23.07.2017

Vreau să mă abonez la un site de ştiri. Dar habar nu am ce să aleg…

Folosesc de multă vreme twitter şi facebook drept filtre pentru a-mi selecta ştirile pe care să le citesc. Adică ele, reţelele cele două, să-mi selecteze informaţia, eu doar să o iau de-a gata :D Merg pe principiul „dacă este importantă ştirea, ajung eu cumva să o văd sau pe sau pe„. Un sistem defectuos, desigur, dar a cărui singură (dar extrem de importantă calitate) este că nu îmi consumă foarte mult timp. Adică eu oricum scanez ce se întâmplă pe acolo, aşa că oricum văd informaţiile respective, nu mai trebuie să mă duc spre alte surse.

Sigur că mai sunt şi blogurile pe care le citesc din (era să zic din Google Reader…) Feedly (îmi place mai mult decât viitorul răposat, zău). Dar acolo am o selecţie de care nu îmi oferă ştiri de astea proaspete despre lume în general, ci mai mult despre industrie sau păreri personale şi ultrapersonale (dap, există şi de astea) despre te miri ce. Aşa că nu le-aş trece la sursă de informare pe partea de informaţie proaspătă, ci doar pe partea analitică şi de, fireşte, coracon :D

Am observat, însă, că de multe ori scap ştiri importante. Nu despre social media, ci despre ce se întâmplă în lume, prin politică, prin alte zone. Aşa că am zis că ar trebui să mă abonez la un site, care să îmi fie sursă de ştiri în acest sens. Hai, bine, maximum 2. Dar nu mai mult. Pentru că aş ajunge în situaţia să stau liniştit că sunt abonat, dar, în realitate, să nu apuc să citesc nimic (ştiţi faza, aţi păţit-o şi voi).

Aşa că vreau de la voi recomandări: ce siteuri de ştiri îmi recomandaţi să citesc? Maximum 2, reţineţi, mai multe îmi spuneţi degeaba :) Şi daţi nişte argumente. Pentru că altfel mă întreb cum m-aţi putea convinge…

Mulţam.

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Câte echipe ar trebui să finanţeze un consiliu local?

Vă invit să cunoaşteţi doi învingători. Şi să îi salutăm cu respect!

20 comentarii

 1. miercuri, 8 mai 2013, 07:29

  m-ar interesa si pe mine un site de stiri la care chiar merita sa fii abonat

  voi urmari cu atentie comentariile, poate vei posta si un rezumat cu site-urile recomandate ;)

  Răspunde
 2. miercuri, 8 mai 2013, 07:59

  Oricare in afara de Can Can, Click, Libertatea. Astea nu sunt bune. Eu citesc Mediafax, Evz si Gandul.

  Răspunde
 3. Uliu
  miercuri, 8 mai 2013, 08:27

  Eu tocmai folosesc aplicația Știrili pentru Android.

  Răspunde
 4. miercuri, 8 mai 2013, 08:49

  hotnews.ro

  merita citit pentru ca:

  – site-ul are redactori/analisti foarte buni (tapalaga, popa, mixich) care scriu foarte bine si documentat.
  – are sectiunea de intalniri online (cu invitati de interes national)
  – mie personal imi place foarte mult pentru ca este singurul site care la sectiunea cultura (teatru)are interviuri si reportaje video (promoveaza foarte bine tinerii actori, regizori, etc…)

  ar mai fi multe de spus. concluzia este una singura:il recomand cu caldura :)

  Răspunde
  • miercuri, 8 mai 2013, 09:43

   Inteleg ca iti place mai mult pentru partea editoriala si culturala. Ceea ce e ok, sunt mare consumator de ambele. Dar pe partea de stiri e ok? Ca pe mine aia ma intereseaza :)

   Răspunde
   • miercuri, 8 mai 2013, 09:45

    da, e ok. si din cate stiu eu (nu folosesc) are si varianta pt mobil.

    dar vad ca lumea citeste deja ca-l stie pe tapalaga :)

    Răspunde
 5. miercuri, 8 mai 2013, 09:13

  Hotnews e cel mai decent. Chiar şi Tapalagă nu-i atât de rău pe cât spune lumea

  Răspunde
 6. miercuri, 8 mai 2013, 09:34

  Si eu iti recomand Stirili daca ai un smartphone cu Android. Oricum, in curand vor fi disponibile si versiunile pentru iOS si pentru web.

