Cum vă sună pictura cu vin?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Dap, există, se face şi nu doar atât, chiar arată foarte bine. E drept că vorbesc despre pozele de mai jos şi e şi mai drept că ar trebui mers văzute la faţa locului, căci, fireşte, altul este feelingul. Poate chiar reuşesc să ajung să le văd, sunt chiar curios cum arată faţă în faţă, ca să zic aşa :) Până atunci însă, vă dau info oficial despre expoziţia lui Tudor Plăieşu.

IngerurbanITP

ElegiasemnelorTudorPlaiesu (Medium)

Meda Popea- Arts & Events anunta expozitia de pictura cu vin rosu a artistului vizual Tudor Plaiesu intitulata “Oglinda abisala”, un proiect de arta in premiera in Romania.

Expozitia are loc la Hotel Pullman World Trade Center Bucharest in perioada 5-22 iunie 2013, iar accesul publicului este liber. Expozitia “Oglinda abisala” este un demers artistic unic in Romania, este pentru prima data cand un artist contemporan alege sa lucreze cu vin rosu, un material neconventional, dar cu valente expresive deosebite, care cere multa maiestrie si o buna stapanire a tehnicii laviului.

Tudor Plaiesu: “Lucrarile, executate in tehnica laviului de vin rosu, cu LacertA Merlot 2010, exploateaza valentele vii si transparentele acestei materii lichide naturale si sunt alegorii ale unor ganduri si stari, cu radacini in mitologiile nordice, atat din zona eropeana, cat si din zona asiatica. Aceste alegorii au in centru figura feminina, cheia de bolta a varstelor si a idealului de frumusete. Pata de vin este un pretext de continua definire a ideiii de sacru si profan, un pretext de redefinire a mitului dionisiac, dar si a stropirilor rituale prezente in toate culturile vechi, motiv exploatat in buna masura de cateva importante curente ale artei moderne.”

Meda Popea: “Lucrarile, referiri evidente la istoria artei universale, la varstele si conceptele ei, sunt pretexte pentru etalarea calitatilor unice ale petei de vin asezate spre a se usca pe o hartie de o inalta calitate, menita sa puna in valoare istoria petei si modul ei diferit in care se absoarbe sau se usuca brusc pe suprafata hartiei. Expozitia propune o serie de monocromii tratate in spiritul picturii, compozitii care se desfasoara pe orizontala, un format care te duce cu gandul la alegorie”.

Expozitia este primul proiect personal de grafica al artistului Tudor Plaiesu si aduce in fata publicului lucrari realizate cu vin rosu, pretios, dens si pigmentat intens, LacertA Merlot 2010, produs in podgoria Dealu Mare. Lucrarile sunt realizate pe hartie de foarte buna calitate (Fabriano), cu textura densa, care da pretiozitate lucrarilor si exacerbeaza ideea de unicat si autentic, scotand din ecuatie posibilitatea reproducerii.

Expozitia “Oglinda abisala” a lui Tudor Plaiesu este un nou proiect din seria de evenimente artistice si culturale pe care platforma Meda Popea- Arts & Events le aduce in fata publicului si inaugurate cu expozitie de fotografie facuta in jurul lumii.

Sponsori: MM Packiging, LACERTA Winery, Hotel Pullman World Trade Center Bucharest
Parteneri media: Artecon Services, b365.ro, Bewhere, bigcitylife.ro, Cooperativa urbana, Modernism, Orasul vorbeste, port.ro, Zile si nopti.

Despre tehnica picturii cu vin (laviu de vin)
Pictura cu vin este o tehnica straveche, rezervata maestrilor. Acuarela, tusurile, laviul sunt tehnici ce trebuie bine stapanite, in care ezitarile nu sunt permise si in care primeaza spontaneitatea tusei. Artistul trebuie sa stapaneasca o disciplina a gamelor si tonurilor foarte stricta (pata de culoare nu poate fi stearsa). Laviul de vin implica un grad de dificultate superior acuarelei, datorita cromaticii foarte estompate, care necesita o interventie rapida pe hartie, cu suprapuneri suplimentare.

Despre Tudor Plaiesu
Tudor Plaiesu este un artist vizual complet, a absolvit Universitatea de Arta Bucuresti si are la activ o experienta de peste 15 ani. Lucreaza grafica, pictura murala si de sevalet, gravura, ilustratie si coperta de carte, fotografie. Stapaneste cu excelenta tehnicile vechi si lucrarile sale de grafica reflecta aceasta maiestrie, fie ca este vorba de creion, penita, gravura, acuarela si laviu sau tehnici mixte.
A lucrat pictura monumentala in spatii diverse, in tehnici diverse (fresca, ulei pe perete, acrilic pe perete sau lemn). Lucrarile sale de mari dimensiuni se afla in hoteluri, institutii, restaurante, cluburi, resedinte particulare, birouri: Castel Film, Coca-Cola, Hotel Z, Ageless Club, case de avocatura, spitalul veterinar Marco Vet, Chateau de Calvieres Franta.
Artistul a lucrat ilustratie si coperta de carte (colectiile integrale Arthur Conan Doyle, Lev Tolstoi, Dostoievski, Alexandre Dumas de la Adevarul Holding), dar si ilustratie de presa (Ziarul Financiar).
Tudor Plaiesu este un excelent portretist, fiind recunoscut pentru maiestria sa in realizarea portretelor de copii, dar si pentru proiectele sale de portret de animale.
Lucrarile sale se afla in colectii private in Romania, Franta, Italia, Belgia. Expozitii personale (Hilton, 2009, business event), expozitii de grafica de grup (Atelier 35).

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Cum vă sună pictura cu vin?”

    1. e mai greu sa lucrezi cu vin decat cu culori de apa- acuarela, de exemplu; gandeste-te ca nu exista paleta de culori! merita vazute pe viu lucrarile, o alternativa in imagine la fel de buna ca gustul merlot-ului :).

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)