Vizită de lucru în Parcul Dendrologic Arboretumul din Simeria

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Încep prin a vă spune că protestez! Şi prostestul meu se duce către fix două direcţii: 1. Eu, căci am trecut de jdemii de ori prin Simeria, dar habar nu am avut că există o asemenea comoară acolo 2. Autorităţi (termen generic) pentru că nu au promovat aşa cum se cuvine o asemenea comoară.

Am folosit de două ori cuvântul „comoară”. Poate că nu mă pricep eu la chestii de astea cu copaci şi iarbă verde, dar aşa nu mă interesează că nu mă pricep, de nu vă puteţi închipui. Căci Parcul Dendrologic Arboretumul din Simeria o fi pentru specialişti (să studieze şi alea alea), dar pentru mine, ca om care m-am plimbat pe acolo şi m-am înfiorat corespunzător, este, după cum vă spuneam, o adevărată comoară.

Când ni s-a spus că o să mergem acolo, ca punct din programul Vizită în HD, nu am avut nici o reacţie. Adică nici nu mi s-a părut ceva de speriat, dar nici nu am exultat de bucurie că o să mă duc să văd nişte copaci, arbuşti şi iarbă sau ceva. Dar la câteva minute după ce am ajuns acolo şi am început să mă plimb, m-am întors către cei care erau în preajma mea şi le-am spus „bre, nu ştiu voi ce simţiţi şi ce credeţi, dar pentru mine parcul ăsta este cel mai frumos moment al weekendului„.

Este splendid acolo! Am făcut un catralion de poze, eu, cel care ştiţi deja că este de un jemonfichism funciar când vine vorba despre făcut poze. Şi nu mă mai puteam opri. Te poţi plimba pe acolo în neştire, să te regăseşti (dap, folosesc cuvinte de astea motivaţionale pentru că aşa am simţit în acele momente), te poţi bucura de natură (dap, clişeu, ştiu, dar aşa este), te simţi bine spre foarte bine (ca să o scurtez).

No bun, acuma gata cu zenul. Căci, deşi mi-a plăcut teribil locul, feng shuiul mi-a rămas strâmbat pentru că din punct de vedere al prmovării acestei comori totul este un dezastru. Dap, îmi asum acest cuvânt. Mă rog, după ce am avut nişte discuţii cu primarul de Simeria, Emil Rîşteiu, hai să folosim trecutul verbului, adică „a fost”. Pentru că am înţeles că se mişcă binişor treburile şi că totul o să fie ok cât de repede. Aşa cum ar trebui să se mişte când ai aşa ceva în ogradă (pardon my French).

Profit de ocazie (adică dacă tot v-am spus că ne-am întâlnit cu primarul Emil Rîşteiu) să spun şi acilea pe blog ce i-am spus şi când am discutat faţă în faţă: mă bag să sprijin orice iniţiativă de promovare a Parcului Dendrologic Arboretumul din Simeria. Şi sunt sigur (mă ştiţi doar) că pot să mai atrag şi pe alţi stimabili în această ispravă. Doar să avem ce să promovăm, să avem către ce să trimitem lumea, să avem ce spune celor care sunt interesaţi (şi cred că sunt o grămadă de oameni care habar nu au de comoara asta).

Deocamdată, însă, situaţia este naşpa rău. Adică singurul lucru cu care poţi să ieşi la înaintare este pagina de facebook. În rest, nici măcar către wikipedia nu pot să dau link, credeţi-mă… Iar aici, fireşte, sunt absolut sigur că putem găsi voluntari care să se ocupe de un site, spre exemplu. Ca să avem ce promova, repet.

Gata, vă las cu pozele. Aşa cum le-am ştiu eu face, adică stângaci. Şi nu cumva să nu intraţi pe acolo când ajungeţi prin Simeria. V-am avertizat!

Vizită în HD 2013 a fost un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şi HD Travel. Proiectul este susţinut de Primăria Oraşului SimeriaAgenţia de turism TOC InternaţionalBest Hotel HunedoaraCred ONGCastelulCorvinilorHD.roWebbusiness.ro. Partener media: săptămânalul REPLICA.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Vizită de lucru în Parcul Dendrologic Arboretumul din Simeria”

  1. Mai, nu stiu ce sa zic cu promovarea. Eu propun sa o facem doar in limbile de circulatie, caci la romani cele mai frumoase si mai bine pastrate sunt locurile de care romanii nu stiu. Cum afla de unul fain, se duc gramada, si apoi zici ca au trecut vandalii pe-acolo…
    Si chiar pare tare fain, de ce sa ne mustre constiinta ca am ajutat la distrugerea lui?!

    1. As fi vrut sa te contrazic dur si irefutabil, dar nu prea am cum. Caci ai ceva dreptate matale in ce zici. Dar, din punctul meu de vedere, acesta este un cost pe care trebuie sa il acceptam si sa il platim daca, per total, reusim la faza cu promovarea acestui loc splendid.

  2. Pingback: Salut cu drag inițiativa castlebreak.ro. Dar o și critic puțintel... - Cristian China Birta

  3. Pingback: #PoateVăInteresează - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)