Vreau să mă abonez la un site de ştiri. Dar habar nu am ce să aleg…

Folosesc de multă vreme twitter şi facebook drept filtre pentru a-mi selecta ştirile pe care să le citesc. Adică ele, reţelele cele două, să-mi selecteze informaţia, eu doar să o iau de-a gata :D Merg pe principiul „dacă este importantă ştirea, ajung eu cumva să o văd sau pe sau pe„. Un sistem defectuos, desigur, dar a cărui singură (dar extrem de importantă calitate) este că nu îmi consumă foarte mult timp. Adică eu oricum scanez ce se întâmplă pe acolo, aşa că oricum văd informaţiile respective, nu mai trebuie să mă duc spre alte surse.

Sigur că mai sunt şi blogurile pe care le citesc din (era să zic din Google Reader…) Feedly (îmi place mai mult decât viitorul răposat, zău). Dar acolo am o selecţie de care nu îmi oferă ştiri de astea proaspete despre lume în general, ci mai mult despre industrie sau păreri personale şi ultrapersonale (dap, există şi de astea) despre te miri ce. Aşa că nu le-aş trece la sursă de informare pe partea de informaţie proaspătă, ci doar pe partea analitică şi de, fireşte, coracon :D

Am observat, însă, că de multe ori scap ştiri importante. Nu despre social media, ci despre ce se întâmplă în lume, prin politică, prin alte zone. Aşa că am zis că ar trebui să mă abonez la un site, care să îmi fie sursă de ştiri în acest sens. Hai, bine, maximum 2. Dar nu mai mult. Pentru că aş ajunge în situaţia să stau liniştit că sunt abonat, dar, în realitate, să nu apuc să citesc nimic (ştiţi faza, aţi păţit-o şi voi).

Aşa că vreau de la voi recomandări: ce siteuri de ştiri îmi recomandaţi să citesc? Maximum 2, reţineţi, mai multe îmi spuneţi degeaba :) Şi daţi nişte argumente. Pentru că altfel mă întreb cum m-aţi putea convinge…

Mulţam.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

20 thoughts on “Vreau să mă abonez la un site de ştiri. Dar habar nu am ce să aleg…”

 1. hotnews.ro

  merita citit pentru ca:

  – site-ul are redactori/analisti foarte buni (tapalaga, popa, mixich) care scriu foarte bine si documentat.
  – are sectiunea de intalniri online (cu invitati de interes national)
  – mie personal imi place foarte mult pentru ca este singurul site care la sectiunea cultura (teatru)are interviuri si reportaje video (promoveaza foarte bine tinerii actori, regizori, etc…)

  ar mai fi multe de spus. concluzia este una singura:il recomand cu caldura :)

 2. Si eu iti recomand Stirili daca ai un smartphone cu Android. Oricum, in curand vor fi disponibile si versiunile pentru iOS si pentru web.

  Aplicatia creeaza dependenta :) pentru ca este „inteligenta”: invata treptat preferintele si interesele tale si iti ofera o selectie relevanta pentru tine dintr-o multime de surse online (presa si bloguri). Diferenta dintre ea si un agregator de stiri este ca diferenta dintre o menajera care te cunoaste de ani de zile si una care iti intra de ani de zile in casa. Daca nu vrei sa-ti cauti sosetele si revistele la nesfarsit si sa te enervezi ca nu ti-a calcat cum trebuie pantalonii (ca tie nu iti place cu dunga!), atunci alege-o pe aia care stie ce iti place. :)

 3. Pentru știrile autohtone folosesc Mediafax pentru că nu este plin de cancan-uri și găsesc mai multe actualități externe decât pe alte site-uri de profil de la noi. A doua propunere este CNN dacă vrei o conectare directă la evenimentele de pe mapamond.

 4. De ce am eu impresia că multe site-uri de ştiri din străinătate scriu mai detaliat şi mai profi decât multe altele de la noi?

  Dacă nu vrei să ştii chiar tot ce mişcă în ţara asta, dar totuşi să cuprinzi esenţialul, cei de la the Economist îşi fac treaba bine. http://www.economist.com/search/apachesolr_search/romania

  Ai mai putea încerca metoda de la Bursă: 4 monitoare mari, pe fiecare monitor câte un channel (Reuters, News-related etc) şi aşa ai avea access instant la orice mişcă în lumea asta. :D

   1. Păi nu devii rechin, ca să devii rechin îţi trebuie o echipă de statisticieni şi oameni cu background financiar în spate ca să îţi indice ce acţiuni să cumperi. :D

    Doar că mi se pare foarte interesant sistemul cu 4 monitoare, în ideea de strategie de informare.

 5. Pingback: Organizare site-uri pe care le vizitezi des - Robert Ilie

 6. Am o vecină mai tare ca orice agenţie de ştiri, vecină care-i la curent cu tot ce mişcă-n lumea asta – de la Al Qaeda şi până la termenul când fată mâţa ce se adăposteşte în subsolul blocului … da nu ştiu cum sa o pun online :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.