Hai să învăţăm împreună: cum alegem maşina de spălat

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Cei mai mulţi dintre voi, cei care îmi faceţi onoarea să mă citiţi, ştiţi că am acilea pe blog o rubrică intitulată generic „Hai să învăţăm 2.0 împreună„, în care eu lansez o provocare (de obicei pornind de la un studiu de caz, adică realitate, nu teorie) şi care, cu toată modestia de rigoare o spun, se bucură de oareşce succes. Doar că de data asta partea cu 2.0 nu mai apare în formulare căci această parte este una mititică. După cum vă raportez mai jos.

Suntem fiinţe virtuale, cu internet la purtător şi cu url-urile adânc înfipte în ontologicul de zi cu zi. Ca să înţelegem mai bine ce spusei (salutare, Oltenia :D) înainte, hai să o zic altfel: imaginaţi-vă că nu aveţi net pentru doar o zi. Şi nu sunteţi în vârf de munte sau într-o perioadă asumată de „post negru” de net, ci într-o zi obişnuită, din care internetul face parte acută, desigur. Ehe, not funny, ştiu…

Numai că aceste fiinţe virtuale superbe care suntem (nu toţi, fireşte), aceste avataruri de mare angajament cu care ne hlizim înspre avatarurile altora, aceste sharelikeRT şi alte alea pe care le aruncăm în oceanul învâltorat al social media, ei bine, toate acestea sunt doar extensiile tehnologice, dacă vreţi, ale ceea ce suntem noi cu adevărat. Adică oameni. De ăia reali. Care spun „au, măh!” dacă îi pişti cu ceva, care gustă cu nesaţ dintr-o bere rece într-o zi de vară şi care – ca că nu o mai lungesc, mă înţelegeţi – trebuie să îşi spele şi hainele. Căci, fireşte, o aplicaţie care să facă aşa ceva în locul maşinii de spălat încă nu am auzit să se inventeze :D

Şi dacă tot am ajuns la partea cu maşina de spălat (observaţi cum am construit demersul comunicaţional până în acest punct…), ia hai să discutăm un pic despre cum alegi o astfel de sculă indispensabilă a vieţii noastre ca oameni reali, de aia care gustă cu nesaţ dintr-o bere rece într-o zi de vară. Ţin să precizez din start că eram pafarist convins înainte de a face o minimă documentare pe chestiunea în cauză. Dar acum, după vreo 2 ore de „răsfoit” netul pe acest subiect, ia să vă raportez cam cum am sintetizat informaţia pe care am găsit-o.

Înainte, însă, hai să vă spun cum puteţi intra în posesia unei prea-frumoase maşini de spălat din gama Arctic TET, pe care o puteţi vedea în imaginea de mai jos.

Mecanismul este simplu, trebuie să răspunzi în comentarii (sunte moderate, aşa că nu vă speriaţi dacă nu le vedeţi) la întrebarea „Cum poti economisi energie, apa si chiar timp cu masinile de spalat Arctic TET?

Raspunde la intrebare facand referire la una dintre functiile TET. Pentru inspiratie, consulta site-ul si brosura online sau joaca Electronomic . Vino apoi aici pe pe blog si scrie un comentariu pe aceasta tema, iar la finalul saptamanii poti fi castigatorul unei masini de spalat Arctic TET. TET inseamna Tehnologie de Economisire pe Termen lung.

Aceasta a doua etapa a concursului va fi premiata cu o masina de spalat Arctic TET. Saptamana viitoare voi avea o noua provocare si un nou premiu. Poti participa cu un singur raspuns pe saptamana. Regulamentul complet este disponibil aici.

premiu

Criteriile după care alegi o maşină de spălat (ordinea criteriilor îmi aparţine, cel mai probabil voi aveţi o altă ierarhie):

1. Costurile. Atenţie, nu am spus preţ! Pentru că una este preţul (îl plăteşti o singură dată şi ura şi la gară) şi altceva înseamna costuri (pe care le plăteşti, în esenţă, pe toată durata de viaţă a maşinii de spălat). Ca să calculezi bine aceste costuri, trebuie să iei în cosideraţie mai mulţi factori. Preţul, fireşte, este unul dintre ei. Dar, dar, din punctul meu de vedere, nu cel mai important. Adică poţi să dai 3 lei pe o maşină de spălat şi să îţi spui „mamăăă, ce afacere am făcut, sunt beton de beton„, dar apoi să vezi că îţi consumă de te rupe şi că după 3 luni stai mai mult cu ea în service. Sau poţi să scoţi din buzunar o sumă consistentă, dar care se amortizează lejer tocmai prin consumul scăzut şi prin randamentul (hai să îi zicem aşa generic) sculei. Costuri înseamnă să te uiţi mai din perspectivă şi pe termen mai lung, nu doar colea în vârful nasuluii financiar, ca să zic aşa, cum faci doar cu preţul.

2. Spaţiul. Presupun că nimeni nu se duce să îşi cumpere o maşină de spălat fără să ştie exact unde să o instaleze. Sper din tot sufletul că nu faceţi asta :)) E de prisos, cred, să insist asupra importanţei covârşitoare pe care acest criteriu o are în alegerea unei maşini de spălat, deci trecem la criteriul următor.

3. Zgomotul. Urăsc din tot sufletul maşinile de spălat lângă care trebuie să dai SMS ca să te poţi înţelege cu omul de lâng tine. Şi am spus tot cu asta.

4. Partea cu ecologia. E importantă evident, dar, după cum vedeţi, abia după celelalte criterii din punctul meu de vedere, desigur. Adică, tradus, dacă este să aleg între maşina de spălat X şi maşina de spălat Y – egale până în acest moment pe criteriile de mai sus însumate – o aleg pe cea care are puncte în plus la capitolul „verde”.

5. Alte criterii. Ia vedeţi fotografia de mai jos, luată pe de siteul Arctic. Îmi pare că vine cu nişte criterii în plus chiar simpatice, dar nu decisive pentru mine :)

criterii masina de spalat

Cam asta a fost, stimabililor. Şi, ca să închei frumos, spun doar atât: în speranţa că aceste informaţii v-au fost de folost, luaţi-e premiiileeeeeeee :))

Iar pe  final, vă las cu o filmare pe care am făcut-o pe stil războinic :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

56 thoughts on “Hai să învăţăm împreună: cum alegem maşina de spălat”

 1. toate criteriile de mai sus pot fi luate in calcul… dar ca sa economisesti si Energie si Apa si Timp (cand vine vorba de masina de spat)… e simplu… cumpara o masina de spalat Artic TET… astfel impusti cei trei „iepuri” de mai sus… :)

 2. Timp,energie si apa, putem economisi cu Arctic TET, cu ajutorul functiilor de spalare rapida (Express 14 minute), spalare la rece ( EcoWash,pana la 80% mai putina energie consumata) si AquaSafe: un sistem care regleaza automat consumul de apa, plus alte tehnologii.

 3. Poti economisi, timp, apa si energie, cu noile masini de spalat Arctic cu ajutorul functiilor moderne instalate: EcoDose, AquaSafe si EcoWash.
  EcoDose – este un dispozitiv amovbil al sertarului de detergent care permite efectuarea de spalari cu detergent lichid, deci ai posibilitatea de a opta pentru detergentul sub forma lichida si de a face economie pe termen lung.
  AquaSafe – sistem de reglare automata a consumului de apa si de control al excesului de apa ( Optimizarea consumului de apa, siguranta in utilizare.)
  EcoWash – optiune de spalare cu apa rece, cu economisire de pana ala 80% energie.

  Deci, TET rulz. Fii destept cu „tete”! (franceza, cap)

 4. Programul Economic 20`
  Economisesti energie,apa si timp si in acelasi timp protejezi mediul.Programul este destinat pentru spalarea rapida a rufelor de bumbac (max 3,5 kg) cu un grad redus de murdarie.

 5. Datorita functiilor EcoWash, AquaSafe Express 14 minute sau Economic 20 C cu care sunt dotate noile masini de spalat Arctic poti economisi energie, apa si timp, toate in acelasi timp.

 6. Masinile de spalat din gama TET au un sistem special prin care optimizeaza consumul de apa, energie, detergent, etc. Programele cu optiuni speciale si functii eco inovatoare (Aquasafe, EcoWash, Economic 20, etc.) te ajuta sa protejezi chiar si hainele regland temperatura la un nivel optim. Astfel economisesti curent electric, apa, reduci costurile utilizarii, prelungesti durata de utilizare a hainelor, castigi timp, bani si protejezi mediul inconjurator.

 7. “Cum poti economisi energie, apa si chiar timp cu masinile de spalat Arctic TET?”

  Masina de spalat Arctic TET are programe personalizate pentru orice dorinta. Pot economisi apa prin functia Aqua Safe si EcoWash. Una imi da sa folosesc cat mai putina apa, alta sa folosesc apa rece in caz ca asta mi-e dorinta. Pentru ca este un tip de masina de spalat A+ economiseste in acealsi timp si energie si apa, iar pentru economisirea timpului masina de spalat Arctic are cel mai scurt program din categoria ei: doar 14 minute – pentru rufe putin murdare si usoare. De asemenea, functia mea preferata: programarea. Este obositor sa o pun sa spele si sa stau dupa ea. Asa mi-o programez sa inceapa sa spele inainte sa plec eu de la serviciu si pana am ajuns acasa rufele sunt numai bune de intins pe sarma. Ce sa vreau mai mult de la viata?:x

 8. „EcoWash” este doar una dintre functiile moderne ale masinei de spalat Arctic TET care ne poate ajuta sa facem economie de pana la 80% la energie.

  Putem economisi apa la fiecare ulitilizare a masinei de spalat datorita functiei „AquaSafe”, un sistem special care regleaza automat consumul si controleaza excesul de apa.

  „Expres 14 minute” este cel mai scurt program de spalare de pe piata, ne ajuta sa economisim timp pretios.

  Mai exista o functie care inglobeaza toate cele de mai sus, avand denumirea „Economic°” si cu ajutorul careia economisim energie, apa si timp si in acelasi timp protejam mediul.

 9. Banii, timpul,apa și energia se pot economisi la spălarea rufelor doar cu funcțiile : EcoDose, AquaSafe și Ecowash!!!…….Merită !

 10. E foarte usor. Tot ce trebuie sa faci e sa te folosesti de functiile speciale pe care le are masina. De exemplu, poti economisi apa la fiecare utilizare a masinii cu ajutorul functiei AquaSafe. Iar daca vrei sa nu mai cheltui atatia bani cu detergentul, poti folosi functia EcoDose.

 11. Maşinile de spălat Arctic TET prezintă cel mai performant concept în ceea ce priveşte simplitatea, confortul în utilizare, economia de bani, timp, apă şi energie a maşinilor de spălat. Datorită funcţiilor moderne EcoDose, AquaSafe şi EcoWash, economisirea devine un lucru „inevitabil”.
  ● Funcţia EcoDose foloseşte eficient detergentul lichid, maşinile de spălat TET venind cu un dispozitiv special care ajută la folosirea unei cantităţi optime de detergent lichid, la fiecare spălare. Astfel, se economiseşte detergentul, deci şi bani.
  ● Funcţia AquaSafe reprezintă un sistem special care reglează automat consumul şi controlează excesul de apă, aşadar, se economiseşte apă la fiecare utilizare a maşinii de spălat.
  ● EcoWash este o acţiune de spălare cu apă rece, disponibilă pentru majoritatea programelor noilor maşini de spălat cu simbolul TET, cu ajutorul căreia se ajunge la o economie de până la 80%.
  În concluzie, prin intermediul acestor maşini de spălat cu simbolul TET se economisesc energie, apă şi timp, dar este protejat şi mediul înconjurător.

 12. Gogoci Ramona Liana

  Cu ajutorul functiilor moderne care sustin noua tehnologie de economisire pe termen lung:
  Clasa A+
  O masina de spalat incadrata in clasa A+ are caracteristici optimizate din punct de vedere al eficientei energetice, avand un consum cu pana la 44 % mai mic fata de o masina de spalat veche. Beneficii: consum redus de energie electrica.
  EcoWash
  Optiune de spalare cu apa rece pentru majoritatea programelor masinilor de spalat din gamaTET.
  Beneficii: economie de pana la 80% la energie.
  EcoDose
  Dispozitiv amovibil al sertarului de detergent care permite efectuarea de spalari cu detergent sub forma lichida. Beneficii: Posibilitatea de a opta pentru detergentul sub forma lichida si de a face economie pe termen lung.
  AquaSafe
  Sistem de reglare automata a consumului de apa si de control al excesului de apa.
  Beneficii: Optimizarea consumului de apa, siguranta in utilizare.
  Amanare pornire
  Functia ofera posibilitatea programarii pornirii masinii de spalat intr-un interval de 24 ore, astfel incat sa functioneaze la ora dorita.
  Beneficii: Economie datorita posibilitatii de a spala in intervale de timp avantajoase din punct de vedere al tarifului energiei electrice (tarif noapte, tarif weekend).
  Economic 20
  economisesti energie, apa si protejezi mediul cu acest program destinat spalarii rapide a rufelor de bumbac cu grad redus de murdarie

 13. Mina Catalin-Constantin

  Functia AquaSafe te ajuta sa economisesti apa la fiecare utilizare a masinii de spalat, un sistem special care regleaza automat consumul si controleaza excesul de apa.

  Functia EcoWash este o optiune de spalare cu apa rece, cu care poati sa faci economie de energie de pana la 80%!

  Functia Express 14 minute reprezinta cel mai scurt program de spalare de pe piata! Asa poti sa economisesti timp pretios.

  Acestea sunt doar cateva dintre numeroasele functii ale noilor electrocasnice Arctic cu tehnologia TET.

 14. Cum pot economisi energie, apă și chiar timp? Simplu, achiziționând o mașină de spălat Arctic TET. Recunosc cinstit că sunt fan Arctic de mic datorită faptului că în toate casele în care intram găseam un frigider cu numele Arctic pe ele, iar acum, o dată cu tehnologiile implementate, m-aș bucura să am la dispoziție o mașină de spălat arctic cu funcții ca EcoDose, AquaSafe sau EcoWash, care să mă scutească cât de cât de facturile măricele de la curent și apă.

 15. Daca vrem sa spalam rufe de bumbac cu un grad redus de murdarie , alegem programul Economic 20 grade, astfel putem economisi energie, apa, dar si timp. Mai putem face economie la energie, utilizand functia EcoWash care are ca pricipal beneficiu o economie la energie de pana la 80 %. Datorita functiei AquaSafe se optimizeaza consumul de apa. Totul este sa detinem o masina de spalat Arctic TET, iar economia de energie, apa si timp vine de la sine.

 16. Poti face economie de apa, timp si energie cumparand masina de spalat „Arctic TET”, care are urmatoarele caracteristici, printre altele: EcoDose, AquaSafe sau EcoWash.
  -EcoDose-Dispozitiv amovibil al sertarului de detergent care permite efectuarea de spalari cu detergent sub forma lichida.
  -AquaSafe-Sistem de reglare automata a consumului de apa si de control al excesului de apa, ceeace ajuta la optimizarea consumului de apa
  -EcoWash-Optiune de spalare cu apa rece pentru majoritatea programelor masinilor de spalat din gamaTET ceeace duce la economisirea de pana la 80% a energiei.

