Scurt ghid sanitar (de-a dreptul) despre cum să scrii despre politică

O scurtă istorie. Foarte scurtă. Când am făcut noua temă pentru chinezu.eu, am ţinut morţiş să am o secţiune pentru politică. Pentru că am lucrat mulţi ani în zona marketingului politic (ba chiar am avut o aventură cu TSD, când eram în Baia Mare), aşa că sunt virusat. Nu ştiu cum v-au aburit alţii, dar odată virusat cu acest virus enervant, ireductibil şi irefutabil care este politica, nu mai scapi de el. Rămâne în tine şi îţi scurmă coraconul. Aşa că mai bine accepţi că e acolo şi, din când în când, să îi mai dai drumul să iasă în lume. Ca să îşi mai spună şi el oful.

I-am zis acestei secţiunii „PolitiChina„. Nu m-a dus capul la mai mult. Am crezut că o să scriu mai des pe acilea. Dar socoteala de început nu s-a potrivit cu feng shuiul meu. Căci mi-am dat seama că imediat ce mă apucam să scriu despre ceva politic îmi creştea enervarea instat. Aşa că am decis că nu merită să îmi împroşc zenul, deci am scris rar spre foarte rar. Dar virusul scurma şi scurma…

Ieri, după ce am fost în emisiune la Realitatea TV – după ce am dat dovadă de un calm extraordinar (m-am pupat singur pentru asta, să ştiţi :D) având în vedere că unul din invitaţi a fost Luhan, unul care îmi repugnă la modul organic – mi-am dat seama brusc şi (sper eu) iremediabil, cum trebuie să abordez subiectele politicie aici în PolitiChina în aşa fel încât să  nu îmi împroşc zenul. Soluţia era, desigur, evidentă de la început. Doar că nu m-a dus pe mine cognitivul să o văd.

Catetrică, bre, asta este soluţia! Pentru că politica noastră merită aşa ceva. Pentru că nervii mei merită să nu fie încrâncenaţi, ci să se distreze. Pentru că virusul va scurma în continuare, doar că pe sistem de trololololo.

Nu ştiu dacă voi scrie mai des. Dar ceea ce ştiu este că voi scrie muuuuuult mai relaxat. Ceea ce, fireşte, vă doresc şi vouă :D

DSC_0533

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

13 thoughts on “Scurt ghid sanitar (de-a dreptul) despre cum să scrii despre politică”

  1. Daca o sa poti sa iti prezinti apartenenta si sustinerea politica fata de directia in care te regasesti printr-o caterinca lejera si nefortata, bravo tie! Caci, vorbim, fireste, si despre expunerea propriilor doctrine, nu doar de antagonizarea (folosesc cuvantul fara incarcatura negativa) adversarilor in conceptii politice.
    Inca o data: bravo tie (daca poti)!

  2. Abordand caterinca politica vei toci zeci de tastaturi, vei semana vant si vei culege furtuna… In afara de noi, cei care ne vom distra pe cinste, se vor gasi multi contestatari gata sa-ti roada jugulara cu incisivii lor cariati si ingalati de saliva cu gust de icre negre….

  3. :)) … distractiv, ei asta este o abordare ! De exemplu eu ma distrez cel mai tare cand ma gandesc la datoria externa a Romaniei … :)) … la modul in care ea a fost facut de acesti :)) … nemernici :)) … si la cum imi platesc eu in permanenta datoriile catre stat in timp ce … :)) … ei … :)) … ei fura (intr-o veselie) de abia mai are tara asta in ce sa se tina … :)) …

    Da’ ma gandesc ca asa ar merita : sa-i luam in ras. De mult n-am mai ras asa de bine si cred ca si ei la fel, la o tabla, pe plaje exotice … :))

  4. Poate ca ai dreptate…caterinca este o metoda de a trece cu vederea peste multe lucruri care se intampla. Dar, atat cat am citit eu pe blogul tau mi-a permis sa-mi dau seama ca oameni de calibrul tau trebuie sa faca ceva…si stiu sigur ca nu e vorba numai de caterinca!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)