Da, la fel ca voi, şi eu am o carte care mi-a marcat copilăria :)

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Primesc un mail de la Cristiana Andrei de la Rogalski Grigoriu. Spun asta pentru că vreau să îi mulţumesc. Nu cred că aş fi auzit astfel despre campania excelentă derulată de World Vision România „Cu o carte schimbă o viaţă„. La care mă alătur cu mare, mare drag. Şi cu o bucăţică din sufletul meu :)

Cartea care mi-a marcat copilăria a fost „Urechiuşă Zbîrlită„. Pentru că a fost printre primele cărţi pe care le-am citit integral. Cred că aveam vreo 7 ani. Eram atât de fascinat de povestea băieţelului (uite că nu mai ştiu cum îl chema…) care avea o relaţie extraordinară cu câinele lui încât am parcurs carte cu ochii mari şi cu sufletul plin de bucurie. Iar când la finalul cărţii am aflat că a murit Urechiuşă Zbîrlită am fost devastat. Am plâns două zile, de nu mai ştia mama cum să facă, ce să îmi spună să pricep că a fost doar o poveste, că Urechiuşă nu a murit în realitate :)

Acum, la 30 de ani distanţa, îmi dau seama că acea carte a fost una incredibil de importantă pentru omul mare (ştiţi expresia) care urma să devin. Căci din acel moment iubirea pentru câini a fost o constantă a vieţii mele. Şi din acel moment am înţeles că lucrurile frumoase pot să aibă momente groaznice. Şi din acel moment am înţeles că există ceea ce înseamnă viaţă reală şi că există ceea ce înseamnă poveste şi că uneori una este mai urâtă decât cealaltă şi că alteori se întâmplă invers…

Vă spun toate acestea pentru că eu cred cu tărie că o carte „norocoasă” care ajunge la momentul potrivit în mâna unui copil îi poate schimba viaţa. Adică, altfel spus, noi ăşti mari, care am fost ăia mici, avem o responsabilitate teribilă să facem ca aceste cărţi să ajungă în mâinile unor copii care au nevoie de ele.

urechiusa zbarlita

Sursa foto: okazii.ro

Câteva date ajutătoare despre campania World Vision România

Scopul: Facilitarea accesului la lectură pentru copiii din mediile rurale defavorizate, prin intermediul campaniei Cu o carte schimbă o viață”. Campania se va derula în intervalul Martie – Mai 2013 și are ca principal obiectiv dotarea bibliotecilor din 53 de comunități rurale cu cel puțin 15 000 de cărți, reprezentând literatură beletristică, enciclopedii și lucrări de specialitate. Până în prezent, s-au strâns 4503 cărți.

Demersul World Vision România poate fi susținut atât prin donații financiare pe site-ul organizației, în secțiunea dedicată campaniei – www.worldvision.ro/cartipentrucopii -, cât si prin donații de cărți în librăriile partenere din București – librăria Cărturești (Verona, Muzeul Țăranului Român, AFI Palace Cotroceni), librăria Mihai Eminescu din Piața Universității și libraria Bastiliei din Piața Romană.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

11 thoughts on “Da, la fel ca voi, şi eu am o carte care mi-a marcat copilăria :)”

 1. …nimic intamplator. Urechiusa zbarlita este una dintre primele carti pe care o mentionez ca preferate din copilarie pe langa Cuore, Apolodor sau Cei trei muschetari (chiar daca sunt fata:)). Multumesc pentru reminder, am descoperit postul cautand imagini pentru o prezentare pe care o voi face in curand.
  Cu cele mai bune ganduri,

 2. Nu-mi vine să cred! Mă bucur ca un copil! :) Este cartea care mi-a marcat copilăria și de care mi-am readus aminte acum, deoarece îmi doresc s-o cumpăr pentru fetița mea. M-a fascinat! Mi-aduc aminte că am citit-o pe nerăsuflate și la final am plâns :( . Urechiuşă zbârlită și Tomiță, mă bucur că v-am regăsit.
  Mulțumesc mult pentru această postare!

 3. toniță il chema pe copil. există și o sechea, un sequel- cartea eu sunt toniță. dar urechiușă cred ca tot mort rămâne, deși erau speranțe să îl fi regăsit.

 4. Cred ca e una din primele carti citite ,tot la 7 anisori ,anul 1977,era o carte ce o gaseai la biblioteca orasului,la fel ca si tine am plans si cred ca si azi ar avea acelasi efect.

   1. Am gasit site-ul uitindu-ma dupa carte, daca mai exista. Sint in America si as da orice sa pot cumpara Cartea mea favorita de Cind eram copil, as vrea sa o citesc fetitei mele.

 5. Bună! Sunt în aceeași situație cu voi: 6-7 ani, plâns, devastat. Era un ultim capitol legat de papucei… Știu că mi-au adus cei din jur pechinezul casei, Smuky, să-mi țină de urât. Nicio șansă. :)). Urechiușă a muuuurit!. Nu există Urechiușă, e doar o carte! Ba nu, mă păcăliți ca să nu mai plâng! Urechiușă a murit!… Și tot așa…
  Nu după mult timp a fost și cutremurul și Smuky a rămas singur în casă la 7. S-a dus bunicul după el pe întuneric…
  Mulțumesc pentru amintire.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)