Haideţi, bre, Oblivion nu are nici o treabă cu Matrix

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

M-am dus luni la Cinema City in AFI Palace Cotroceni să văd Oblivion pentru că:

1. Îmi plac filmele cu Tom Cruise fiind Chuck Norris, mă relaxează pe considerente pe care vi le pot spune doar la o bere, maximum 3 :D

2. Îmi plac filmele astea SF şi cu multe efecte speciale.

3. Am vrut să îmi găsesc gloanţe pe care să le arunc către cei care spuneau că Oblivion este noul Matrix.

Vă raportez conştiincios că Oblivion nu este noul Matrix. Nici pe departe. Adică a pune semnul echivalenţei între cele două filme este precum ai spune că Messi şi Galamaz au aceeaşi valoare fotbalistică pentru că au fost difuzaţi la TV în Champions League.

Asta nu înseamnă că Oblivion nu este un film bun. Chiar dimpotrivă, mi-a plăcut. Doar că trebuie să îl încadrăm în categoria corespunzătoare ca să putem să îl înţelegem mai bine. Adică, altfel spus, dacă ne uităm la el ca la noul Matrix, atunci Oblivion este o catastrofă, fireşte, căci nici măcar nu se apropie de capodopera fraţilor Wachowski. Dar dacă este să ne uităm la el ca la un film de acţiune/SF/ceva concepte mai adânci pe acolo, atunci da, Oblivion este o reuşită.

Spuneam că mi-a plăcut filmul. Doar că are anumite americănisme (nuş de ce tot folosesc termenul ăsta…) care m-au prostdispus, drept pentru care nu i-aş da o notă mai mare de 8,5. Call me chinezu, dar zău dacă înţeleg de ce guiţau dronele alea ca un purcel când se trăgea asupra lor. Adică, mă iertaţi, alea sunt nişte maşinării care nu guiţă decât dacă vrei tu să dai un fond sonor mai americănesc (mda, iar am folosit cuvântul…). Ca să nu mai spun că ditai inteligenţa artificialo-extraterestră TET nu este în stare, în scena finală, să îşi dea seama că…

De departe, din punctul meu de vedere, cea mai slabă verigă a filmului este Olga Kurylenko, cea care joacă extrem de slab o Julia care ar fi putut fi un personaj pivot al filmului. Foarte slabă mi s-a părut, supărător de slabă. Şi la propriu şi la figurat :))

Dar mai bine vă las pe voi să vedeţi. Căci, dincolo de aceste mici scăpări (în capul meu, desigur), Oblivion este un film care merită văzut.

PS Văd că Olga are cam aceeaşi părere în ceea ce priveşte finalul. La fel – cred – simte şi Oana, doar că mult mai diplomatic :)) Andreea este foarte profi şi o bagă pe aia cu racordul :D Pisicu este pe aceeaşi felie cu mine când vorbeşte despre Olga. La fel şi Angela. Ah, da, uitasem să vă spun despre muzica foarte bună a filmului, noroc că zice Ovi :)) Şi Emil, printre altele.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

4 thoughts on “Haideţi, bre, Oblivion nu are nici o treabă cu Matrix”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)