Două glume cu România, aşa, de dimineaţă

Văzute pe twitter. Venite una după alta. De care am râs, fireşte. Dar cum râdem când nu prea e râsul nostru şi când râsul este, de fapt, un fel de formă de a ne masca jena.

blaga

Bine, Blaga a ajuns un fel de glumă de care nu mai râde nimeni şi pe care glumă nu o mai face nimeni în afară de Blaga însuşi, desigur.

paris

Era vorba despre asta cu micul şi muştarul de mai jos. Care e ok, chiar ok. Adică dacă spaniolii s-au bătut şi se bat cu UE să îţi menţină corida ca specific naţional (nu contează că e o mega mizerie mizeria aia), de ce să nu ne luptăm şi noi pentru micii noştri (nu contează că sunt cu muştar).

969003_530839310297433_1657595604_n

6 comentarii la “Două glume cu România, aşa, de dimineaţă

 1. gabi Răspunde

  Micii sunt ca sarmalele. Fac parte din specificul nostru romanesc cand spunem mancare. Doar ca pe sarmale punem smantana.

  • BogDan Răspunde

   Micul, specific românesc, este o variantă de kebab turcesc. Recte, după ce influenţa turcilor asupra zonei noastre a devenit mai pregnantă, micul a apărut ca urmare a notorietăţii de care începuse să se bucure Adana Kebab. Sarmalele, de asemenea, sunt de provenienţă turcească.
   Să ne întoarcem la specificul românesc, pentru că mă distrează. Care şi unde este el? :))

   • Cristian China Birta Răspunde

    Era cat pe ce sa precizez ca aia cu specificul national pe care am bagat-o era un fel de misto subtil. Care, desigur, nu mi-a iesit. Dar acum nu o mai zic. Din motive lesne de inteles, fireste :D

    • BogDan Răspunde

     Na, că eu cu Gabi discutam :)) Pe tine te las, că le şopârleşti frumos, ca să fie subiect de dezbatere :))

     • gabi Răspunde

      Micul a aparut in 1902 in Romania. Vrei sa-ti povestec cum?

      • javra Răspunde

       Aşa cum avem noi poveştile noastre despre „inventarea” micilor, turcii le au pe ale lor. De altfel, noi ne apărăm patentele doar în şi cu poveşti. Vezi cazul mărcii de ţigări Carpaţi, care a ajuns patent bulgăresc. Şi, dacă nu suntem atenţi, ni se confiscă şi Dracula. Ungurii şi americanii abia aşteaptă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: