Până la urmă care e faza cu Earth Hour – Ora Pământului?

Întâi o punere în perspectivă legată de subiectul Earth Hour Ora Pâmântului. Una personală.

În 2009 scriam pe această temă următoarele: „Earth Hour mi se pare o initiativa foarte buna. La fel de buna ca si discursul lui Urban II la Clermont (care nu stiti, dati un google ca mai invatati si voi ceva) si efectul cruciadelor asupra dezvoltarii finantelor europene de la acea data.” Cred că în continuare că sunt mulţi mimozici, cum le ziceam eu atunci, care se implică în această iniţiativă doar pentru că e trendy, nu pentru că acesta este stilul lor de viaţă.

În 2011 scriam pe această temă următoarele: „În momentul în care ora aia de stins lumina este folosită ca pretext, ca trigger pentru altceva, multe și faine, eh, e altă mâncare ecologică de pește.” Cred în continuare că a stinge dar 1 oră pe an lumina şi în rest să ţi se rupă este de un fariseism cumplit, drept pentru care nu mă regăsesc în aşa ceva.

În 2013 scriu următoarele: atâta vreme cât Earth Hour – Ora Pământului înseamnă că ne oprim pentru o oră din ceea ce facem şi zâmbim sau, după caz, ne încruntăm când privim în urmă la ceea ce am făcut şi atâta vreme cât această oră este folosită pentru a face planuri pentru viitor, susţin această iniţiativă. Dar dacă această oră înseamnă doar acele 60 de minute în care ne băgăm singuri în seamă şi ne scoatem tricoul verde cu planeta sau ceva floricele ca ă ne arătăm cât suntem de ecologişti, ei bine, nu contaţi pe mine, mi se strâmbă feng shuiul la de astea.

Deci, până la urmă care e faza? E de bine sau de rău?

Cei cred că e de bine sau vor să vadă ce o să fie anul acest, pot să meargă pe 23 martie, de la 17.00 în in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle, incepand cu ora 17:00. In intervalul orar 17.00-18.00 voluntarii vor imparti flyere cu explicatii asupra implicatiilor acestui eveniment, intre orele 18.00-19.00 va avea loc un mini-concert de muzica clasica, intre orele 19.00-20.00 va avea loc un mini-concert sustinut de fanfara Verde si intre orele 20.30-21.30 un show culinar sustinut de finalistii Master Chef – D’Artagnan si Dexter, impreuna cu Dan Silviu Boerescu. Cu menţiunea că am primit aceste informaţii de la cei de la Reinvent Consulting şi vi le dau exact cum le-am primit.

Cei care cred că e de rău, feel free să faceţi ce vreţi.

2 comentarii la “Până la urmă care e faza cu Earth Hour – Ora Pământului?

  1. Radu Răspunde

    Și ora în care totul e în beznă unde-i? Nu era vorba și despre asta? Adică eu așa știu. Sau fac show culinar la lumina lumânărilor?

  2. Natural Răspunde

    Ce sa mai zicem, decat deloc mai bine si-asa. Mie mi se pare o modalitate de a atrage atentia, dar daca functioneaza sau nu, greu de spus. Ne-a prins si pe noi anul trecut Ora Pamantului exact la Craiova Blog Meet. Zic eu ca a iesit frumos
    http://danielbotea.blogspot.ro/2012/04/earth-hour-la-craiova-blog-meet.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: