Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Haideţi, bre, Oblivion nu are nici o treabă cu Matrix

M-am dus luni la Cinema City in AFI Palace Cotroceni să văd Oblivion pentru că:

1. Îmi plac filmele cu Tom Cruise fiind Chuck Norris, mă relaxează pe considerente pe care vi le pot spune doar la o bere, maximum 3 :D

2. Îmi plac filmele astea SF şi cu multe efecte speciale.

3. Am vrut să îmi găsesc gloanţe pe care să le arunc către cei care spuneau că Oblivion este noul Matrix.

Vă raportez conştiincios că Oblivion nu este noul Matrix. Nici pe departe. Adică a pune semnul echivalenţei între cele două filme este precum ai spune că Messi şi Galamaz au aceeaşi valoare fotbalistică pentru că au fost difuzaţi la TV în Champions League.

Asta nu înseamnă că Oblivion nu este un film bun. Chiar dimpotrivă, mi-a plăcut. Doar că trebuie să îl încadrăm în categoria corespunzătoare ca să putem să îl înţelegem mai bine. Adică, altfel spus, dacă ne uităm la el ca la noul Matrix, atunci Oblivion este o catastrofă, fireşte, căci nici măcar nu se apropie de capodopera fraţilor Wachowski. Dar dacă este să ne uităm la el ca la un film de acţiune/SF/ceva concepte mai adânci pe acolo, atunci da, Oblivion este o reuşită.

Spuneam că mi-a plăcut filmul. Doar că are anumite americănisme (nuş de ce tot folosesc termenul ăsta…) care m-au prostdispus, drept pentru care nu i-aş da o notă mai mare de 8,5. Call me chinezu, dar zău dacă înţeleg de ce guiţau dronele alea ca un purcel când se trăgea asupra lor. Adică, mă iertaţi, alea sunt nişte maşinării care nu guiţă decât dacă vrei tu să dai un fond sonor mai americănesc (mda, iar am folosit cuvântul…). Ca să nu mai spun că ditai inteligenţa artificialo-extraterestră TET nu este în stare, în scena finală, să îşi dea seama că…

De departe, din punctul meu de vedere, cea mai slabă verigă a filmului este Olga Kurylenko, cea care joacă extrem de slab o Julia care ar fi putut fi un personaj pivot al filmului. Foarte slabă mi s-a părut, supărător de slabă. Şi la propriu şi la figurat :))

Dar mai bine vă las pe voi să vedeţi. Căci, dincolo de aceste mici scăpări (în capul meu, desigur), Oblivion este un film care merită văzut.

PS Văd că Olga are cam aceeaşi părere în ceea ce priveşte finalul. La fel – cred – simte şi Oana, doar că mult mai diplomatic :)) Andreea este foarte profi şi o bagă pe aia cu racordul :D Pisicu este pe aceeaşi felie cu mine când vorbeşte despre Olga. La fel şi Angela. Ah, da, uitasem să vă spun despre muzica foarte bună a filmului, noroc că zice Ovi :)) Şi Emil, printre altele.

4 comentarii la “Haideţi, bre, Oblivion nu are nici o treabă cu Matrix

 1. Neydamn Reply

  Nici de departe nu se poate pun un semn de egalitate între Oblivion și Matrix, pe bune!

 2. Emil Calinescu Reply

  Emil printre ALTELE sau printre ALTII? :)

  • Cristian China Birta Reply

   Comentezi, mah, in loc sa iti para bine ca te-am pus intr-o asa distinsa companie :))

   • Emil Calinescu Reply

    Ma bucur ca m-ai pus si-ti multumesc. Da ma intrebam daca nu e cumva un apropo la faptul ca ma imbrac constant in roz :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.