Cum vi se pare Reţeaua Cetăţenească de Martori Electronici?

Ce vedeţi mai jos este propunerea lui Constantin Teodorescu. Am preferat să fac un screen shot, ca să nu fiu acuzat că denaturez, că alea alea. Eu doar vă invit la discuţie. Dacă doriţi şi dacă poftiţi, fireşte.

teo

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Cum vi se pare Reţeaua Cetăţenească de Martori Electronici?”

  1. Nici n-am apucat să pun propunerea pe Facebook și uite că „Adevărul” a venit cu un articol din care se vede necesitatea și utilitatea unui astfel de „Rețea Cetățenească de Martori Electronici”: „Chiar dacă programul a demarat oficial luni, unii colectori „au furat startul“ şi au distribuit vouchere încă de vineri sau de sâmbătă.”
    http://adevarul.ro/economie/stiri-economice/tichetele-rabla-s-au-epuizat-intr-o-ora-centre-colectare-au-furat-startul-programului-1_51b73712c7b855ff567fc499/index.html

  2. Ar fi ceva interesant ,dar ar insemna sa fi prezent cit mai mult pe net ,daca se poate si pe ceva TV-uri ca sa poti spune ca ai vazut in direct.In plus daca e doar intre noi fara a fi ceva oficializat,nu stiu pe cine ar interesa.

    1. Pentru a condensa mesajul, n-am dat toate explicațiile! În valuta virtuală BitCoint, calculatorul este cel care stă în rețea și prin anumite calcule „validează” un bloc de tranzacții. Eu am redus explicațiile la minim posibil pentru a nu intra în amănunte. Ideea este că foarte multe calculatoare primesc un bloc de mesaje și fac ceva asupra lui și la final, îți cer (de formă) un fel de aprobare din partea utilizatorului că el a „validat” un bloc de „declarații”, hai să-i zicem ca un fel de „captcha”! Deci nu înseamnă să stea omul pe net tot timpul și să zică „Da, am văzut” , „Nu asta n-am văzut”. De fapt este „Da, sunt un om și am fost prezent aici la calculator miercuri 12 iunie la ora 17:15 când calculatorul mi-a solicitat să fiu martor că el a validat un bloc”. Cam așa ceva!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)