Dacă aveţi ceva bun de spus despre PRişti, acum e momentul

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Avem tendinţa, ca oameni, să reacţionăm mai repede la urât, la naşpeturi, la chestiunile care se întâmplă nasol prin lume, mai repede şi mai umoral decât o facem la lucrurile frumoase. Aşa este natura oamenilor (ca să bag o platitudine de asta clişeistică), nu stăm acilea să facem psihanalize sau cum li se zice.

Bloggerii sunt şi ei oameni. Sper că ne-am lămurit de asta. În totalitate aproximativă, desigur, ca să nu absolutizăm. Drept pentru care şi noi, bloggerii, ca ramură distinctă (şi, totuşi, deloc specială, oricât s-ar fandosi unii) reacţionăm cum ziceam mai sus. Nu toţi, desigur, dar no, dacă ziceam altceva îmi strâmbam fen shuiul acestui demers comunicaţional.

Aş vrea să mergem, măcar un pic şi măcar pentru puţină vreme, în contra acestui curent în care înotăm vânjos ca bloggeri şi ca oameni. Şi să vă provoc să vedeţi măcar un lucru frumos dintr-o zonă de intersecţie (că nu am găsit alt termen, vă rog să mă scuzaţi…) a ceea ce faceţi voi cu ceea ce fac PRiştii.

Da, PRiştii, căci despre această categorie de oameni ai muncii este vorba. Care, şi ei, sunt oameni. Deşi, e drept, unii par roboţi sau ceva…

Vă provoc să ziceţi măcar un lucru bun despre această meserie sau despre un PRist cu care aţi interacţionat şi pe care aţi zice că aproape îl apreciaţi. Iar dacă vreţi să daţi exemple de agenţii sau de PRişti profesionişti, jur pe roşu că le las publice să le vadă toată lumea. Cu condiţia să vă asumaţi cine sunteţi, adică nu de pe nickuri de alea gen „balenutza_de_agentzie69”.

Vă precizez – ca să înţelegeţi cum funcţionează, din când în când, sinapsele neuronale chinezăreşti – că mi-a venit ideea acestei provocări când mă gândeam cum să anunţ evenimentul „PR and the Web„, organizat de tovarăşii de la Revista Biz. Căci îmi era, mă înţelegeţi, mega-târşală doar să scriu că o să aibă loc evenimentul şi că ne vedem acolo. Aşa că am pus în context chestiunea, după cum puteţi vedea mai sus. Dap, sunt bun, ştiu :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Dacă aveţi ceva bun de spus despre PRişti, acum e momentul”

  1. oameni de PR sunt destui si foarte buni. exemple ar fi zeci, nu stau acum sa-i enumar. problema apare atunci cand pe pozitia de PR intalnesti cate o pisi cu figuri de diva, dar care este praf. si care in loc sa aduca plus valoare, face praf toata treaba. aici e problema breslei, ca sunt foarte multi oameni care nu au ce cauta acolo

  2. De bine pot spune despre Ioana Gliţia de la McCann PR şi Irina Manole de la Oxygen PR. Cu prima dintre demoazele am avut deja un eveniment la Constanţa, Ziua Porţilor Deschise la Fabrica de bere Heineken şi a fost cu mult peste aşteptările mele.

    De rău aş spune, până acum, de PR-iştii din instituţiile publice. Sunt destule exemple pe blog la mine, cine e curios poate căuta.

    De recomandat e studierea temeinică a limbii române, mulţi din domeniu au grave carenţe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)