulţi dintre noi, adică să instauraţi normalitate şi să vă luptaţi să rămână printre noi!

In all fairness – part 1
Nu ştiu dacă aş fi aflat despre această excelentă ispravă dacă nu aveam în derulare campania la care bloggerii pot câştiga premii simpatice.

In all fairness – part 2
Salut pe această cale toate (puţinele) instituţii media (da, ştiu, pretenţios spus) care au dat această ştire. Semn că, poate, ceva nu e putred până la capăt.

Vă dau şi comunicatul oficial al acţiunii. Poate unora o să vă vină idei, dacă înţelegeţi ce vreau să zic…

Poza-Festivitate-Shakespeare-School-Essay-Competition-3Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie a premiat cele mai bune eseuri în limba engleză înscrise în cadrul concursului naţional de creaţie „2013 Shakespeare School Essay Competition. Concursul Shakespeare School Essay Competition este unul dintre proiectele prin care Asociaţia Shakespeare School pentru Educaţie îşi propune să motiveze tinerii să îşi perfecţioneze cunoştinţele de limba engleză.

Evenimentul a avut loc la sala ArCub, iar ceremonia a fost deschisă de ambasadorul competiţiei, Maia Morgenstern, un model de succes pentru participanţii la concurs şi care întruchipează perfect trăsăturile unui mare câştigător. La festivitate au mai luat cuvântul Anca Pegulescu – Inspector General la Ministerului Educaţiei Naţionale, Stanimira Giorgieva şi Septimiu Postelnicu – vicepreşedinţi Unicredit Tiriac Bank, Roxana Ene – reprezentant British Council, poetul Răzvan Ţupa şi curatorul de fotografie Constantin Nimigean. La eveniment au participat finaliştii, alături de reprezentanţii mass-media, sponsorii şi partenerii educaţionali ai competiţiei.

Marii câştigători au fost Malcica Maria din Bucureşti, elevă a Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, la categoria 11-14 ani şi Petrică Lavinia Ioana din Topoloveni, elevă a Liceului Teoretic „Ion Mihalache”, la categoria 15-20 de ani. Cele două câştigătoare au impresionat juriul prin creativitate şi cunoştinţe excepţionale de limba engleză şi vor petrece două săptămâni în tabere de engleză în Marea Britanie, în campusurile unor colegii şi universităţi de top: Harrow House International College şi University College London.

            „Ne bucurăm foarte mult că le putem oferi participanţilor aceste premii care vor reprezenta cu siguranţă experienţe uluitoare pentru ei. Suntem convinşi că cele două tinere valoroase vor fi ambasadori de excepţie ai României în cadrul şcolilor de vară la care vor participa.”, a mărturisit Adriana Alionte, vicepreşedintele Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie.

Poza-Festivitate-Shakespeare-School-Essay-Competition-1Toţi cei 37 de finalişti au fost premiaţi, printre premii numărându-se tabere de engleză în România, cursuri de engleză la Shakespeare School, taxe de participare la examene Cambridge, cărţi şi dicţionare şi cursuri de fotografie.

Concursul a fost organizat sub egida Anului European al Cetăţenilor, iar participanţii şi-au pus creativitatea la încercare pentru a descrie un stat european imaginar, folosind elemente emblematice ale statelor existente: tradiţii, simboluri culturale, personalităţi sau chiar monumente şi zone geografice.

În stransa legătura cu tema concusului, pentru eveniment a fost organizată şi o expoziţie de fotografie care surprinde România prin obiectivele a patru fotografi europeni. Expoziţia a fost realizată de Constantin Nimigean, editor al revistei independente de fotografie „Love Issue”. Cele patru aspecte româneşti care i-au impresionat pe fotografi au fost: familia, originalitatea, tradiţia şi ospitalitatea, iar de aici şi numele expoziţiei: „Patru din România văzute din Europa: F.O.T.O.”.

În concurs s-au înscris aproximativ 4000 de tineri pasionaţi de scris şi limba engleză din peste 500 de localităţi din absolut toate judeţele ţării. Cei 37 de finalişti sunt din judeţele Arad, Maramureş, Suceava, Ialomiţa, Ilfov, Iaşi, Teleorman, Covasna, Hunedoara, Brăila, Constanţa, Argeş şi din Bucureşti. În cadrul festivităţii a fost decernat şi Trofeul Shakespeare School Essay Competition reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru cel mai mare număr de participanţi.

Poza-Festivitate-Shakespeare-School-Essay-Competition-2La finalul ceremoniei Adriana Alionte a mulţumit partenerilor şi le-a transmis invitaţia de a susţine în continuare proiectele Asociaţiei Shakespeare School pentru Educaţie, adăugând că „aceasta campanie de încurajare a tinerilor în direcţia perfecţionării limbii engleze va continuă, din convingerea că limba engleză deschide oportunităţi, este limba comunicării şi informării, iar cei informaţi sunt cu siguranţă şi cei puternici”.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Ce se mai întâmplă în România adevărată, în timp ce noi suntem prinşi cu altele”

  1. Da, vezi tu Chinezule, asta e o stire care ar trebui sa fie cel putin in primele zece la orice site de stiri. Daca vrem sa ne crestem brandul de tara( apropo, stiti ca este un concurs in plina desfasurare pe Blogal ? ).

    1. Aceasta stire, din pacate, nu prea exista pentru multe „institutii” de presa. Si nici pentru multi din blogosfera, care au imprumutat agenda media de la cei tabloidizati din prima categorie. Noi, insa, mergem inainte. Caci imi face placere sa cred ca suntem cei care facem parte din Romania adevarata despre care spuneam :)

  2. Chinezule tu cred ca glumesti … adica vrei sa spui ca au fost 4000 de tineri care timp de cateva zile nu au mai fost interesati de cine si cum sta pe canapeaua lui Maruta ? Dupa cum a zis ardeleanul cand a vazut girafa … „Asa ceva nu se exista”. :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.