 17. Am invatat ca este o investitie sa imi achzitionez astfel de aparate electrocasnice caci de fapt econimisec bani si pe termen lung chiar mai multi prin consum scazut de energie, apa, timp.
  Hmmm dar cel mai tare imi place functia de spalare rapida -expres, sa pot in 15 min sa am curata bluza preferata pt iesirea de seara!!
  AquaSafe (sistem de reglare automata a consumului de apa si de control al excesului de apa…uff tare bine mi-ar prinde caci am o asociatie de proprietari care nu este de accord cu intalarea apometrelor.
  Ti-am spus ca mi s-a stricat masina si as fi cea mai fericita daca o castig, nu de alta dar nu vreau sa renunt la bugetul de vacanta :(

 18. Poti economisi energie, apa si chiar timp folosind urmatoarele functii ale masinii de spalat Arctic TET:
  -EcoDose – este un dispozitiv al sertarului de detergent care permite efectuarea de spalari cu detergent sub forma lichida;
  -AquaSafe – este o optiune de reglare automata a consumului de apa si de control al excesului de apa;
  -EcoWash – este o optiune de spalat cu apa rece pentru majoritatea programelor care ne ajuta sa facem economie cu pana la 80% la energie.

 19. Tehnologia AquaSafe – economisim apa, EcoWash – economisim energie, spaland cu apa rece si cu programele scurte, Express 14 minute si Economic 20, economisim timp,energie electrica si apa.

 20. EcoDose, AquaSafe și EcoWash sunt doar câteva din funcțiile mașinilor de spălat cu simbolul
  TET care aduc cel mai mare avantaj practic:
  economisirea. EcoDose
  Mașinile de spălat TET vin cu un dispozitiv special care te
  ajută să folosești cantitatea optimă de detergent
  lichid, la fiecare spălare. Astfel, vei economisi
  detergent lichid și, în final, bani.
  AquaSafe
  Economisești apă la fiecare utilizare a mașinii
  de spălat, datorită funcției AquaSafe, un sistem
  special care reglează automat consumul și
  controlează excesul de apă.
  EcoWash
  Poți să faci economie de până la 80%! EcoWash
  este o opțiune de spălare cu apă rece, disponibilă
  pentru majoritatea programelor noilor mașini de
  spălat cu simbolul TET.
  Express 14 minute
  Cel mai scurt program de spălare de pe piață!
  Este recomandat pentru spălarea unei cantități
  mici de articole din bumbac, cu un grad redus de
  murdărie, într-un timp record.
  Economic 20°
  Economisești energie, apă și timp și în același
  timp protejezi mediul. Programul este destinat
  pentru spălarea rapidă a rufelor de bumbac
  (maxim 3,5 kg), cu un grad redus de murdărie.

 21. Printre cele mai interesante functii o gasesc pe cea de amanare pornire. Faptul ca poti sa programezi masina de spalat te face sa economisesti timp si sa nu te mai gandesti la asta ca o grija in plus. Devine totul cu mult mai simplu. Una dintre cele mai bune econimii. Cea de timp

  Suntem obisnuiti cu faptul ca masina de spalat, alaturi de frigider, consuma mult. Pur si simplu asa a fost mereu si ne-am obisnuit cugandul acesta. Dar nu trebuie sa fie neaparat asa. Faptul ca economisesti energie cu pana la 80% mi se pare o afacere buna. EcoWash este un program foarte util.

 22. De cele mai multe ori spalatul rufelor folosite insa nu foarte murdare, inseamna de fapt o reimprospatare.

  Nu este nevoie de zeci de minute de inmuiere, prespalasre si nici termperaturi ridicare. In slujba economiei de timp, resurse si energie, gama de masini de spalat Arctic TET vine cu o serie de inovatii care fac viata mai usoara: sistemul EcoWash de spalare in apa rece, disponibila pentru majoritatea programelor ; programul ultrarapid de spalare Express 14 minute sau functia AquaSafe de reglaj automat al consumului de apa si controlul excesului de apa.

  Acestea sunt numai o parte din avantajele utilizarii gamei de masini de spalat Arctic TET.

