Până la urmă care e faza cu Earth Hour – Ora Pământului?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Întâi o punere în perspectivă legată de subiectul Earth Hour Ora Pâmântului. Una personală.

În 2009 scriam pe această temă următoarele: „Earth Hour mi se pare o initiativa foarte buna. La fel de buna ca si discursul lui Urban II la Clermont (care nu stiti, dati un google ca mai invatati si voi ceva) si efectul cruciadelor asupra dezvoltarii finantelor europene de la acea data.” Cred că în continuare că sunt mulţi mimozici, cum le ziceam eu atunci, care se implică în această iniţiativă doar pentru că e trendy, nu pentru că acesta este stilul lor de viaţă.

În 2011 scriam pe această temă următoarele: „În momentul în care ora aia de stins lumina este folosită ca pretext, ca trigger pentru altceva, multe și faine, eh, e altă mâncare ecologică de pește.” Cred în continuare că a stinge dar 1 oră pe an lumina şi în rest să ţi se rupă este de un fariseism cumplit, drept pentru care nu mă regăsesc în aşa ceva.

În 2013 scriu următoarele: atâta vreme cât Earth Hour – Ora Pământului înseamnă că ne oprim pentru o oră din ceea ce facem şi zâmbim sau, după caz, ne încruntăm când privim în urmă la ceea ce am făcut şi atâta vreme cât această oră este folosită pentru a face planuri pentru viitor, susţin această iniţiativă. Dar dacă această oră înseamnă doar acele 60 de minute în care ne băgăm singuri în seamă şi ne scoatem tricoul verde cu planeta sau ceva floricele ca ă ne arătăm cât suntem de ecologişti, ei bine, nu contaţi pe mine, mi se strâmbă feng shuiul la de astea.

Deci, până la urmă care e faza? E de bine sau de rău?

Cei cred că e de bine sau vor să vadă ce o să fie anul acest, pot să meargă pe 23 martie, de la 17.00 în in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle, incepand cu ora 17:00. In intervalul orar 17.00-18.00 voluntarii vor imparti flyere cu explicatii asupra implicatiilor acestui eveniment, intre orele 18.00-19.00 va avea loc un mini-concert de muzica clasica, intre orele 19.00-20.00 va avea loc un mini-concert sustinut de fanfara Verde si intre orele 20.30-21.30 un show culinar sustinut de finalistii Master Chef – D’Artagnan si Dexter, impreuna cu Dan Silviu Boerescu. Cu menţiunea că am primit aceste informaţii de la cei de la Reinvent Consulting şi vi le dau exact cum le-am primit.

Cei care cred că e de rău, feel free să faceţi ce vreţi.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Până la urmă care e faza cu Earth Hour – Ora Pământului?”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)