Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Ce zic eu să ţineţi minte dacă Timişoara va ajunge Capitală Culturală Europeană în 2021

Când am fost în excelenta ispravă Timişoara Brands Tour, am poposit şi la Primărie şi ne-am întâlnit cu primarul Nicolae Robu şi cu viceprimarul Dan Diaconu. M-au tot întrebat unii şi alţii cum mi s-au părut cei doi. Hai să o dau cu diplomaţie: dacă ar fi să aleg să mă întâlesc să povestesc mai multe despre şi mai multe, aş alege să mă întâlnesc cu Diaconu.

Unul din subiectele atinse în discuţie a fost dorinţa Timişoarei de a ajunge Capitală Culturală Europeană în 2021. Şi ce face Primăria în acest sens. Adică o creştere a bugetului alocat culturii cu 43% faţă de anul trecut, ajungând acum la 27 milioane de lei. Nu îmi dau seama dacă este mult sau puţin, căci nu mă pricep la de astea. În plus, ştiţi cum este, nu că nu ar conta mărimea sumei, dar cred că e mai important ce reuşeşti să faci cu banii ăia.

Adică, v-aţi prins, sunt mult mai importanţi oamenii care se ocupă de aşa ceva. Printre proiectele Timişoarei pe zona de cultură se anunţă la orizont un ce s-ar părea să fie interesant festival de jazz internaţional, plus susţinerea altor evenimente mai importante pe partea de Banat. Din nou, aşa din depărtare, nu îmi dau seama dacă aceasta este direcţia bună pentru a-şi atinge obiectivul, sper doar să fie ok.

timisoara-brands-tour-ziua-2-14

Ziceam despre oameni. Care, din punctul meu de vedere, sunt cruciali pentru ca Timişoara să devină Capitală Culturală Europeană în 2021. Şi aş vrea să reţineţi un nume: Simona Neumann. Este directorul executiv al Asociaţiei “Timişoara Capitală Europeană a Culturii”. Şi să îl reţineţi pentru că, dacă Timişoara va ajunge Capitală Europeană, atunci un imens merit îi aparţine. Să nu ziceţi că nu v-am spus. Căci, dacă va reuşi, o să fie mulţi vulturi care o să se bată cu pumnul în piept şi care o să defileze cu pangica tricoloră la beregată. Iar Simona va trece un pic în umbră. Să nu uitaţi asta.

Să pregăteşti o asemenea candidatură, să realizezi dosarul, să aduni lume din toate domeniile şi de toate felurile şi foaitele, să armonizezi toate această lume pestriţă şi, cu o diplomaţie fermă, să o direcţionezi înspre ce trebuie, să găseşti finduri pentru a face toate aceste lucruri… Dacă Simona va reuşi, voi fi printre primii care o vor saluta public şi cu deosebit respect. Pentru că vorbim despre o muncă teribilă aici. Sper să reziste până la capăt. Pentru că Timişoara oricum va rămâne cu multe din această bătălie, chiar dacă nu va câştiga în final titulatura.

timisoara-brands-tour-ziua-2-81

O să revin asupra subiectului  Capitală Culturală Europeană în 2021 pentru că mi se pare foarte interesant şi chiar vreau să urmăresc desfăşurarea ostilităţilor.

Au mai scris: Denisuca, Oana, Anca, AndreeaAndrei, Andrei, Sebi, Dragoş, Iulian, Arhi, Alex, tvdece.ro, Make.

PS Am şi trollat un pic, recunosc. Pentru că l-am întrebat pe primarul Robu, un înfocat utilizator de facebook, dacă foloseşte banii Primăriei să se dea pe facebook :D

timisoara-brands-tour-ziua-2-08

 

Foto: Dragoş Asaftei

Articol care face parte din seria pe care o dedic evenimentului Timisoara Brands Tour, organizat de PRbeta cu sprijinul Primariei Municipiului Timisoara.

Branduri participante: TimișoreanaCramele RecașArsenal ParkBC Timba TimișoaraREC Universitatea de Vest Timișoara, ACS Poli Timișoara.

Parteneri de mobilitate: Peugeot România.