 23. EcoDose, AquaSafe si EcoWash sunt doar cateva dintre functiile care ne ajuta sa economisim energie, apa si timp. Desigur, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renuntam la calitate, rezultate de spalare fiind chiar mai performante.
  Functia mea preferata este AquaSafe, acesta regleaza automat consumul de apa si controleaza excesul de apa.

 24. Functia AquaSafe te ajuta sa economisesti apa printr-un sistem special care previne consumul excesiv de apa.
  Functia Express in 14 minute te ajuta sa faci economie de timp, oferindu-ti cel mai scurt program de spalare.
  Functia EcoWash are ca pricipal beneficiu o economie la energie de pana la 80 %.
  Imbinanad toate cele trei avantaje, (economie de energie, apa si timp), masina de spalat Arctic TET vine cu o noua functie, Economic 20°, program destinat pentru spălarea rapidă a rufelor de bumbac(maxim 3,5 kg), cu un grad redus de murdărie.

 25. Putem sa facem economie la consumul de energie de pana la 80% daca folosim functia EcoWash care un program cu apa rece la masina de spalat, iar daca folosim funcţia EcoDose putem economisi detergentul, cu funcţia AquaSafe se economiseste apa,iar cu functia Express in 14 minute putem sa economisim nu numai energia, apa, dar si timpul!
  Daca ne gandim bine toate aceste functii ne ajuta enorm la economisirea energiei, apei, detergentului, a timpului si nu in ultimul rand a banilor!

 26. Arctic TET ne ajuta sa economisim, cu uramtoarele functii: EcoWash spalam cu apa rece si economisim pana la 80% energie electrica, AquaSafe regleaza debitul si consumul de apa si Express 14 minute – Economic 20, pentru a economisi apa,timp si curent.

 27. Paun Catalina Cezarina

  Poti economisi, timp, apa si energie, cu noile masini de spalat Arctic cu ajutorul functiilor moderne instalate: EcoDose, AquaSafe si EcoWash.
  EcoDose — este un dispozitiv amovbil al sertarului de detergent care permite efectuarea de spalari cu detergent lichid, deci ai posibilitatea de a opta pentru detergentul sub forma lichida si de a face economie pe termen lung.
  AquaSafe — sistem de reglare automata a consumului de apa si de control al excesului de apa ( Optimizarea consumului de apa, siguranta in utilizare.)
  EcoWash — optiune de spalare cu apa rece, cu economisire de pana ala 80% energie.

 28. Aparent, Arctic a avut ca si manager de proiect vreun student sau ceva similar.’Tâtea funcții de economisire de ai zici că ai pute îintreține-o doar din alocație. AquaSafe ăsta vine turnat ca mânușă unuia care arunca un rezervor detergentul măsurat adesea ochiometric, după gust. De câte ori nu te-ai grăbit, seara, să te pregătești pentru distracție și realizai chiar înainte să ieși pe ușă că minunata ta cămașă, înflorată, are o pată vizibilă din satelit? Acum, cu Expres 14 minute, taxiul poate aștepta la scară cât tu îți speli și calci hainele într-un timp mai scurt decât al reclamelor Catena.

 29. Noile functii ale tehnologiei TET –
  EcoFast, EcoFan, Aprindere integrata, Grill, Timer
  – iti ofera optiuni multiple de gatire si in acelasi timp
  economisesti energie, timp si bani.

 30. Masinile de spalat,Arctic TET, ne ajuta sa economisim apa,energie electrica si timp, cu mai multe functii, printre care si spalare rapida „Express 14 minute”.

 31. Masinile de spalat Arctic TET au o serie de functii care ne ajuta sa economisim apa, timp si energie. Functia EcoDose determina folosirea eficienta a detergentului lichid, AquaSafe regleaza automat consumul de apa controland excesul iar EcoWash are ca pricipal beneficiu o economie de energie de pana la 80 %.

