Pe unde m-am plimbat cam 1.300 km cu Fordul B-Max

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Am avut un Ford B-MAX cu motorul de 1 litru  EcoBoost, la 120 de CP, în Vizita în HD. Traseul a fost cam aşa: Bucureşti – Târgu Secuiesc – Sibiu – Hunedoara – Deva – Ulpia Traiana Sarmizegetusa – Sarmizegetusa Regia – Sibiu – Bucureşti. Plus fâţâiala prin oraşele prin care am fost, importantă din perspectiva consumului. Nu o să reiau ce v-am spus de prima dată când am testat maşina, ci doar o să vă spun dacă, acum când am făcut mult mai mulţi kilometri decât data trecută, primele impresii rămân sau s-au modificat pe ici pe colo prin punctele esenţiale :D

Confortul. Dap, aici punctează bine. Adică se comportă ok şi pe asfaltul patriei, dar şi pe bolovănişul pe care am urcat înspre Sarmizegetusa Regia (cei care aţi ajuns acolo ştiţi ce naşpa e drumul). Impresia de spaţiu masiv îţi dă şi un feng shui corespunzător la drum lung, mai ales dacă eşti cu maşina plină, altfel abia ai aştepta să ajungi unde trebuie să ajungi, zău :))

Consumul. Am scos 7,5 la sută pe toată distanţa. În condiţiile în care, v-am spus, am urcat şi am coborât vreo 25 km cu viteza I şi viteza II şi în condiţiile în care am avut permanent aerul condiţionat pornit. Vă spun toate acestea ca să puneţi în context consumul. Plus că eu nu prea sunt şofer de ăla de „manual”, adică calc pedala şi frâna când trebuie, nu mă joc :D

Distracţia. Aici ar trebui să menţionez sistemul audio, care îşi face treaba, fără a fi top of the top (nici nu ai cum la ce preţ bun are maşina). Dar pe partea de distracţie aş menţiona şi sentimentul mişto pe care l-am avut când am turat-o corespunzătzor pe serpetinele de pe Dealul Negru (nuş cum s-a făcut, dar era cam liber, aşa că m-am putut juca). S-a prezentat foarte bine micuţa, adică şi direcţia şi stabilitatea te lasă să te joci aşa cum îţi doreşti să te joci în asemenea condiţii :D Apropo, pe autostrada de lângă Deva, am călcat pedala de acceleraţie, pentru câteva minute, până la 180 km pe h (să nu spuneţi nimănui…) şi maşina chiar se simţea bine spre foarte bine :D

M-a întrebat cineva, când m-a văzut cu maşina, cui i-aş recomanda-o? Aproape oricui, mi-a venit răsunsul instant. Pentru că se potriveşte multor categorii de şoferi. Mai puţin celor care, asemeni mie, au o familie numeroasă şi, deci, bagaje cât China :)) Dar, în rest, nu prea mă pot gândi la categorii cărora să nu li se potrivească un Ford B-MAX. Dacă discutăm pe criterii de performanţă, siguranţă şi preţ, desigur. Căci sunt şi acele criterii personale peste care e greu să treci, gen „nu îmi place şi gata” :))

Vă las cu câteva fotografii din locurile unde am ajuns cu Ford B-MAX. Nu o să aveţi nevoie de explicaţii, vă prindeţi singuri care e faza :D

[nggallery id=62]

Vizită în HD 2013 a fost un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şi HD Travel. Proiectul este susţinut de Primăria Oraşului SimeriaAgenţia de turism TOC InternaţionalBest Hotel HunedoaraCred ONGCastelulCorvinilorHD.roWebbusiness.ro. Partener media: săptămânalul REPLICA.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

7 thoughts on “Pe unde m-am plimbat cam 1.300 km cu Fordul B-Max”

    1. 1. La depasiri prestează according to motorul de 1 l la 125 de cai :D Adica nu ai problema, ce sa mai discutam. Sigur, cand te urci in masina si stii ca ai un motor de 1 l, esti un pic crispat la primele depasiri, caci gandul tau iti spune ca „nu are cum, mah, la 1 litru sa fie ceva de capul lui”. Dar iti trece repede si vezi ca presteaza corespunzator D:

      2. Pe Dealul Negru, la urcare, m-am distrat foarte tare. Ba chiar am depasit unul cu un BMW seria 3 care s-a uitat cam ciudat la mine cum o fac sa scartie in curbe si in panta :))

    1. Dap, categoric da. Cu mentiunea ca, daca ar fi sa o cumpar, nu m-as arunca la varianta Titanium, ci la ceva mai soft. Plus ca nu as vrea cateva optionale de alea, la care poti renunta lejer, gen senzori de aia si de aia. Adica poti sa scoti o masina care sa te coafeze la un scor foarte bun. Parerea mea, desigur.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)