Suntem prea prinşi să existăm în vieţile noastre în loc să trăim cu adevărat

Simt o tristeţe desăvârşită când văd oameni care nu pot, nu ştiu sau, mai rău, nu vor să se bucurie de bucuria altora. De parcă faptul că i se întâmplă ceva bine cuiva ar înseamnă că le ia din forţa vitală, de parcă i-ar costa ceva bucuria celorlalţi.

Trăim într-o lume în care, nuş cum dracu se întâmplă, găsim din ce în ce mai puţine motive de bucurie. Poate pentru că nu le căutăm, nu mai avem vreme să le căutăm, suntem prea prinşi să existăm în vieţile noastre în loc să trăim cu adevărat.  Sau poate că nu mai avem ochi să vedem aceste bucurii. Sau suflet să le simţim.

Dar aceste bucurii, mici sau mari, există . Şi sunt tot atâtea motive de a ne bucura. Trebuie doar să fim un pic mai deschişi către ideea că ele există. Şi o să vedem că nici măcar nu mai trebuie să le căutăm cu efort. Vor veni ele la noi, ne vor găsi ele pe noi.

Scriu aceste rânduri pentru că mi s-a reproşat că m-am bucurat, în dese rânduri, de şi pentru bucuria altora, pentru succesul lor. Am fost făcut prefăcut, am fost numit interesat, am fost ironizat, dispreţuit, chiar înjurat. Nu că m-ar interesa foarte tare, ştiţi deja că am o aroganţă suficient de masivă pentru a crede că sunt bun şi că ceea ce fac este bine. Doar că, aşa în treacăt, nu am putut să nu mă întristez un pic de tristeţea vieţii celor care au uitat, nu pot sau nu vor să vadă motivele de bucurie din jurul lor.

Am vrut ca aceste rânduri prin care să salut iniţiativa prietenilor de la Revista Biz de a susţine inovaţia românească să fie altfel, mai optimiste, mai energizante. Doar că a ieşit ce a ieşit mai sus.

Mă bucur că avem oameni care se bucură de reuşitele altora şi fac chiar mai mult de atât? Oh, da! Mă bucură faptul că avem inventatori români (mi se rupe în paişpe că e angajat la nu ştiu ce firma sau şomer profesionist, pentru mine e român) care câştigă premii internaţionale?

Câştig ceva din faptul că mă bucur de bucuria lor? Oh, Doamne, ce întrebare…

IMG_2079 (Medium)

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

7 thoughts on “Suntem prea prinşi să existăm în vieţile noastre în loc să trăim cu adevărat”

  1. in ziua de azi este ceva nobil sa fii sensibil, sa te bucuri de bucuriile altora si mai mult, sa poti sa o arati! pentru ca oamenii sunt insensibili si da, e adevarat ca sunt prea prinsi cu ale lor. pacat! sunt atat de multe chestii misto si ei nu vor sa le vada!

  2. Rândurile tale pot fi un bun început în lupta cu mentalitatea care are ceva de împărţit cu ….. capra vecinului . Dacă ne vom îndemna mereu , unii pe alţii , să fim mai buni şi să apreciem sincer realizările celorlalţi , întro bună zi va fi şi rândul nostru să primim bucuria celor din jur .

  3. Este esențial să susținem și să stimulăm prin orice mijloace latura aceasta de cercetare și inventică a societății. Sunt mulți inventatori care ne reprezintă cu succes țara, însă din păcate țara nu-i „vede”…

  4. Mă aşteptam ca din când în când să devii profund, ca să cădem pe gânduri. De data asta ai devenit şi am căzut pe gânduri. Ştii că-i dureros?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)