 32. poti economisi energie, apa si chiar timp cu masinile de spalat Arctic TET, prin programele:
  – EcoDose – foloseste detergentul lichid eficient, astfel se face economie la detergent, si in final la bani
  – AquaSafe – regleaza automat consumul si controleaza excesul de apa
  – EcoWash- economie de pana la 80% la spalarea cu apa rece
  – Express 14 minute – cel mai mic program de spalare
  – Economic 20 – economisire energie, apa, timp si in acelasi timp protejeaza mediul
  – Culori inchise – program destinat acestor articole

 33. -Funcţia AquaSafe reprezintă un sistem special care reglează automat consumul şi controlează excesul de apă, aşadar, se economiseşte apă la fiecare utilizare a maşinii de spălat.
  -EcoWash este o acţiune de spălare cu apă rece, disponibilă pentru majoritatea programelor noilor maşini de spălat Arctic cu simbolul TET, cu ajutorul căreia se ajunge la o economie la energie de până la 80%.
  -Functia Express in 14 minute te ajuta sa faci economie de timp, oferindu-ti cel mai scurt program de spalare.
  Imbinand toate cele trei avantaje (economie de energie, apa si timp), masina de spalat Arctic TET vine cu o noua functie, Economic 20°, program destinat pentru spălarea rapidă a rufelor de bumbac(maxim 3,5 kg), cu un grad redus de murdărie.

 34. mie imi place tehnologia AquaSafe pentru ca nu mai imi incarc factura la apa atat de mult si asta inseamna economie la bani

 35. cu tehnologiile EcoWash si AquaSafe ma ajuta sa spal cu apa rece economisind energia electrica si sa optimizez consumul de apa sa nu mai consum 60 de litri acolo unde nu e cazul

 36. noile tehnologii de tipul EcoWash sau AquaSafe permit sa economisim energie electrica si apa deopotriva atunci cand vien vorba despre utilizarea noilor masini de spalat Arctic. Asta inseamna economie de bani!

 37. Functia Express in 14 minute te ajuta sa faci economie de timp, oferindu-ti cel mai scurt program de spalare.
  EcoWash este o acţiune de spălare cu apă rece, disponibilă pentru majoritatea programelor noilor maşini de spălat Arctic cu simbolul TET, cu ajutorul căreia se ajunge la o economie la energie de până la 80%.
  Funcţia AquaSafe reprezintă un sistem special care reglează automat consumul şi controlează excesul de apă, aşadar, se economiseşte apă la fiecare utilizare a maşinii de spălat.
  Economic 20 – economisire energie, apa, timp si in acelasi timp protejeaza mediul

 38. Functia AquaSafe te ajuta sa economisesti apa printr-un sistem special care previne consumul excesiv de apa.
  Functia Express in 14 minute te ajuta sa faci economie de timp, oferindu-ti cel mai scurt program de spalare.
  Functia EcoWash are ca principal beneficiu o economie la energie de pana la 80 %.
  Imbinand toate cele trei avantaje, (economie de energie, apa si timp), masina de spalat Arctic TET vine cu o noua functie, Economic 20°, program destinat pentru spălarea rapidă a rufelor de bumbac (maxim 3,5 kg), cu un grad redus de murdărie.

 39. Poti economisi energie, apa si timp cu masinile de spalat Arctic TET, folosind programele:

  – AquaSafe – regleaza automat consumul si controleaza excesul de apa
  – EcoWash- economie de energie pana la 80% la spalarea cu apa rece
  – Express 14 minute – cel mai mic program de spalare
  – Economic 20 – economisire energie, apa, timp si in acelasi timp protejeaza mediul

 40. Poti economisi apa, energie si chiar timp cu masinile de spalat Arctic TET datorita functiilor AquaSafe, EcoDose, EcoWash, Express 14 sau Express 20, functii specifice masinilor de spalat Arctic bazate pe tehnologia TET.

 41. Functia AquaSafe te ajuta sa economisesti apa printr-un sistem special care previne consumul excesiv de apa.
  Functia Express in 14 minute te ajuta sa faci economie de timp, oferindu-ti cel mai scurt program de spalare.
  Functia EcoWash are ca principal beneficiu o economie la energie de pana la 80 %.
  Imbinand toate cele trei avantaje, (economie de energie, apa si timp), masina de spalat Arctic TET vine cu o noua functie, Economic 20°, program destinat pentru spălarea rapidă a rufelor de bumbac (maxim 3,5 kg), cu un grad redus de murdărie.

