Europa vrea să aibă un fel de Silicon Valley. Serios, asta vrea…

Pentru cei care au cât de cât treabă cu antreprenoriatul, Silicon Valley este the father of the father of the fathers. Adică – umblă legenda – dacă ajungi acolo te-ai scos. Bine, nu e chiar aşa, dar aţi reţinut din aceste câteva cuvinte spuse statutul inspiraţional, ca să zic aşa, pe care îl are Valea cu pricina, un adevărat simbol pentru ce înseamnă businessul pe online.

Discuţiile despre a crea un fel de Silicon Valley în Europa sunt de multă vreme pe tapetul (scuzaţi acest oribil termen de offline, dar dacă aşa mi-a venit aşa îl las) multora. Londra şi Berlin, de altfel, prestează corespunzător deja pe zona asta, după cum ne spun specialiştii. Bine, nu se apropie de nebunia văii americane, dar mişcă bine de tot. Mi-a plăcut – chiar dacă la nivel de discuţie – şi faza cu valea de la Cluj

Ei bine, Europa, prin onor oficialităţile sale, a decis că trebuie să avem şi noi, ca europeni, o vale a noastră, numită Startup Europe. Deşi sunt dezamăgit corespunzător de acest branding (serios, tovarăşi, doar atât s-a putut???), salut categoric această idee. Care, dacă o să se întâmple tot ce promit oficialităţile europene, chiar o să fie de ajutor antreprenorilor.

Nu mă întrebaţi de ce vina aşa ceva atât de târziu căci îmi este imposibil să vă răspund…

web entrepreneurs

13 comentarii la “Europa vrea să aibă un fel de Silicon Valley. Serios, asta vrea…

 1. Alin Răspunde

  Cristi, Ce zici de propunerea mea : SILICON COUNTRY ? Nu suna mai romaneste ? Cu sediul in Bucuresti, ca na, acolo la voi e siliconul la el acasa… :)))

  • Cristian China Birta Răspunde

   Care parte din Silicon Country este aia romanesca? :))

   • Alin Răspunde

    Nu zceam despre denumire ca e romaneasca….ci ca reprezinta ce suntem noi, o tara de silicoane…

    • Cristian China Birta Răspunde

     Eu nu ma simt reprezentat de caracterizarea asta. Si stiu inca muuuulti oameni ca mine. Sigur ca ceea ce vedem deseori inseamna mult silicon, dar depinde si ce alegem sa vedem. Dar asta este o alta chestiune, pe langa subiectul postarii, desigur :)

     • Alin Răspunde

      Pai tocmai ca e la subiect. Cat timp o sa avem numai generatii de astfel de specimene de femei, cum e cea actuala, nu putem avea pretentia sa ne comparam cu America sau cu alte structuri de IT

      • Razvan Răspunde

       Tu habar nu ai ce este Silicon Valley? Sau asta este gluma de luni dimineata?

       • IanculescuHimself Răspunde

        Pe mine m-a hipnotizat Comentariul lui Alin. Ma tot uit la el si nu inteleg nimic. Sigur ratez ceva :)

        Silicon Valley este o palarie prea mare pentru noi. Inca…

        • Alin Răspunde

         Erao gluma referitoare la cuvantul silicon… Dar care, luata cum am spus eu, reflecta din pacate ceva real : tristul fapt ca suntem o natie plina de femei gonflabile, ca sa nu le zic de plastic… Incultura si prostia e regina, si nu vom progresa niciodata, fiindca suntem condamnati la acest lucru, numai uita-te la generatia actuala… Pricepi acum? :)

 2. Roxana Răspunde

  Am avut clienţi din Silicon Valley. Oamenii ăia sunt super deschişi la minte, mă îndoiesc sincer că în următorii 5 ani europenii vor ajunge la nivelul celor din US.
  Iar de România nu mai spun nimic… Dar hai să fim optimişti. :)

 3. Alin Răspunde

  De ce hai sa fim optimisti ? Asa se rezolva totul la romani ? Nu luand atitudine ? Eu sunt convins CA VOM MERGE DIN CE IN CE MAI RAU, in 2030 nu stiu daca tara va mai exista, asa ca..

  • Roxana Răspunde

   @Alin: „spare the drama for the lama.”, ca să zic aşa.
   Sunt nişte oameni care încearcă nu să schimbe, ci să ia ceea ce există şi să dea un rost oamenilor.

   Deci nu mă lua pe mine cu „aşa se rezolvă la români”. Ai habar ce fac, cine sunt, câte ore dedic pentru workshopuri, webinarii, training-uri? Ai? Nu? Atunci nu comenta. Mulţumesc. :)

 4. mihaibuninet Răspunde

  Cind vorbiti de Berlin sau Londra uitati ceva semnificativ,oare de ce nu au ales americanii New York sau Wasinton ,au vrut sa evite aglomeratiile si ca in locul respectiv sa fie doar IT.Eu as vedea acest loc in Sibiu nu doaar pentru IT dar si ca zona excelent amplasata in centrull tarii.

 5. Adrian Răspunde

  Desi o politica UE ar fi sa micsoreze diferentele intre regiuni, prin crearea unei locatii anume nu s-ar face o miscare tocmai… dar nu este vorba despre un loc real, deci sa ii dam inainte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: