Bravo, măi copii, bravo!

Ştirea, via Mediafax, sună aşa: Peste 2.000 de elevi din judeţul Covasna au intrat în grevă japoneză, marţi dimineaţă, întrucât Ministerul Educaţiei nu le-a decontat, din octombrie până în prezent, banii pentru abonamentele pentru navetă, ei spunând că se pregătesc şi pentru alte acţiuni dacă problema nu se va rezolva.

M-am ridicat în picioare când au auzit asta! Nici nu ma interesează că greşesc sau că – aşa cum îmi vor spune unii – pun botul la dezintoxicări şi (ăştia îmi plac cel mai tare, clar) la instigări maghiare împotriva ordinii statului român. Nu mă interesează dacă ştirea e înflorită şi nu sunt 2000 de copii, ci mult mai puţini. Nu mă interesează dacă aceşti copii au fost coordonaţi de cadre didactice sau nu.

Ce mă interesează pe mine este că acei copii demonstrează simţ civic. Demonstrează că ştiu că au drepturi şi că vor să le fie respectate. Demonstrează că ştiu că îşi pot exersa dreptul de a nu fi de acord.

Sunt fan, mare, mare fan al tinerei generaţii. Da, sunt fan al acestei generaţii enervante, tupeiste, care îşi caută reperele. Pentru că sunt absolut sigur că această generaţie este cea care va repara tot ce am stricat noi, celelalte generaţii, în România şi că vor salva ce mai este de salvat.

Bravo, măi copii, bravo!

8 comentarii la “Bravo, măi copii, bravo!

 1. gabi Răspunde

  Si eu ma bucur pentru ca au ales sa-si ceara drepturile. Suntem oameni si avem drepturi. Se pare ca acest stat uita des acest fapt.

 2. BogDan Răspunde

  Eşti iredentist şi vrei să ne iei Ardealul :))

 3. Mihai Enasel Răspunde

  Sper ca macar unul din ei sa aiba o bentita pe frunte!

 4. Andrei Chisanovici Răspunde

  Cum ai zis mai sus, important e ceea ce au facut, chiar daca e inflorit putin. Si zece daca erau , tot de apreciat erau. Bravo lor!

 5. Ianculescuhimself Răspunde

  Tanara generatie este interesante, insa greu cred ca o singura generatie poate repara atatea :)

 6. javra Răspunde

  Lăudabil din partea lor, dar parcă aşteptăm prea mult de la ei, faţă de cât le oferim.

 7. Ionel Zlate Răspunde

  Stirea e superba daca gandesti in ROMANIA, niste copii de etnie majorritar MAGHIARA fac greva JAPONEZA. Doamne, cum le arenjezi tu pe toate!

 8. cotos Răspunde

  Nu pot sa cred ca au pus deoparte complotul in ceea ce priveste furtul Ardealului.. Simtul civic trebuie sa se faca simtit, poate nu sunt cea mai stralucita generatie, insa cu siguranta sunt prima generatie care nu accepta pumnul in gura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: