Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Să învăţăm 2.0 împreună: Ce înţelegem noi din ştirea asta?

Se dă: comunicatul de mai jos, din partea UCMR-ADA, care este asociația compozitorilor și textierilor de muzică care colectează și administrează drepturile de autor pe teritoriul României.

Va informam ca in data de 06 martie 2013, UCMR-ADA a semnat cu Google Ireland Limited “Autorizatie licenta neexclusiva de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros” pentru site-ul www.youtube.com. Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obtinut pentru membrii sai, dreptul de a colecta remuneratii, pentru utilizarile operelor muzicale pe internet, pe site-ul www.youtube.com, prin streaming.

Se cere:

– ce înseamnă, tradus pe româneşte, informaţia de mai sus?

– cum credeţi că se va implementa (la modul de oferit bani artiştilor) această decizie?

– este un moment istoric pentru industria muzicală românească sau nu?

– orice altă părere, comentaru, băgare de seamă, alea, alea pe chestiunea în cauză.

Sursa

7 comentarii la “Să învăţăm 2.0 împreună: Ce înţelegem noi din ştirea asta?

 1. Dan Reply

  Un fel de VEVO? Asociatia va fi singura autorizata sa uploadeze videoclipuri ale membrilor ei, iar Google va imparti veniturile din publicitatea pusa in jurul acelor videoclipuri.

 2. robert Reply

  M-am cam incurcat…..

 3. Lucian Reply

  inseamna ca muzica romaneasca de pe youtube e scoasa din zona “gri” a drepturilor de autor si conexe si e adusa in zona “alba”, adica va fi difuzata pe youtube cu autorizarea celor ce ii reprezinta pe autori si textieri si cu plata unor sume catre acestia.

  iar expresia “streaming oneros” e fabuloasa! va sa zica si daca nu stim bine limba romana, macar sa o abuzam cu tupeu :)

 4. D-Petre Reply

  conf. DEX”Act cu titlu oneros = act juridic prin care o persoană se obligă să execute o prestație fără a urmări să primească ceva în schimb.”
  Art. 945 din vechiul Cod Civil prevedea: „Contractul oneros este acela în care fiecare parte voiește a-și procura un avantaj”
  Streaming n-am gasit in dictionarele romane ce inseamna :) asa ca o sa mai caut sa vad care e sensul expresiei “streaming oneros”.

 5. Em Reply

  S-au pierdut niste bani in tot acest timp. Era cumva normal ca tot ei sa colecteze cascavalul si sa-l distribuie si din in online. Sper doar sa fie pregatit ca infrastructura si know-how.

 6. Natural Reply

  Nu prea stiu ce sa zic. Sper sa fie bine, ca sa nu fie rau, vorba unui amic. Pana la urma sunt niste bani care se invarteau pe acolo, chiar daca nu erau vizibili. Se invarteau in sensul de “se pierdeau” de la atata invarteala :) Spor!

 7. IanculescuHimself Reply

  Eu cred ca trupele vor avea de suferit. Placerea de a naviga pe youtube implică libertatea. Faptul ca anumite piese nu se vor gasi libere pe youtube va insemna scaderea views-urilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.