01.05.2017

La mulţi ani, cititori care mai citiţi, la mulţi ani :)

Astăzi este Ziua Internaţională a Cărţii. Aveţi fix două modalităţi în care să reacţionaţi la această informaţie: să vă intereseze sau să nu vă intereseze. Mai jos discut doar cu cei care aţi ales să vă intereseze. Restul, carry on.

În cazul în care sunteţi interesaţi, aveţi fix două posibilităţi în care să acţionaţi: să faceţi ceva sau să nu faceţi ceva. Mai jos discut doar cu cei care aţi ales să faceţi ceva. Asta nu înseamnă că nu vă înţeleg pe ceilalţi, care, din diverse pricini, nu puteţi face ceva. Ba chiar vă mulţumesc că aţi ajuns până aici :)

Cei care aţi ales că vreţi să faceţi ceva, puteţi face ce vreţi voi pentru a promova Ziua Internaţională a Cărţii. Puteţi să o daţi şi aşa la modul general, dar eu vă recomand să fiţi practici, să ieşim un pic din teoretic. Pentru că, ştiţi cum e, una este ce scrie manualul şi alta este dincolo de paginile manualului, ca să zic aşa. Adică să recomandaţi o carte, un eveniment, un scriitor, un blog, un site, ceva cât mai concret. Nu doar un Like sau ceva de genul. Hai că aţi înţeles voi ce am vrut să zic :)

Eu, spre exemplu, am ales să promovez una din cele mai bune cărţi pe care le-am citit în ultima vreme: Matei Brunul, de Lucian Dan Teodorovici. Şi am făcut aşa:

1. Mi-am schimbat cover photo pe facebook cu poză cu cartea.

2. Am scris pe blogul de pe Adevărul despre carte, recomandând-o cititorilor.

3. O să promovez pe toate conturile mele din reţelele sociale ideea de a vă implica.

4. Scriu această postare îndemnându-vă să vă alegeţi o carte care v-a plăcut foarte mult şi să o recomandaţi în contextul Zilei Internaţionale a Cărţii :)

La mulţi ani, cititori care mai citiţi, la mulţi ani :)

matei brunul

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Iar câştigătorul Iron Chinezu este…

„Investesc în copilul meu”. Mă scuzaţi, dar cam cu cât vreţi să îl vindeţi după aia?

14 comentarii

 1. marți, 23 aprilie 2013, 09:11

  Plin de rusine, marturisesc: nu imi place sa citesc. Cel putin nu ma pot adapta lecturii beletristice. Drept pentru care va recomand alte lecturi: cartea despre Microsoft Access pe care am citit-o in ultimile luni, sau as putea sa recomand trilogia citita pe nerasuflate de iubita mea: 50 shades of Grey (sau ceva de genul), sau – avand in vedere studiile mele si ziua de azi – as putea sa recomand Biblia (eu acum compar bibliile diferitelor confesiuni).
  Poate nu-s lecturi pe gustul vostru. Cred ca ideea ar fi sa cititi. Inca ceva: ce am „recomandat” mai sus e carte tiparita caci, desi pot parea anti-ecologist, inca imi place sa subliniez, sa folosesc evidentiatoare si post-it-uri colorate.

  Răspunde
 2. marți, 23 aprilie 2013, 09:52

  Ultima carte citita e „Amintiri din prezent” de Nichita Stanescu. E mai veche da’ interesanta

  Răspunde
 3. marți, 23 aprilie 2013, 09:58

  Eu am scris despre asta de sambata :)

  Răspunde
 4. marți, 23 aprilie 2013, 10:17

  O carte pe care o recomand este Quo vadis, de Henryk Sienkiewicz. A fost prima carte care m-a marcat.

  Răspunde
 5. marți, 23 aprilie 2013, 10:46

  De veghe in lanul de secara, De veghe in lanul de secara, De veghe in lanul se secara… si tot asa :)

  Răspunde
  • marți, 23 aprilie 2013, 13:10

   Citeşte şi povestirile lui JD Salinger. Îţi vor plăcea.

   Răspunde
 6. marți, 23 aprilie 2013, 12:47

  A primit Lucian Dan premiul? Bravo!
  L-am cunoscut la un Schimb de Cărţi în Iaşi, în anul 1 de facultate. Mi s-a părut un scriitor cu picioarele pe pământ. :)

  Răspunde
 7. marți, 23 aprilie 2013, 12:52

  Când vine vorba de aşa ceva, recomand mereu „Convorbiri cu Octavia Paler”. O recitesc ori de câte ori am şansa. Sunt acolo ceva răspunsuri şi, mai presus de asta, sunt acolo şi ceva întrebări pe care poate nu ni le-am pus vreodată.

  Răspunde
 8. marți, 23 aprilie 2013, 13:32

  că bine zici, sper să am timp înainte de meci.
  eu am dat iama prin librării astăzi, dar tânjesc după ceea ce se întâmplă la voi, pe lipscani. în librăriile noastre… linişte din păcate. :( prea multă linişte.

  Răspunde
 9. marți, 23 aprilie 2013, 13:55

  Cu respect, ai uitat o categorie, anume cea care se intereseaza si face ceva fara sa aiba nevoie de o zi anume, cei care citesc in fiecare zi si isi spun parerea despre ce au citit fara sa fie trasi de maneca. Nu zic nu unei zile dedicate cartilor, dar zic ca n-ar trebui sa fie un eveniment anual, ci cel putin saptamanal.

  Răspunde
 10. marți, 23 aprilie 2013, 15:37
 11. marți, 23 aprilie 2013, 16:27

  Defapt noi iti multumim ca avem ce sa citim!

  Răspunde
 12. marți, 23 aprilie 2013, 19:10

  […] ani tuturor celor care citesc şi iubesc cărţile (două articole pe această temă găsiţi la chinezu şi tudor) şi la mulţi ani tuturor celor care îşi serbează […]

  Răspunde
 13. miercuri, 24 aprilie 2013, 11:05

  Ultima carte bună a fost Obeliscul Ngru. Recitită prin decembrie. De atunci, numai prostii…

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *