Propun modificarea Legii privind implementarea social media în România

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Bine zicea Bogdan Petriceicu Haşdeu „cuvintele sunt ca banii”. Mă rog, mai exact el zicea aşa:

Precum în economia politică moneta este mijlocul universal al circulaţiunii tuturor bunurilor, tot aşa în linguistică graiul este mijlocul universal al circulaţiunii ideilor şi impresiunilor. Şi fără monetă, bunurile ar circula, dar cu mult mai greoi; cu mult mai greoi ar circula de asemenea, deşi tot ar circula, ideile şi impresiunile fără grai. sursa

Dar să nu ne poticnim în acribii şi să luăm social media de mâner, cum ar veni. Căci ceea ce vă propun este să susţineţi iniţiativa prin care cerem ca sintagma „social media” să intre în singularitate, ca să zic aşa. Adicătelea, de acum înainte, când zicem „social media” să acordăm cu „este” nu cu „sunt”. Adicătelea, să mergem pe mâna lui Haşdeu şi să cerem ca banul „social media” să fie folosit aşa cum vrem noi, nu cum vrea gramatica!

„Media” este pluralul latinescului „medium”, deci, pe cale de consecinţă trebuie acordat cu verbul ăla de are treabă cu mai mulţi, nu doar cu unul. Recte, pe legea gramticească actuală, atunci când spunem „social media este” greşim flagrant. Şi nu e frumos, doar oameni suntem, nu nazi grammar, dacă înţelegeţi ce vreau să zic.

Aşa că propun modificare Legii privind implementarea social media în România. Nu modificări majore, care să ducă la o revoluţie în sistem sau ceva, ci doar adăugarea paragrafului următor.

Prin social media se înţelege un concept, o noţiune, un fenomen singular, care uneşte intrinsec mai multe concepte, noţiuni, fenomene unice şi care se foloseşte la singular, indiferent de contextul sau specificul discuţiei.

Dacă mai aveţi şi voi propuneri de modificare a aceastei lei, să le ziceţi aici în comentarii. Ca să ne putem apuca de treabă, mă înţelegeţi.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Propun modificarea Legii privind implementarea social media în România”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)