Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Propun modificarea Legii privind implementarea social media în România

Bine zicea Bogdan Petriceicu Haşdeu “cuvintele sunt ca banii”. Mă rog, mai exact el zicea aşa:

Precum în economia politică moneta este mijlocul universal al circulaţiunii tuturor bunurilor, tot aşa în linguistică graiul este mijlocul universal al circulaţiunii ideilor şi impresiunilor. Şi fără monetă, bunurile ar circula, dar cu mult mai greoi; cu mult mai greoi ar circula de asemenea, deşi tot ar circula, ideile şi impresiunile fără grai. sursa

Dar să nu ne poticnim în acribii şi să luăm social media de mâner, cum ar veni. Căci ceea ce vă propun este să susţineţi iniţiativa prin care cerem ca sintagma “social media” să intre în singularitate, ca să zic aşa. Adicătelea, de acum înainte, când zicem “social media” să acordăm cu “este” nu cu “sunt”. Adicătelea, să mergem pe mâna lui Haşdeu şi să cerem ca banul “social media” să fie folosit aşa cum vrem noi, nu cum vrea gramatica!

“Media” este pluralul latinescului “medium”, deci, pe cale de consecinţă trebuie acordat cu verbul ăla de are treabă cu mai mulţi, nu doar cu unul. Recte, pe legea gramticească actuală, atunci când spunem “social media este” greşim flagrant. Şi nu e frumos, doar oameni suntem, nu nazi grammar, dacă înţelegeţi ce vreau să zic.

Aşa că propun modificare Legii privind implementarea social media în România. Nu modificări majore, care să ducă la o revoluţie în sistem sau ceva, ci doar adăugarea paragrafului următor.

Prin social media se înţelege un concept, o noţiune, un fenomen singular, care uneşte intrinsec mai multe concepte, noţiuni, fenomene unice şi care se foloseşte la singular, indiferent de contextul sau specificul discuţiei.

Dacă mai aveţi şi voi propuneri de modificare a aceastei lei, să le ziceţi aici în comentarii. Ca să ne putem apuca de treabă, mă înţelegeţi.

4 comentarii la “Propun modificarea Legii privind implementarea social media în România

 1. georgiana ene Reply

  recunosc, nu m-am gandit niciodata de unde vin cele doua cuvinte si cum trebuie facut acordul.
  n-am propuneri, dar o sustin pe asta.
  am mai invatat ceva astazi :)

 2. Razvan Ianculescu Reply

  Eu am acordat mereu la singular. Instinctul, ce sa zic :)

 3. Razvan Reply

  Despre ce lege vorbesti matale aci? Un link cu detalii? Gogu se pare ca nu vrea sa ma ajute cu informatii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.