Excelentă ideea cu Ambasada Culturală a Sibiului la Bucureşti!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Stau în Bucureşti de vreo 20 de ani. Dar şi circul mult prin ţară. Şi unul din lucrurile care mi se reproşează, în postura mea de “capitalist”, este că noi, bucureştenii – sanchi… – suntem autarhici şi că nu ne interesează ce se întâmplă în restul ţării, în ceea ce mulţi bucureşteni numesc (dar fără rea intenţie, imensa majoritate) provincie. Este mult adevăr în faza cu autarhia, sunt de acord cu asta.

Dar nu sunt de acord cu cealaltă afirmaţie, aia cu “nu vă interesează”. Căci toţi cei care fac gestul de a ne trage de mânecă (mă încadrez şi eu între bucureşteni ca să mă fac mai bine înţeles) despre anumite chestiuni din “provincie” pot avea surprize frumoase. Căci, în esenţă, chestiunea nu este că nu ne interedează, ci că e foarte greu, loviţi din toate părţile de informaţii şi mult zgomot de fond, să află despre una, alta dacă nu ne este adus sub nas. Asta este realitatea, oricum ar încerca unii să o dea la întors.

Aşa că atunci când vezi că un oraş precum Sibiu îşi deschide ditai Ambasada Culturală la Bucureşti pe undeva înţelegi de ce Sibiul  este la nivelul la care este, iar alte oraşe nu. Pentru că Sibiul a înţeles că de ceva vreme că a sta şi a te uita cu ochii în zare după – să le spune aşa, generic – consumatori ai brandului Sibiu este o atitudine fix pleazna. Şi că a merge în locurile unde sunt aceşti potenţiali consumatori de brand Sibiu este cea mai bună variantă.

Salut cu multă căldură şi mult entuziasm Ambasada Culturală a Sibiului la Bucureşti! Şi o să cer acreditare diplomatică la această ambasadă, dată fiiind calitatea mea de preşedinte al Republicii Culturale Chineze :D

Mai jos aveţi comunicatul oficial.

Primăria Municipiului Sibiu și Ambient au inaugurat luni, 15 aprilie 2013, “Ambasada Culturală a Sibiului la București” la Institute, The Cafe. Ineditul proiect are menirea de a-i informa  constant pe bucureșteni despre evenimentele culturale care vor face parte din agenda culturală SIBIU SMART 2013. Evenimentul a fost deschis de către Domnul Klaus Iohannis, Primar al Municipiului Sibiu, și Domnul Ioan Ciolan, Director General Ambient. 

Agenda culturală a Sibiului conţine anul acesta 78 de evenimente care au o temă comună: SIBIU SMART. Tema imprimată de municipalitate agendei culturale din acest an scoate în evidenţă Sibiul ca oraş universitar, deschiderea tinerilor către viaţa culturală a oraşului, dar subliniază şi multiculturalitatea Sibiului şi faptul că este un oraş cu un spirit tânăr încă din 1191. Acest spirit inovator al Sibiului va fi subliniat de operatorii culturali prin intermediul evenimentelor incluse în agenda culturală a anului 2013, fiecare în domeniul său. Agenda cuprinde evenimente dintre cele mai variate fie că aparţin domeniului artelor spectacolului, fie că e vorba despre concerte de muzică clasică, rock, jazz sau populară sau despre expoziţii de artă.

Sibiul este în prezent un oraș recunoscut pe plan național și internațional ca o locație de turism cultural. Acesta este brandul pe care l-am conturat începând din 2004 și pe care dorim să îl menținem, încurajând evenimente culturale de cea mai bună calitate, care să atragă un număr cat mai mare de turiști în Sibiu. Faptul că pe lângă binecunoscuta dimensiune turistică a orașului și a împrejurimilor sale, turiștii pot participa și la evenimente culturale variate și bine organizate, face ca Sibiul să fie cu adevărat unic și atrăgător pentru vizitatori, fapt confirmat de datele pe care le deținem. În 2012 am sărbătorit dimensiunea și spiritul baroc al Sibiului. In 2013, tema agendei culturale este Sibiu Smart. Prin aceasta am dorit să subliniem creativitatea și inovația precum și latura universitară a Sibiului. Orașul a fost și este un centru universitar important și cu tradiție, iar prin intermediul temei din acest an dorim să atragem în viața culturală și mediul academic, subliniindu-i importanța în viața urbei.” a declarat primarul municipiului Sibiu, domnul Klaus Iohannis. 

La aniversarea a două decenii de activitate, Ambient, cel mai important retailer de materiale de construcții și finisaje din zona Ardealului, este mândru să sprijine, în calitate de Partener Principal, Platforma SIBIU SMART 2013.

Sprijinim aceste acțiuni pentru că Ambient și-a asumat, încă de la înființare, misiunea de a susține comunitățile din care face parte, implicându-se activ în viața lor. Am hotărât astfel să rămânem implicați în principalele evenimente culturale și educaționale și asta în primul rând pentru că noi credem în relații construite pe termen lung. Apoi pentru că este vorba despre o investiție în viitorul comunității. Considerăm că este de datoria noastră să facem acest lucru și vom continua pe aceeși direcție și în următorii ani. Ne bucurăm să colaborăm în acest sens cu Primăria Municipiului Sibiu, cu care avem un parteneriat strategic de lungă durată.”, a declarat Ioan Cioan, Director General Ambient.

În calitate de Partener Principal al Platformei SIBIU SMART 2013, Ambient și-a asumat sarcina de a duce poveștile proiectelor culturale din Sibiu mai aproape de vizitatorii din afara orașului. În acest sens, Ambient, Primăria Municipiului Sibiu și Teatrul Național Radu Stanca au inaugurat ”Ambasada Culturală a Sibiului la București” la Institute, The Cafe, un spațiu recunoscut deja drept punct de întâlnire al bucureștenilor pasionați de cultură. La inaugurare, spiritul Sibiului a fost creionat cu ajutorul fotografului sibian Sebastian Marcovici, care a expus în locație 10 dintre cele mai reprezentative fotografii ale sale de la evenimentele culturale din Sibiu.

Începând cu 15 aprilie 2013, bucureștenii vor putea găsi în cadrul Ambasadei Culturale a Sibiului la Bucureşti – Institute, The Café informaţii despre programul evenimentelor din cadrul platformei SIBIU SMART 2013 și vor putea participa la preview-uri ale celor mai importante evenimente culturale care vor avea loc anul acesta în Sibiu.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)