Cum ne fentează filtrele Instagram

Să lămurim o chestiune fix de la început: nu mă pricep la fotografie de nici o culoare. Nu mă pasionează, nu reţin minimele tehnici pe care unii oameni simmpatici precum Şuţu sau Dragoş se chinuie să mi le intromisioneze printre puţinii mei neuroni, deci sunt o cauză pierdută. Din când în când mai nimeresc şi eu câte o fotografie şi atunci unii se entuziasmează cum că „ai talent, hai pereverează” sau ceva, dar se lovesc de impenetrabila mea nonşalanţă jemonfchistă când vine vorba despre acest aspect, şi anume fotografia.

Şi să mai lămurim ceva fix de la început: am un respect deosebit pentru arta foto. Mi se par geniali acei fotografi care fac o poză în contextul X şi care surprind ceva ce noi, ceilalţi (uneori o grămadă organizată de oameni), nu am fost în stare să vedem. Precizez asta căci, fireşte, există o mare diferenţă între a nu te pricepe la ceva şi a înţelege că ceilalţi se pricep.

No bun, revenind la ce spun în titlu. Ce vedeţi mai jos sunt două cupluri de fotografii, cum ar veni. Una din ele este realizată cu aparatul meu Canon nuştiucâtdarvechidevreo10ani, iar cealaltă cu iPhone cu Instagram. Poftiţi de le comparaţi. Şi înţelegeţi ce vreţi şi ce puteţi. Desigur, nu trebuie să uitaţi nici o milisecundă ce v-am spus în primul paragraf.

IMG_4850

 

IMG_2210

 

IMG_4607

 

IMG_2202

 

Precizare: primul cuplu de fotografii este realizat în Parcul Dendrologic din Simeria, iar al doilea la Castelul Corvinilor din Hunedoara, în timpul excelentei isprăvi Vizită în HD.

Vizită în HD 2013 a fost un eveniment organizat de Denisa şi Sebastian Bârgău şi HD Travel. Proiectul este susţinut de Primăria Oraşului SimeriaAgenţia de turism TOC InternaţionalBest Hotel HunedoaraCred ONGCastelulCorvinilorHD.roWebbusiness.ro. Partener media: săptămânalul REPLICA.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Cum ne fentează filtrele Instagram”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)