26.04.2017

Vă aştept la standul Cultura 2.0 la Bookfest. Cu mare drag chiar :)

Anul acesta am deosebita onoarea de a fi partener al Bookfest – Salonul Internaţional de Carte, eveniment la care – spun din start asta – intrarea este liberă (să vă dau şi programul). Drept pentru care vă invit să facem o prea frumoasă ispravă împreună, aşa cum se cuvine în 2.0 şi cum ne spune fensg shuiul corespunzător :)

Încep, însă prin a-mi face autocritica. Pentru că, din păcate, mă fac vinovat de faptul că nu am reuşit să povestesc mai mult aici la mine despre Bookfest, aşa cum merită un eveniment de o asemenea amploare. Am avut mai mult în minte, multe am vrut să fac, dar uite că zilele au trecut mult prea repede, am avut o grămadă pe cap şi nu mi-a ieşit cum am vrut. Motiv pentru care vă rog să mă scuzaţi…

Dar tocmai de aceea aş vrea ca de astăzi, de când începe Bookfest, să mă ajutaţi să recuperez terenul pierdut.

Mecanismul pe care l-a gandit pare unul complicat, dar doar la prima vedere. Căci dacă vă alocaţi maximum 1,37 minute să citiţi rândurile de mai jos veţi vedea că vă prindeţi lejer.

Pasul 1. Alegeţi o carte (sau una, dau doua, dar nu mai mult de 5 :D) din cele care se lansează cu ocazia Bookfest. Care vă place, care vă intrigă, treaba voastră pe ce criterii o veţi alege.

Pasul 2. Veniţi acilea la mine pe blog şi nominalizaţi această carte într-un comentariu. Sau (pentru puncte extra, fireşte :D) scrieţi la voi pe blog despre cartea aleasă.

Pasul 3. Eu o să aleg din toate cărţile propuse de voi 5 cărţi. Criteriile după care aleg aceste cărţi sunt, în ordinea importanţei: numărul de nominalizări din partea voastră (dacă o carte apare în trei propuneri diferite, clar are întâietate) şi după cum îmi dictează mie subiectivitatea mea atroce :D

Pasul 4. Cei care aţi făcut propunerile câştigătoare, o să primiţi una din cele cinci cărţi de mai jos, oferite de organizatorii Bookfest, cărora le mulţumesc. Ideal ar fi să vă luaţi premiile chiar de la standul Cultura 2.0 de la Bookfest, dar dacă nu reuşiţi să ajungeţi, mă angajez eu că o să vi le trimit prin curier.

Pasul 5. Eu o să cumpăr cele 5 cărţi finaliste, ca să le zic aşa, o să le citesc, o să scriu despre ele, după care o să le trimit celor 5 oameni care au făcut propunerile, ca să le citească şi ei. Şi, dacă unuia (sau tuturor) o să îi placă respectiva carte, rămâne la ea sau la el. Dacă nu îi place are OBLIGATIVITATEA să  o dea mai departe şi tot aşa până găsim pe cineva căruia să îi placă respectiva carte :D

Cam asta este. Întrebaţi dacă nu aţi înţeles câte ceva. Căci am putea lua la pilă mecanismul de mai sus. Ideea este să ne simţim bine făcând asta şi să ne bucurăm că avem un asemenea eveniment precum Bookfest :)

Astăzi şi mâine, cam de pe la 17.00, o să fiu la standul Cultura 2.0, în pavilionul C3. Adică, mă rog, acolo o să fie sediul central, cum ar veni, unde ne putem întâlni. Doar că nu o să stau la punct fix, o să mă mai plimb, dar cam o dată la 15 minute tot trec pe acolo, aşa că putem face joncţiunea :D

931260_462803383808430_1069024240_n

Cele cinci cărţi pe care le primiţi ca premiu:

Oliver Sacks – Revenirea la viață (Editura Humanitas)
Stephen King – Shining (Nemira Publishing House)
Jeff Potter – Arta culinară pentru studioși. Bucătărie științifică, trucuri nemaipomenite și mâncare bună (Editura Paralela45)
Octavian Paler – Viaţa pe un peron (Polirom)
Fabio Stassi – Ultimul dans al lui Charlot (Editura Polirom)

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

160.000 de euro pentru cei care aveţi proiecte corespunzătoare

Vreau să mă ajutaţi să aleg un blogger

14 comentarii

 1. miercuri, 29 mai 2013, 08:05

  Sunt multee. Multe rau. Sau multe bine. Dar mi-a ramas pe retina

  Femeia în Islam (Asociația Surori Musulmane – Editura Femeia Musulmană)

  Pentru ca islamul inseamna mult mai mult decat fanatismul gruparilor extremiste afisat in media. Islamul inseamna o spiritualitate colosala si o civilizatie pe masura (cand cavalerii cruciati stateau nsepalati cu lunile pe sub vesminte, islamul avea un sistem rudimentar de apa curenta in Baghdad :) ). Si mi-ar placea sa citesc (mai mult) despre aspecte ale acestei spiritualitati, cu date din interior, de la cei care o traiesc.

