Am primit 4578 euro ca să scriu postarea despre 4inmasina.ro

Eu nu prea iau lume la autostop. Pentru că – zău dacă ştiu dacă v-o pot spune mai simplu de atât – nu ştiu pe cine se nimereşte să iau în maşină, aşa că, pentru că mă respect la modul absolut şi pentru că îmi preţuiesc distinsa-mi comoditate mai mult decât puteţi voi înţelege, prefer să nu iau pe nimeni. Cu o singură majoră şi indubitabilă excepţie: dacă văd un părinte/părinţi cu copii. Atunci opresc automat. Fără discuţii sau alte gânduri gen modul în care sunt îmbrăcaţi, culoarea părului şi alte chestiuni de astea de un subsidiarism acut.

Şi, din când în când (adică mai rar decât meciurile lui Dinamo în Champions League #arongantadestelist) iau câte un drumeţ (ştiţi voi figura aia de montaniard clasic) pe care îl văd cu câte un rucsăcoi de ăla de 187 kg. Dar rar, foarte rar. Şi numai dacă îmi pare că e rocker :))

Aaaaaa, ar trebui să precizez pentru cei dintre voi care sunt pecuniari prin excelenţă: nu iau niciodată bani când duc pe cineva. Mi se pare de un prost gust acut să faci asta. Call me chinezu.

V-am spus cele de mai sus pentru că vreau să vă spun despre foarte faina iniţiativă 4inmasina.ro. O idee pe care o salut la modul absolut (no poftim, că fac versuri; proate, desigur, dar versuri). Şi despre care scriu pentru că mi-au oferit 4578 euro pe această postare, fireşte. Căci mulţi dintre voi nu pot concepe că unii dintre noi ar putea scrie doar pentru că le place foarte tare ceva. Nu mă înţelegeţi greşit, mă bucur că unii mă vedeţi aşa. Chiar foarte tare. Muhahahahaha =))

Ideea siteului este una foarte simplă: îţi faci cont acolo, anunţi că pleci din punctul A în punctul B cu maşina în data de şi vezi cine mai este dispus să vină cu tine. Şi alegi. Ceea ce este cu totul altceva decât să iei pe cimeva de pe marginea drumului. Poate e manelist, dracului, şi poate comentează că asculţi ultimul album Steve Lukather, mă înţelegeţi… :))

Dar mai  bine vă uitaţi la filmul de mai jos şi o să înţelegeţi ce şi cum. Vedeţi că proiectul are şi pagină de facebook. Vă las cu filmul. Eu mă duc să îmi fac cont. Şi să caut rockeri pe care o să îi iau în maşină când mai plec la drum :))

17 comentarii la “Am primit 4578 euro ca să scriu postarea despre 4inmasina.ro

 1. Valentin Georgescu Răspunde

  Ma bucur sa vad ca ne bucura lucruri comune. :)
  Scrisesem si eu acum cateva zile o postare despre 4inmasina, ca e cool al naibii site-ul!
  Si acum sunt la vanatoare de alte proiecte faine. Mersi, apropos, de oportunitatea de a merge la GreenBiz si a afla si de acolo de platforma potsieu.ro
  Spor!

 2. Cristina Răspunde

  La noi la tara… e o mica distanta de 10km pana in sat, de la DN unde te lasa de obicei cursa. Nu trebuie neaparat sa aiba copil, e suficient sa fie acolo. Si pe drum daca il ajung din urma opresc. Mamaitele alea nu au sigur net sa stie ca ma duc eu la tara, dar pur si simplu nu pot sa trec. Pentru ca stiu cum e sa numeri copacii, sa faci pas dupa pas… si ce satisfactie ai cand te ia cineva.
  cat despre 4inmasina, de ce nu 5 :))? mai ales acum ca se pleaca la mare…

 3. gabi Răspunde

  Eu am vazut ceva pe twitter despre asta. Mi se pare interesanta ideea :)

 4. cristian Răspunde

  Superbă ideea, fain și util siteul! Ce mă amuză anunțurile de genul „Permite copii – Nu | Permite animale – Da” :))

 5. Carol Răspunde

  Super ideea!

 6. Jocul orb -Olivia Răspunde

  Faina ideea dar titlul excelent :)) Atractie sigura pentru cei care te au in blogroll :))

 7. zoltybogata Răspunde

  Pentru mine ca pasager, ar fi foarte fain să găsesc transport așa.

 8. Yamasha Răspunde

  foarte tare initiativa, dar parca luatul la ocazie nu era legal…(e posibil sa ma insel)

  • Ionut Răspunde

   Sunt alte 23456 de lucruri ilegale, chiar nu m-as gandi la partea inegala. As spune mai degraba nota 10 pentru idee.

 9. javra Răspunde

  Este o idee foarte bună, deşi la prima vedere pare cam greu de pus în practică.

 10. undoiblog Răspunde

  Stiam de chestia asta, dar parca apartinea unor tineri din Cluj…ideea:)

 11. Che Răspunde

  Hmm sincer eu merg cu masini de ocazie , :D si imi surade ideea mai ales ca in curand devin sofer cu acte in regula.

 12. IanculescuHimself Răspunde

  Da, citeam zilele trecute despre iniţiativă li am găsit-o foarte interesantă. Ei acum sigur va trebui să ne lăsăm plete şi să ne postăm în drumul tău.

 13. Natural Răspunde

  Pai n-avem decat sa urmarim agenda lu’ Chinezu si sa ne postam intre doua drumuri :) Iar Chinezu sa vina cu trenu :)))

 14. Lady Gâgă Răspunde

  Domnu chinezu’, vad ca imi calci pe urme si papi literele (că fac versuri; proate) sau proaste? Ca din astea fac si eu! :)

 15. Lucian Răspunde

  Prefer grupul de Facebook carpooling.ro. Era evident ca un astfel de serviciu functiona mai bine daca demara cu o aplicatie mobila din start – dar daca tot nu, atunci e preferabila o interactiune cu ceilalti utilizatori direct via Facebook, NU un serviciu cu site care are si o prezenta pe Facebook…
  * n-am luat niciun euro pe mesajul asta :>

 16. Victor Miron Răspunde

  E primul site de car sharing din România care arată bine :) sper să ajungă la masa critică. Îmi place mult că s-au asociat cu festivalurile de muzică.

  Tot în zona de a share-ui cu alții sunt și site-urile românești http://www.usetogether.com/ (sharing de lucruri) și https://doitfor.co/ (fac alții pentru tine sarcinile pe care nu vrei să le faci tu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: