Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Dacă aveţi ceva bun de spus despre PRişti, acum e momentul

Avem tendinţa, ca oameni, să reacţionăm mai repede la urât, la naşpeturi, la chestiunile care se întâmplă nasol prin lume, mai repede şi mai umoral decât o facem la lucrurile frumoase. Aşa este natura oamenilor (ca să bag o platitudine de asta clişeistică), nu stăm acilea să facem psihanalize sau cum li se zice.

Bloggerii sunt şi ei oameni. Sper că ne-am lămurit de asta. În totalitate aproximativă, desigur, ca să nu absolutizăm. Drept pentru care şi noi, bloggerii, ca ramură distinctă (şi, totuşi, deloc specială, oricât s-ar fandosi unii) reacţionăm cum ziceam mai sus. Nu toţi, desigur, dar no, dacă ziceam altceva îmi strâmbam fen shuiul acestui demers comunicaţional.

Aş vrea să mergem, măcar un pic şi măcar pentru puţină vreme, în contra acestui curent în care înotăm vânjos ca bloggeri şi ca oameni. Şi să vă provoc să vedeţi măcar un lucru frumos dintr-o zonă de intersecţie (că nu am găsit alt termen, vă rog să mă scuzaţi…) a ceea ce faceţi voi cu ceea ce fac PRiştii.

Da, PRiştii, căci despre această categorie de oameni ai muncii este vorba. Care, şi ei, sunt oameni. Deşi, e drept, unii par roboţi sau ceva…

Vă provoc să ziceţi măcar un lucru bun despre această meserie sau despre un PRist cu care aţi interacţionat şi pe care aţi zice că aproape îl apreciaţi. Iar dacă vreţi să daţi exemple de agenţii sau de PRişti profesionişti, jur pe roşu că le las publice să le vadă toată lumea. Cu condiţia să vă asumaţi cine sunteţi, adică nu de pe nickuri de alea gen “balenutza_de_agentzie69”.

Vă precizez – ca să înţelegeţi cum funcţionează, din când în când, sinapsele neuronale chinezăreşti – că mi-a venit ideea acestei provocări când mă gândeam cum să anunţ evenimentul “PR and the Web“, organizat de tovarăşii de la Revista Biz. Căci îmi era, mă înţelegeţi, mega-târşală doar să scriu că o să aibă loc evenimentul şi că ne vedem acolo. Aşa că am pus în context chestiunea, după cum puteţi vedea mai sus. Dap, sunt bun, ştiu :D

3 comentarii la “Dacă aveţi ceva bun de spus despre PRişti, acum e momentul

 1. andrei cismaru Reply

  oameni de PR sunt destui si foarte buni. exemple ar fi zeci, nu stau acum sa-i enumar. problema apare atunci cand pe pozitia de PR intalnesti cate o pisi cu figuri de diva, dar care este praf. si care in loc sa aduca plus valoare, face praf toata treaba. aici e problema breslei, ca sunt foarte multi oameni care nu au ce cauta acolo

 2. SagittariuS Reply

  De bine pot spune despre Ioana Gliţia de la McCann PR şi Irina Manole de la Oxygen PR. Cu prima dintre demoazele am avut deja un eveniment la Constanţa, Ziua Porţilor Deschise la Fabrica de bere Heineken şi a fost cu mult peste aşteptările mele.

  De rău aş spune, până acum, de PR-iştii din instituţiile publice. Sunt destule exemple pe blog la mine, cine e curios poate căuta.

  De recomandat e studierea temeinică a limbii române, mulţi din domeniu au grave carenţe.

 3. Radu Oncescu Reply

  Irina Manole – Oxygen PR,Teodor Hedeșiu – McCann PR și Mihaela Mureșanu – PR la Festivalul de Teatru Independent „Scrie despre Tine”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.