Să învăţăm 2.0 împreună: Ce înţelegem noi din ştirea asta?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Se dă: comunicatul de mai jos, din partea UCMR-ADA, care este asociația compozitorilor și textierilor de muzică care colectează și administrează drepturile de autor pe teritoriul României.

Va informam ca in data de 06 martie 2013, UCMR-ADA a semnat cu Google Ireland Limited “Autorizatie licenta neexclusiva de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros” pentru site-ul www.youtube.com. Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obtinut pentru membrii sai, dreptul de a colecta remuneratii, pentru utilizarile operelor muzicale pe internet, pe site-ul www.youtube.com, prin streaming.

Se cere:

– ce înseamnă, tradus pe româneşte, informaţia de mai sus?

– cum credeţi că se va implementa (la modul de oferit bani artiştilor) această decizie?

– este un moment istoric pentru industria muzicală românească sau nu?

– orice altă părere, comentaru, băgare de seamă, alea, alea pe chestiunea în cauză.

Sursa

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

7 thoughts on “Să învăţăm 2.0 împreună: Ce înţelegem noi din ştirea asta?”

 1. Un fel de VEVO? Asociatia va fi singura autorizata sa uploadeze videoclipuri ale membrilor ei, iar Google va imparti veniturile din publicitatea pusa in jurul acelor videoclipuri.

 2. inseamna ca muzica romaneasca de pe youtube e scoasa din zona „gri” a drepturilor de autor si conexe si e adusa in zona „alba”, adica va fi difuzata pe youtube cu autorizarea celor ce ii reprezinta pe autori si textieri si cu plata unor sume catre acestia.

  iar expresia „streaming oneros” e fabuloasa! va sa zica si daca nu stim bine limba romana, macar sa o abuzam cu tupeu :)

 3. conf. DEX”Act cu titlu oneros = act juridic prin care o persoană se obligă să execute o prestație fără a urmări să primească ceva în schimb.”
  Art. 945 din vechiul Cod Civil prevedea: „Contractul oneros este acela în care fiecare parte voiește a-și procura un avantaj”
  Streaming n-am gasit in dictionarele romane ce inseamna :) asa ca o sa mai caut sa vad care e sensul expresiei “streaming oneros”.

 4. S-au pierdut niste bani in tot acest timp. Era cumva normal ca tot ei sa colecteze cascavalul si sa-l distribuie si din in online. Sper doar sa fie pregatit ca infrastructura si know-how.

 5. Nu prea stiu ce sa zic. Sper sa fie bine, ca sa nu fie rau, vorba unui amic. Pana la urma sunt niste bani care se invarteau pe acolo, chiar daca nu erau vizibili. Se invarteau in sensul de „se pierdeau” de la atata invarteala :) Spor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)