Parteneri: PRbeta, AventuriaAsociaţia Timișoara Capitală Culturală EuropeanăPorche TimișoaraAmvestRestaurant Belvedere.

Parteneri media: 24-FUNTion.

Timișoara Brands Tour este o franciză a Cluj Brands Tour, un concept marca TVdece.

16 comentarii la “Ce zic eu să ţineţi minte dacă Timişoara va ajunge Capitală Culturală Europeană în 2021

 1. Paval Reply

  Nu stiu ce si cum e cu asta “Capitala culturala europeana”, cel putin nu la nivel de organizare. Dar daca ma intrebi pe mine, privind total din afara – si de departe – Timisoara imi aduce in minte -legat de subiect – scandalul cu fondurile pentru Festivalul de la Garana. Nu discut valoarea deciziei ci modul ei de comunicare.
  Desemnarea Timisoarei drept Capitala culturala europeana ar fi un adevarat “catalizator al dezvoltarii culturale” al regiunii. E de apreciat implicarea. Sustinerea ideii ar fi bine sa nu se schimbe.

  • Cristian China Birta Reply

   Am inteles mai multe despre faza cu Festivalul de la Garana. Si inclin sa cred ca au dreptate cu decizia aia… Desi m-a mahnit teribil initial. Si nici acum nu imi cade prea bine. Dar, din perspectiva timisorenilor, e de inteles.

   • Paval Reply

    Am spus ca nu ma pronunt asupra deciziei. Am citit si explicatia primarului de pe facebook. As putea considera ca e “the right call”, doar ca amprenta lasata, cel putin in mintea mea, e una… de tristete.

 2. javra Reply

  Desemnarea capitalei europene a culturii e un act politic şi nu ştim ce interese conjuncturale vor prima atunci. În tot cazul, faptul că primăria a alocat mai multe fonduri culturii e de lăudat, iar implicarea Simonei Neumann spune ceva despre ea.

  • Cristian China Birta Reply

   O fi politic, nu zic nu. Dar daca nu participi, degeaba e politic :)) Oricum, cred cu tarie ca prin simpla consturire a candidaturii Timisoara va castiga enorm. In primul rand ca orasul va ajunge sa se cunoasca mai bine.

  • Paval Reply

   Cred ca si dorinta Timisoarei de a primi acest titlu spune ceva despre cei de acolo. Ce anume spune, e alta discutie. Dar, fie politic sau nu interesul ce a determinat initiativa, important e si aspectul “facutului” dincolo de simplul “gandit”/”vorbit”.

 3. Che Reply

  Spe ca timisoara sa ajnga Capitala Europeana si sper ca acet lucru sa fie un plus pentru noi!

 4. bulgaria all inclusive Reply

  sper sa nu dispara in neant acei bani sau mai stiu eu pe ce cacaturi sa dispara sume exuberante.

  • adidasi Reply

   nu ca ar fi prima oara…dar va veni si ziua cand totul se va plati pana la ultimul leu…

  • Paval Reply

   Desi nu sustin principiul cheltuielilor nejustificate, orice cheltuiala are si o parte pozitiva: rularea banilor.

 5. Andrei Reply

  Sper ca amandoura le place rugbyul si il vor sustine in continuare ;)

 6. mihaibuninet Reply

  Dupa ce in 2007 SIBIU a fost Capitala Culturala Europeana,nu mai are nici un farmec daca va mai fi vre-un oras din Romania,stiu ca sunt subiectiv dar asta e adevarul.

  • Paval Reply

   Tarile detinatoare a acestui titlu in fiecare an sunt deja stabilite pana in 2033. Ca o informatie suplimentara, in 2021 – anul pentru care candideaza si Timisoara – Grecia va avea un oras Capitala Culturala Europeana pentru a patra oara.

 7. Natural Reply

  Cred ca este bine ca experienta de capitala culturala europeana sa fie traita de cat mai multe orase din Romania, iar Timisoara o merita cu prisosinta. Spor Timisoara!

 8. Maria Reply

  Imi doresc foarte mult ca Timisoara sa ajunga capitala europeana, acest oras superb merita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.