  Răspunde
 2. miercuri, 29 mai 2013, 08:07

  Mai pot nominaliza una? :D

  Răspunde
 3. miercuri, 29 mai 2013, 08:15

  Şacalul Securităţii. Teroristul Carlos în solda spionajului românesc, de Liviu Tofan. Asta mi se pare interesanta

  Răspunde
 4. miercuri, 29 mai 2013, 08:23

  Grea tema asa de dimineata!

  Nu aleg pentru mine, aleg in numele copiilor… si ceea ce aleg nu e pe lista, dar am confirmarea editurii ca se va lansa:
  Jurnalul unui pusti, vol. 6, editura Art.
  Evenimentul e programat joi, 30 mai, ora 17.00, la standul editurii.
  Nu e genul meu de carte, dar accept diferenta intre generatii, faptul ca copiii din ziua de azi au cu totul alte preocupari decat noi, ca umorul la ei inseamna altceva.
  Scris despre ea… banuiesc ca e la fel ca primele volume pe care l-am citit :) http://talentedenazdravani.ro/blog/2011/12/02/jurnalul-unui-pusti-editura-art/

  Altfel astept sa vad intai noile aparitii, inainte de a scrie despre ele. Deocamdata doar le-am enumerat.
  http://talentedenazdravani.ro/blog/2013/05/27/bookfest-pentru-copii-bucuresti-30-mai-2-iunie-2013/

  Răspunde
 5. miercuri, 29 mai 2013, 08:52

  Ti-am citit postarea, am vazut lista si nici nu m-am gandit de doua ori. Uite aici, Stephen King – Shining (Nemira Publishing House). Te-am suprins asa-i ? ;))

  Răspunde
 6. miercuri, 29 mai 2013, 09:24

  Şi mie mi-a atras atenţia Femeia în Islam – Asociația Surori Musulmane de la editura Femeia Musulmană.
  Alta pe care aş nominaliza-o este “HOLOCAUST. Destine la răscruce” de Elena Chiriţă.

  Răspunde
 7. miercuri, 29 mai 2013, 09:42

  Nietzsche. Ipostazele artei, de Adrian Iordache.
  17 ecuații care au schimbat lumea, de Ian Stewart, colecția Biblioteca de matematică.
  Cosmologia lui Eminescu, de Amita Bhose.
  Kant. Viața și opera, de Ernst Cassirer, colecția Biblioteca de filosofie.
  Între acte, de Radu Beligan.

  acestea sunt nominalizarile, sa zic asa. nu neaparat in ordinea aceasta. de fapt ‘intre acte’ este prima optiune. despre ea vreau sa si scriu :)

  Răspunde
 8. luiza florea
  miercuri, 29 mai 2013, 09:44

  Hit yourself. 100 de idei de la pasiune la marea lovitură de Florin Grozea

  Răspunde
 9. miercuri, 29 mai 2013, 09:59

  Shining, de Stephen King. Pentru ca este o demonstratie in forta a faptului ca horror nu inseamna sange si organe, si ca adevarata teroare nu poate veni decat din interior. Si mai ales ca trebuie sa apara acus si continuarea – Doctor Who.
  Lumea dupa Google – de Al. Mironov, pentru ca d’aia.
  Viata pe un peron – de O. Paler, pentru ca acolo gasiti Decalogul Asteptarii.

  Răspunde
 10. miercuri, 29 mai 2013, 10:49

  Lansarea volumului Ghidul ipocriţilor, de Péter Demény, unde as lua niste unii cu mine, sa le-arat ca se-ncadreaza :)))

  Răspunde
 11. miercuri, 29 mai 2013, 15:37

  Multi au ales din lista cartilor oferite ca premiu…dar bag de seama ca nu de aici ar fi trebuit sa aleaga, nu? Ci din lista cartilor care urmeaza a fi lansate la Bookfest…
  Eu ma mai gandesc :)

  Răspunde
 12. joi, 30 mai 2013, 12:49

  […] vă raportam că am onoarea să fiu partener Bookfest (apropo, încă mai aştept propunerile voastre de cărţi). Acum vin şi plusez, cum ar veni, adică vă invit să îmi fiţi alături în greaua încercare […]

  Răspunde
 13. joi, 30 mai 2013, 12:57

  eu tare mult m-as da cu „Şase saşi în şase saci: Manual de dicţie” pus la cale de Carmen Ivanov.. dreptu-i ca nu prea merge cu bere, da’ zic, numa’.. :D

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *