Cităm din unii bloggeri: la noi nu se întâmplă niciodată nimic

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Una din temele recurente pe care mi le servesc bloggerii locali este „la noi nu se întâmplă niciodată nimic„. Ceea ce, fireşte, este fals. Căci adevărul este că, de cele mai multe ori, bloggerii aleg să nu vadă ce se întâmplă chiar lângă ei şi, mai rău, să li se rupă. Ceea ce mie îmi îndoaie feng shuiu la modul serios. Căci mi-e foarte greu să înţeleg de ce nu te-ai implica să promovezi, să participi, să susţii un eveniment care se întâmplă la tine în oraş sau judeţ. Şi care nouă, celor din afara proximităţii tare, ni se pare foarte tare.

O să discutăm pe tema asta. Căci am masiva impresei că avem a învăţa multe.

Ce vedeţi mai jos este programul evenimentelor culturale de anul acesta din judeţul Alba. Dacă v-aş fi întrebat repede cam câte chestii o să se întâmple în Alba anul acesta, aţi fi spus ceva gen 4 sau 5, hai fiţi sinceri. Ei bine, ia uitaţi-vă mai jos ce „măcel” este acolo.

Personal îmi lasă gura 2.0 apă când văd nişte evenimente la care tare aş vrea să ajung, teribil de apetisante îmi par mie de aici, din Bucureşti. Sper ca şi celor din Alba să li se pară la fel. Sau, cel puţin, să nu li se pară naşpa.

APRILIE

Zilele Cetății Medievale

27 – 28 aprilie 2013, ediția a III-a

Alba Iulia (cetatea „Alba Carolina”)

Cavaleri, domnițe, parade ale gărzilor, muzică medievală, demonstrații de mânuire a armelor vor avea loc de Zilele Cetății. Evenimentul, ajuns la ediția a III-a, va reînvia spiritul medieval cu actori din țară și străinătate. Evenimentele se vor desfășura pe Latura de Nord a cetății „Alba Carolina”.

 

Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj „Tres Courtes”

26 – 29 aprilie 2013, ediția a V-a

Alba Iulia (spațiile RYMA)

Unicitatea lui constă în faptul că are loc simultan în Alba Iulia și în multe alte orașe din România. În plus, multe orașe din lume asistă la aceleași proiecții, care se remarcă prin diversitate tematică, echilibru stilistic, originalitate narativă și, mai ales, prin umor fin. La Alba Iulia, festivalul este special prin faptul că are loc în șanțurile cetății „Alba Carolina”.

 

MAI

 

Ziua Cetății Vauban

01 mai 2013

Alba Iulia (cetatea „Alba Carolina”)

Cetatea „Alba Carolina”, cea mai mare din România, îşi deschide din nou, oficial, porţile pentru turişti. Ziua de 1 mai este dedicată fortificaţiei Vauban şi majoritatea evenimentelor vor fi găzduite de şanţul de Sud şi în zona recent reabilitată din interiorul cetăţii „Alba Carolina”.

 

Noaptea muzeelor

18 mai 2013, ediția a VI-a

Alba Iulia (Muzeul Unirii)

2013 e al șaselea an când Muzeul Național al Unirii se conectează la evenimentul național „Noaptea muzeelor” și al patrulea de când îl adaptează în manieră proprie și profund nonconformistă, sub denumirea „Noaptea în care istoria prinde viață”. Personaje marcante ale istoriei naționale vor fi prezente la întâlnirea cu vizitatorii, oferindu-le ghidaj și prilejuri de fotografiere.

 

Alba Jazz

17 – 19 mai 2013, ediția a II-a

Alba Iulia (cetatea „Alba Carolina”)

Din „meniul” anual al Alba Iuliei – în care intră teatru, film, folk, literatură, folclor – părea să lipsească ceva. Jazz-ul. Dacă apreciezi atmosfera inconfundabilă a acordurilor de jazz, în compania unora dintre cei mai bine cotați artiști din jazz-ul mondial, te așteptăm în cetatea Alba Iuliei, în weekend-ul 17 – 19 mai.

 

Festivalul Internațional „Lucian Blaga”

06 – 09 mai 2013, ediția a XXXIII-a

Sebeș

Promovează naţional şi internaţional opera lui Blaga prin editare de carte, prin încurajarea tinerilor creatori și prin sprijinirea cercetării ştiinţifice a creaţiei lui Blaga, poet şi filosof.

 

Târgul de carte „Alba Transilvana”

09 – 12 mai 2013, ediţia a VI-a

Alba Iulia

Evenimentul e un spectacol al cărţii şi un loc de întâlnire al celor care preţuiesc cuvântul scris. Sunt trei zile în care se lansează cărţi, se dezbat cărţi, se citesc cărţi şi se cumpără cărţi.De la artă şi literatură la economie, sport şi medicină, volumele sunt pentru toate gusturile şi, mai ales, toate buzunarele.

 

Festivalul „Play for May”

10 – 12 mai 2013, ediția a V-a

Alba Iulia (spațiile RYMA)

Este un festival al jocului, muzicii, filmului, al unui loc în care găsim fiecare câte ceva care să ne ofere doza de adrenalină căutată, să ne satisfacă nevoia de competiție sau, pur și simplu, să ne simțim bine în marea cetate „Alba Carolina”.

 

Alba Golf Challenge

11 – 12 mai 2013, ediția a IX-a

terenul de golf „Paul Tomiță”,

Pianu de Jos

Prima competiție de tipul PRO AM Internațional din România, „Alba Golf Challenge” se adresează atât jucătorilor amatori, cât și jucătorilor profesioniști de golf din țară și din străinătate.

 

Festivalul „Zilele Municipiului Alba Iulia”

24 – 26 mai 2013, ediția a X-a

Alba Iulia

Eveniment ajuns la a X-a ediție, reunește participări internaționale de renume, trupe de acrobați și actori de stradă, teatru de animație, evenimente pentru copii și multe altele.

 

IUNIE

 

Festivalul Cetăților Dacice

22 – 23 iunie 2013, ediția a VII-a

Cricău

Cinci cetăţi dacice ale judeţului se întrec în probe pline de culoare şi umor, denumite „Întrecerile Dacice”. Te aşteaptă lupte de gladiatori, cascadorii cu cai și spectacole.

 

Cetatea Copiilor

01 – 02 iunie 2013, ediția a V-a

Alba Iulia

Timp de două zile, cetatea „Alba Carolina” aparține doar copiilor. Jocuri, evenimente, spectacole și concursuri dedicate doar celor mici vor anima întreaga cetate.

 

Festivalul Internațional de Literatură Umoristică și Caricatură „Alb-Umor”

07 – 09 iunie 2013, ediția a IV-a

Alba Iulia

Dacă vrei să râzi și, mai ales, să înțelegi „bucătăria” umorului de calitate, vino la „Alb-Umor”. Este un festival-concurs în plină mișcare, deschis tuturor creatorilor de gen, profesioniști sau nu, dar care „simt enorm și văd monstruos”…

 

Sărbătoarea Muzicii

21 – 23 iunie 2013, ediția a II-a

Alba Iulia

Weekend-ul 21-23 mai va fi unul cum nu s-a mai văzut în Alba. Este vorba despre a II-a ediţie a evenimentului „Sărbătoarea Muzicii”, în cadrul căreia vor cânta, în Piața Cetății, trupe europene şi româneşti, de la stilul Acapella la Bossa Nova, de la operetă pentru copii la spectacole de operă.

 

Festivalul Roman Apulum

29 – 30 iunie 2013, ediția I

Alba Iulia

Legiunea a XIII-a Gemina s-a întors acasă. Victorioasă, garda ce reuneşte cei mai vajnici centurioni romani îşi invită prietenii şi chiar rivalii în satul roman din Cetatea Apulum. Gladiatorii vor face spectacol în arenă, soldaţii romani vor înfrunta barbari, iar parada militară va fi cea care va marca triumful Legiunii.

 

IULIE

 

Târgul de Fete de pe Muntele Găina

20 – 21 iulie 2013

sat Avram Iancu; Muntele Găina

E  cea mai vestită și căutată sărbătoare tradiţională montană în aer liber din ţară. Azi, lumea vine la Găina nu neapărat pentru căsătorii pe munte, ci pentru marea sărbătoare etno-culturală care a devenit Târgul de Fete. Dar şi pentru distracţie, târgul fiind un weekend cu discotecă pe munte, artificii, foc de tabără, cu paradă a portului popular, cu târg de obiecte populare și spectacole de muzică tradiţională.

 

AUGUST

 

Festivalul „Dilema Veche”

30 august – 01 septembrie 2013, ediția a II-a

Alba Iulia

Sfârșitul ultimei luni de vară aduce, la Alba Iulia, un eveniment național semnificativ ca impact cultural: Festivalul „Dilema Veche”, inițiat de faimoasa revistă cu același nume. Include teatru, film, muzică, lecturi publice, dezbateri literare și întâlniri cu personalități importante din presa culturală și, mai presus de toate, este un festival dedicat în întregime cetății din Alba Iulia. Fă-ți loc în agendă, așadar, pentru două zile de ceea ce se cheamă „cultură pe înțelesul tuturor”.

 

Ziua lemnarilor din Munții Apuseni

17 – 18 august 2013, ediția a XVIII-a

sat Mătișești, comuna Horea

Eveniment cu vechime în Țara Moților, Târgul Lemnarilor promovează artizanatul și artele meșteșugărești, pentru care materia de lucru e lemnul. Au loc concursuri între meșteri populari, precum aruncarea cu toporul, aruncarea cu țapina, cioplitul de grinzi, prezentări de porturi populare și concerte folclorice.

 

SEPTEMBRIE

 

Alba Iulia Music and Film Festival

05 – 09 septembrie 2013, ediția a II-a

Alba Iulia (cetatea „Alba Carolina”)

Un proiect sub semnătura lui Tudor Giurgiu trece la următorul nivel la Alba Iulia. Alba Iulia Music and Film Festival propune, la cea de-a II-a ediţie, proiecții de film istoric în spații neconvenționale, decoruri de film și muzică de pe coloana sonoră a celor mai reușite pelicule românești, dar și internaționale, ca parte din conceptul acestui festival.

 

Târgul Național de Turism Rural de la Albac

07 – 08 septembrie 2013, ediția a IX-a

Albac

Este unicul târg de acest fel din România. Agenții de turism, proprietari de pensiuni, meșteșugari și pescari vin la Albac cu ocazia târgului. Te așteaptă produse turistice, concursuri de pescuit, de gastronomie, focuri de tabără.

 

Festivalul-Concurs „Strugurele de Aur”

12 septembrie 2013, ediția a XIII-a

Alba Iulia; Jidvei

Așa cum folclorul definește, în esență, poporul român, festivalul „Strugurele de Aur” definește, prin excelență, folclorul. Vino la festivalul-concurs și aplaudă cele mai consacrate voci, dar și cele mai tinere speranțe ale muzicii populare românești.

 

OCTOMBRIE

 

Festivalul Internațional de Teatru „Povești” Alba Iulia

02 – 06 octombrie 2013, ediția a VIII-a

Alba Iulia

Ca de obicei, la Festivalul „Povești” se joacă teatru pentru toate gusturile, se scrie ziarul „Povești” (jurnalul zilnic al festivalului), se scrie pe LiterNet (cel mai important portal cultural din țară), se țin atelierele de teatru (scenografie, dramaturgie, actorie, regie, sculptură) și se poate sta la un pahar de vorbă, în fiecare zi, la „Cafeaua cu tâlc”, în cadrul căreia au loc întâlniri informale cu artiștii și invitații festivalului.

 

Festivalul Vinului

18 – 20 octombrie 2013, ediția I

Alba Iulia

Vinul bun se bea în județul Alba. Te așteptăm la acest eveniment complex de valorificare a patrimoniului viticol, prin manifestări dedicate exclusiv consumatorilor.

 

Ziua Încoronării

15 octombrie 2013

Alba Iulia

În 1922, Alba Iulia găzduia un eveniment care avea să marcheze atât istoria orașului, cât și pe cea a țării. În 2013, vom celebra acel moment, invitându-i în orașul Unirii pe reprezentanții Casei Regale din România.

 

NOIEMBRIE

 

Festivalul-Concurs de Muzică Folk „Ziua de mâine”

15 – 17 noiembrie 2013, ediția a IX-a

Alba Iulia

La Alba Iulia, toamna se numără folkiștii! Vino la cel mai bine cotat eveniment folk din țară, pentru trei zile de muzică bună în care ai şansa să-i asculți pe cei care au scris istoria folkului românesc: Alifantis, Bertzi, Baniciu, Vintilă ori Andrieș. Totodată, festivalul conţine un concurs pentru tinerii cantautori de folk, prin intermediul căruia aceștia se lansează pe piață.

 

DECEMBRIE

 

Ziua Națională a României

01 decembrie 2013

Alba Iulia

Cel mai important eveniment al țării se întâmplă, an de an, la Alba Iulia. Prima zi a lunii decembrie e timpul când zeci de mii de români se întâlnesc la Alba Iulia, pe platoul din faţa Catedralei Încoronării, pentru a celebra ceea ce, la 1 decembrie 1918, îi unea pe românii de pretutindei: Marea Unire.

 

Alba în magia Crăciunului

13 – 23 decembrie 2013, ediția a IV-a

Alba Iulia

Unic prin adresabilitate – preșcolari, școlari, tineri, adulți și pensionari – și prin complexitate – teatru, muzică, film, ateliere creative și concursuri de scrisori –, festivalul iernii „Alba în magia Crăciunului” este, în esență, un mare cadou dedicat tuturor celor care mai cred, încă, în Crăciun.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Cităm din unii bloggeri: la noi nu se întâmplă niciodată nimic”

  1. Pingback: Daca as fi blogger, as avea cel putin un motiv ca in 2013 sa...

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)