 42. Cu masinile de spalat Arctit TET economisim bani si protejam mediul inconjurator.
  Economia de energie la masinile de spalat Arctic TET se realizeaza printre altele prin functiile EcoDose, AquaSafe si EcoWash.
  Functia EcoDose ajuta la folosirea rationala a detergentului lichid. Este utilizat un dispozitiv special care realizeaza cantitatea optima de detergent pentru fiecare spalare.
  Cu functia AquaSafe se realizeaza economia de apa prin ajustarea consumului de apa.
  Functia EcoWash realizeaza o economie de energie de pana la 80% prin spalarea cu apa rece a rufelor.

 43. Functia AquaSafe te ajuta sa economisesti apa printr-un sistem special care previne consumul excesiv de apa.
  Functia EcoWash te ajuta sa faci economie de energie, prin optiunea de spalare cu apa rece.
  Functia Express in 14 minute te ajuta sa faci economie de timp, oferindu-ti cel mai scurt program de spalare, special pentru spalarea unei cantitati reduse de bumbac, cu un grad redus de murdarie.
  Imbinanad toate cele trei avantaje, (economie de energie, apa si timp), masina de spalat Arctic TET vine cu o noua functie, Economic 20°, program destinat pentru spălarea rapidă a rufelor de bumbac(maxim 3,5 kg), cu un grad redus de murdărie.

 44. Majoritatea vor economie la apa, eu caut cu disperare o masina ca sa NU FACA ECONOMIE la apa, care sa umple cuva macar la jumatate sau la care sa existe o functie de suplimentare cu apa. Atentie, am zis suplimentare cu apa, nu clatire suplimentare, deci doresc sa adauge apa multa chiar daca am rufe putine,nu sa-mi cantareasca ea apa si rufele, sa aleg eu cata apa vreau. Ce sa-mi iau? Am schimbat 2 masini pana acum, toata sunt eco, iar nu mai vreau asa ceva, mi-a ajuns. Nu mai exista masini de tip vechi(in magazine, nu la mana a doua), sa vezi rufele cu totul scufundate in apa ??? Va rog sa ma ajutati si pe mine

 45. E o pagina de reclame ? Chiar nu cred ca toti cei care au scris aici mor de dragul mediului…s-au facut toti eco, acum 10 ani cand intrebam de ceva eco prin magazine, faceau ochii mari :
  -haa, metro?
  -nu ,eco !
  -ce-i aiaa???

 46. DIN categoria pana in 2000 RON –BOSCH (SIEMENS) SAU ELECTROLUX(ZANUSSI) sant cele mai rezistente in timp si depasesc 10 ani,utilizare….evitati marcile italiene si turcesti (ARCTIC BEKO) sau Gorenje Whirlpool INDESIT ARISTON au tripodele de actionare tambur subtiri si se corodeaza (rup) in timp de la detergent inainte de 10 ani, evitati folosirea detergentului ieftin cu fosfati deoarece distruge elementele corodabile din aluminiu mai repede, ideal este sa folositi detergent pernute….la fiecare spalare …
  Alegeti intodeauna o masina cu selector turatie la stoarcere ce poate fi dat pe 500-600 ture deoarece prelungeste viata lagarelor si amortizoarelor ( turatia mica).. NU FOLOSITI CALGON la fiecare spalare ,alegeti masini de spalat cu minim 7-8kg deoarece sant mai robust contruite. Evitati pe cele de 5-6 kg… Intodeauna alegeti masina atunci cand sant promotii 5 ani garantie.
  BOSCH e in topul fiabilitatii ca marca electrocasnice…
  http://www.lesnumeriques.com/electromenager/marques-plus-fiables-electromenager-n33256.html

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)