Avem un politician român care este în stare să facă aşa ceva?

Întreb „dacă este în stare” căci, aşa cum spunea Brâncuşi, a face ceva nu e greu, a te pune în stare de a face ceva este greu. Adică, a fi în stare înseamnă:

1. A înţelege că social media te pot ajuta teribil dar, dacă eşti gherţoi, te poate lovi straşnic.

2. A înţelege că în afară de a tot promite că o să faci ceva după ce vei fi ales, trebuie să faci ceva în timp ce promiţi.

3. A înţelege că trebuie să fii reprezentantul politic al celor care au votat pentru tine pentru toată perioada dintre alegeri, nu doar când trebuie pusă ştampila.

4. A înţelege că eşti şi tu un om ca toţi oamenii şi că nu ai 24 perechi de cojones.

Aşa, ca exemplu, ia uitaţi ce simplu şi ce simpatic a prestat în acest sens un politician din Phoenix. Justin Johnson în cheamă şi a avut simpla idee de a cere votanţilor săi să îi recomande… restaurante din circumscripţia lui unde politicianul să meargă la masă, să îşi organizeze întâlnirile, după care să scrie pe conturile sale din reţelele sociale pentru a promova acele local businessuri. Recomand să citiţi întreaga poveste.

Un gest mic făcut de Justin? Absolut, unul foarte mic. Un gest imens pentru un politician român? Absolut, un gest imens.

Screenshot_3_23_13_3_48_PM

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

7 thoughts on “Avem un politician român care este în stare să facă aşa ceva?”

  1. Greu de tot să facă aşa ceva şi mai ales online.Problema se pune în felul următor din ceea ce am observat pe la politicienii noştri: dacă e online, fie îşi caută votanţii, fie aruncă cu noroi în adversari.Şi a doua zi mai sunt şi colegi de partid sau aliantă că deh..aşa-i în politica noastră.

  2. Mă îndoiesc că așa ceva ar funcționa la noi. Hai să nu grăbim să cădem în extaz pentru politicianul american și să-i considerăm pe ai noștri varză.
    Trăim în România, unde vă reamintesc că am avut un candidat la Senat in sectorul 4, Iulian Crăciun care s-a luptat cu Dan Voiculescu. Deci, pe o parte avem un copil curat, cinstit, care s-a luptat toată viața cu handicapul său, și-a făcut o carieră și o firmă, prin forțe proprii. Pe de altă parte avem un fost securist dovedit, un om care a făcut avere cu banii Securității, care a făcut o grămadă de învărteli, care are câteva procese pe rol, care se joacă dea demisia pentru a mai fenta tribunalul și care folosește un trust de presă împotriva dușmanilor săi politici. Ghiciți pe cine alege acest popor minunat? Pe corupt bineînțeles.
    Când Iulian Crăciun a luat-o apostolește, pe jos, vorbind cu oamenii pe stradă n-am auzit ca blogării sa-l pomenească de exemplu.

  3. Usor realizezi ca tot ce trebuie sa faca politicianul roman e sa actioneze, sa faca ceva. Orice. Si sa fie in interesul real al comunitatii, al individului, oricare altul decat el.

    Ai si link la modul in care a facut-o cel de mai sus?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)