Cei care îmi faceţi onoarea să mai daţi un ochi pe aici, ştiţi că am făcut de multe ori isprăvi de acestea cu ambasadori ai Republicii Culturale Chineze la tot felul de întâmplări. Şi cu maximă mândrie patriotică vă raportez că toţi ambasadorii de până acum au fost de mare angajament :)
De data aceasta am nevoie de o ambasadoare sau un ambasador care să meargă să vadă piesa de pantomimă Fantasmagoria, după care să scrie un text frumos despre cum i s-a părut piesa, pe care să îl public, fireşte acilea pe blog. Evenimentul va avea loc pe 16 mai, de la ora 19.00, la Sala Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani. Am o invitaţie dublă pentru voi :)
Dacă sunteţi interesaţi de această onorantă misiune culturală, vă invit să îmi spuneţi în comentarii care credeţi că ar fi diferenţa fundamentală între o piesă „clasică” de teatru şi una de pantomimă? Aştept comentariile voastre până pe 13 mai, ora 23.59.
Mai jos informaţiile „oficiale” despre piesă. Succes!
Piesa de pantomimă ‘FANTASMAGORIA’, premiată pentru ‘Cel mai bun spectacol’ la Festivalul Internațional ‘Panphys’, Skopje – Macedonia (2011), este un spectacol-reverie în care cei patru actori: Nadejda Dimitriu, Vadim Rusu, Petre Voicu şi Petru Ciobanu, te fac să crezi că ai ajuns în mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, în care Ileana Cosânzeana e stăpână aprigă peste trei Păcală rătăciţi prin viscol. O poveste care seamănă cu un film rusesc, cu nostalgii şi troiene, ingenios îndulcită cu năzdrăvănii româneşti.
Sala Rapsodia a Teatrului de pe Lipscani redevine, astfel, un spaţiu al jocului, în care limitele de timp sau imaginaţie se dizolvă, găzduind un spectacol al Companiei Passe-Partout Dan Puric, în regia lui Vadim Rusu, o piesă stranie şi fascinantă la graniţa dintre pantomimă şi circ. Fără vorbe, dar cu lacrimi de râs şi de plâns.
Fără decor, susţinut doar de mişcările trupurilor, de coregrafia Nadejdei Dimitriu, de luminile reflectoarelor şi de fundalul sonor selectat de Vadim Rusu şi Ilina Pepine, spectacolul “este o feerie în care bucuria actorilor îi gâdilă pe spectatori, pentru ca, după spectacol, toţi să fredoneze aceeaşi dispoziţie: la,la, la” (citat Vadim Rusu) şi să strige în gura mare “Totuşi viaţa e frumoasă!”
Biletele s-au pus în vânzare la casieria din cadrul Teatrului de pe Lipscani. Biletele se mai pot comanda pe pagina de Facebook a spectacolului: facebook.com/piesadeteatrufantasmagoria, livrarea lor fiind făcută personal de către Petru Ciobanu, la adresa solicitată, în Bucureşti.
Despre Compania Passe-Partout Dan Puric
Înfiinţată în 1999 de către Dan Puric, compania Passe-Partout a devenit o şcoală de elită în domeniul artistic, spectacolele produse de aceasta (ex.: „Made in România”, „Costumele”, „Hic sunt leones”, „Cei 150” si „Don Quijote”) având foarte mare succes atât în ţară, cât şi în turneele, festivalurile şi la concursurile internaţionale.
Membrii companiei sunt actori amatori şi profesionişti de toate vârstele care au fost instruiţi din punct de vedere etic, profesional şi estetic. Ca mentor şi conducator al acestei companii, Dan Puric a urmărit îndeaproape evoluţia acestora conducând numeroase antrenamente de step, pantomimă, dar si invitând la conducerea acestor antrenamente personalităţi din diferite domenii (Bobby Rubenstein – SUA , Dakmar Brenda – Austria, Zhu Rong Fu – China).
„Visul meu este ca toti oamenii sa viseze. Romanul a uitat sa viseze, stie numai sa se conduca dupa reguli. Daca incetam sa visam, si aici ma refer la vis ca posibilitate, suntem distrusi.” Dan Puric
Despre Teatrul de pe Lipscani
Cu un trecut glorios în anii interbelici, ca Teatru de Revistă Gioconda, Teatrul de pe Lipscani – Sala Rapsodia este o poveste în sine, cu succes şi decăderi, o lume care în care arta, teatrul au fost un refugiu, un “izvor de apă vie” pentru generaţiile Bucureştiului.
Aici a debutat Ion Dacian, s-a înfiinţat ansamblul Rapsodia, pe scena din Lipscani s-au lansat voci celebre, acompaniate de orchestra de muzică populară sub bagheta strălucitului dirijor Paraschiv Oprea.
După Revoluţie, Teatrul de pe Lipscani a prins un nou suflu, şi-a deschis din nou porţile către o lume de reverie si fantamagorie, aceea universală, a teatrului de pantomimă, susţinut de Compania Passe-Partout Dan Puric.
3 thoughts on “Caut ambasador al republicii Culturale Chineze la piesa de pantomimă Fantasmagoria”
Eu as zice ca (virgula) cuvintele. Am nimerit? :))
vocea umana este diferenta :)
Pingback: Încă un ambasador RCC care şi-a făcut exemplar datoria: Georgiana Ene • Republica Culturală Chineză