  Aplicatia creeaza dependenta :) pentru ca este „inteligenta”: invata treptat preferintele si interesele tale si iti ofera o selectie relevanta pentru tine dintr-o multime de surse online (presa si bloguri). Diferenta dintre ea si un agregator de stiri este ca diferenta dintre o menajera care te cunoaste de ani de zile si una care iti intra de ani de zile in casa. Daca nu vrei sa-ti cauti sosetele si revistele la nesfarsit si sa te enervezi ca nu ti-a calcat cum trebuie pantalonii (ca tie nu iti place cu dunga!), atunci alege-o pe aia care stie ce iti place. :)

  Răspunde
  • miercuri, 8 mai 2013, 09:41

   Eu am iPhone. Habar nu aveam de aplicatia asta… Ia sa studiem putintel ce si cum. Merci :)

   Răspunde
 7. miercuri, 8 mai 2013, 09:45

  Pentru știrile autohtone folosesc Mediafax pentru că nu este plin de cancan-uri și găsesc mai multe actualități externe decât pe alte site-uri de profil de la noi. A doua propunere este CNN dacă vrei o conectare directă la evenimentele de pe mapamond.

  Răspunde
  • miercuri, 8 mai 2013, 10:23

   Ideal ar fi un site de unde sa am o combinatie 80% stiri romanesti, 20% stiri internationale. Ideal, deci :))

   Răspunde
 8. miercuri, 8 mai 2013, 10:04

  De ce am eu impresia că multe site-uri de ştiri din străinătate scriu mai detaliat şi mai profi decât multe altele de la noi?

  Dacă nu vrei să ştii chiar tot ce mişcă în ţara asta, dar totuşi să cuprinzi esenţialul, cei de la the Economist îşi fac treaba bine. http://www.economist.com/search/apachesolr_search/romania

  Ai mai putea încerca metoda de la Bursă: 4 monitoare mari, pe fiecare monitor câte un channel (Reuters, News-related etc) şi aşa ai avea access instant la orice mişcă în lumea asta. :D

  Răspunde
  • miercuri, 8 mai 2013, 11:05

   Colega, de ce imi vrei matale raul? De ce vrei sa devin un rechin al pietii bursiere si sa daram imperii financiare cu un simplu click, cum ar veni? :))

   Răspunde
   • miercuri, 8 mai 2013, 16:17

    Păi nu devii rechin, ca să devii rechin îţi trebuie o echipă de statisticieni şi oameni cu background financiar în spate ca să îţi indice ce acţiuni să cumperi. :D

    Doar că mi se pare foarte interesant sistemul cu 4 monitoare, în ideea de strategie de informare.

    Răspunde
 9. miercuri, 8 mai 2013, 10:05

  […] vine de la chinezu. Nu de la el, dar de pe blogul sau am reusit sa aflu despre superba aplicatie numita […]

  Răspunde
 10. miercuri, 8 mai 2013, 14:43

  Alege-ţi ce-ţi place de aici: http://aflarepede.mypressonline.com/stiri.php
  Ai ziare, posturi tv şi radio, toate online.

  Răspunde
 11. miercuri, 8 mai 2013, 14:57

  Am o vecină mai tare ca orice agenţie de ştiri, vecină care-i la curent cu tot ce mişcă-n lumea asta – de la Al Qaeda şi până la termenul când fată mâţa ce se adăposteşte în subsolul blocului … da nu ştiu cum sa o pun online :)

  Răspunde
 12. vineri, 1 noiembrie 2013, 15:48

  Incearca http://www.todaynews.info/stiri.htm – cu titluri de stiri agregate din toate domeniile, chiar si bloguri. Si alt tau e in lista :)

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *