Ca să înțelegi mai bine acest articol (nu neapărat că să îți placă mai mult :D), ar trebui să știi mai multe despre mine, așa că te invit să mă cunoști. Îți ia vreo 2 minute. Maximum!

Trei motive pentru care o să cumpăr albumul lui Aylin – Cloud

Pe Aylin o ştiţi, chiar dacă nu ştiţi că o ştiţi :) Îmi scapă acum în ce serial de la Pro TV a jucat, ceva cu o şcoală de muzică (dap, mi-e lene să caut pe google sau poate că nu am chef să mă arăt mai “cult” decât sunt), ia uitaţi-vă la poza de mai jos, o să vedeţi că o ştiţi.

aylin cadir chemistry

De ce spun că o să cumpă albumul ei? Aveţi cele 3 motive mai jos.

1. Stilul. Prin toamna anului trecut am văzut că a scos un clip pentru piesa “Cloud” care va da şi titlul albumului. Şi mi s-a părut chiar simpatică. După care am uitat de ea, normal. Mă gândeam că e ceva trecător, cum, din păcate, se întâmplă cu mulţi artişti (ca să le zic aşa la modul generic). După care văd la Tunaru că Aylin a mai scos o piesă, “Chemistry“. Care e mai bună decât prima. Ambele sunt cântate pe un stil de muzică (presupun că aşa va fi tot albumul; nu, rectific, mă bazez că aşa va fi tot albumul :D) care nu prea se mai cântă, cel puţin nu la noi şi care mie îmi aduce aminte de un fel de Motown redivivus meets jazz fusion. Call me chinezu, pensionar 2.0 :D

2. Sunetul este foarte bun. Nu mă pricep eu decisiv la chestii inginereşti, dar aude şi urechea mea ce este de auzit. Şi când aude urechea mea nişte piese care nu sunt luate la pilă deloc se cam încruntă sprânceana. Nu e cazul pieselor lui Aylin, care sună foarte bine din acest punct de vedere.

3. Cumpăr muzică românească. Simplu spus. Am un ritm decent – în sensul că oricum mai mult nu pot asculta şi ideea nu este să fac colecţii în ţiplă – de cam 1 album de muzică românească pe săptămână. Prefer săcumpăr CD-ul, dar cumpăr şi mp3 când nu se poate altfel. O să revin cu o postare în care explic de ce fac asta. Soon.

Şi acum piesele. Pe care o să le ascult din nou. Căci, repet, îmi sunt tare simpatice :)

PS Văd că şi lui Florin Grozea îi place :)

16 comentarii la “Trei motive pentru care o să cumpăr albumul lui Aylin – Cloud

 1. Loredana Reply

  nice:d

 2. gabi Reply

  “Cu un pas inainte” se numea

  • Cristian China Birta Reply

   Merci. Dar tot nu imi spune nimic numele asta… :)) Ce sa fac, bre, sunt din alt leat :D

 3. Mihai Reply

  Subscriu la toate cele 3 motive ale tale. Si mie imi place foarte mult si de-abia astept sa apara albumul. Apropo, ai idee cand apare?

 4. Bogdan Pater Reply

  Pfoai, deci nu am auzit de ea de la Alege ASIA. :))
  Chiar mi-a plăcut atunci. Și cu piesele astea vesele, cred că m-a convins și pe mine să iau albumul. :)

  • Cristian China Birta Reply

   Aaaaaaaaaa, acum imi aduc aminte :)) In garsonierea mea, e nu stiu cum si tot asa :))

 5. Andra Reply

  Simpatice piesele. Imi aduc aminte de Koop :D

 6. Luc Reply

  Un motiv foarte important mi se pare congruenta dintre ritm si versuri. Sunt piese cu versuri calde, de dragoste, vesele cantate pe acelasi tip de ritm. Pentru a ma face mai bine inteles, amintiti-va de amintirile care-i chinuiau pe cei de la 3Sud-Est in ritmuri aproape vesele sau, mai nou, de piesa Antoniei in care ii spune iubitului pe un ritm vioi sa plece, deoarece a doua zi ii va trece… La ultimele exemple mesajul este in totala contradictie cu versurile, ceea ce nu poate naste decat sentimente contradictorii sau confuzie.
  Nimic din toate astea la Aylin. Felicitari autorului, compozitorului si, in primul rand, interpretei!
  Prima senzatie a fost ca ascult o versiune mai proaspata a Katiei Melua…
  La fel de important mi se pare a fi faptul ca aceste cantece chiar o reprezinta! A avea acest album inseamna a avea ceva lucrat cu suflet, in care te poti regasi tu, partenerul sau a anume situatie pe care ai trait-o si pe care vrei sa ti-o reamintesti sau vrei sa o reinterpretezi (daca este trista) si cred ca asta conteaza in primul rand, indiferent de cantaret. Cu atat mai mult cu cat vorbim de cineva care mai are si talent.

 7. Andu Reply

  pt muzica asta sunt raspunzatori cei de la Moonlight Breakfast. Iti recomand sa ii asculti si pe ei :)

  • Luc Reply

   Multumesc pentru informatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.