La mulţi ani, cititori care mai citiţi, la mulţi ani :)

Astăzi este Ziua Internaţională a Cărţii. Aveţi fix două modalităţi în care să reacţionaţi la această informaţie: să vă intereseze sau să nu vă intereseze. Mai jos discut doar cu cei care aţi ales să vă intereseze. Restul, carry on.

În cazul în care sunteţi interesaţi, aveţi fix două posibilităţi în care să acţionaţi: să faceţi ceva sau să nu faceţi ceva. Mai jos discut doar cu cei care aţi ales să faceţi ceva. Asta nu înseamnă că nu vă înţeleg pe ceilalţi, care, din diverse pricini, nu puteţi face ceva. Ba chiar vă mulţumesc că aţi ajuns până aici :)

Cei care aţi ales că vreţi să faceţi ceva, puteţi face ce vreţi voi pentru a promova Ziua Internaţională a Cărţii. Puteţi să o daţi şi aşa la modul general, dar eu vă recomand să fiţi practici, să ieşim un pic din teoretic. Pentru că, ştiţi cum e, una este ce scrie manualul şi alta este dincolo de paginile manualului, ca să zic aşa. Adică să recomandaţi o carte, un eveniment, un scriitor, un blog, un site, ceva cât mai concret. Nu doar un Like sau ceva de genul. Hai că aţi înţeles voi ce am vrut să zic :)

Eu, spre exemplu, am ales să promovez una din cele mai bune cărţi pe care le-am citit în ultima vreme: Matei Brunul, de Lucian Dan Teodorovici. Şi am făcut aşa:

1. Mi-am schimbat cover photo pe facebook cu poză cu cartea.

2. Am scris pe blogul de pe Adevărul despre carte, recomandând-o cititorilor.

3. O să promovez pe toate conturile mele din reţelele sociale ideea de a vă implica.

4. Scriu această postare îndemnându-vă să vă alegeţi o carte care v-a plăcut foarte mult şi să o recomandaţi în contextul Zilei Internaţionale a Cărţii :)

La mulţi ani, cititori care mai citiţi, la mulţi ani :)

matei brunul

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

14 thoughts on “La mulţi ani, cititori care mai citiţi, la mulţi ani :)”

  1. Plin de rusine, marturisesc: nu imi place sa citesc. Cel putin nu ma pot adapta lecturii beletristice. Drept pentru care va recomand alte lecturi: cartea despre Microsoft Access pe care am citit-o in ultimile luni, sau as putea sa recomand trilogia citita pe nerasuflate de iubita mea: 50 shades of Grey (sau ceva de genul), sau – avand in vedere studiile mele si ziua de azi – as putea sa recomand Biblia (eu acum compar bibliile diferitelor confesiuni).
    Poate nu-s lecturi pe gustul vostru. Cred ca ideea ar fi sa cititi. Inca ceva: ce am „recomandat” mai sus e carte tiparita caci, desi pot parea anti-ecologist, inca imi place sa subliniez, sa folosesc evidentiatoare si post-it-uri colorate.

  2. Când vine vorba de aşa ceva, recomand mereu „Convorbiri cu Octavia Paler”. O recitesc ori de câte ori am şansa. Sunt acolo ceva răspunsuri şi, mai presus de asta, sunt acolo şi ceva întrebări pe care poate nu ni le-am pus vreodată.

  3. că bine zici, sper să am timp înainte de meci.
    eu am dat iama prin librării astăzi, dar tânjesc după ceea ce se întâmplă la voi, pe lipscani. în librăriile noastre… linişte din păcate. :( prea multă linişte.

  4. Cu respect, ai uitat o categorie, anume cea care se intereseaza si face ceva fara sa aiba nevoie de o zi anume, cei care citesc in fiecare zi si isi spun parerea despre ce au citit fara sa fie trasi de maneca. Nu zic nu unei zile dedicate cartilor, dar zic ca n-ar trebui sa fie un eveniment anual, ci cel putin saptamanal.

  5. Pingback: psi-words – b contra b

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)