Scurt ghid sanitar (de-a dreptul) despre cum să scrii despre politică

O scurtă istorie. Foarte scurtă. Când am făcut noua temă pentru chinezu.eu, am ţinut morţiş să am o secţiune pentru politică. Pentru că am lucrat mulţi ani în zona marketingului politic (ba chiar am avut o aventură cu TSD, când eram în Baia Mare), aşa că sunt virusat. Nu ştiu cum v-au aburit alţii, dar odată virusat cu acest virus enervant, ireductibil şi irefutabil care este politica, nu mai scapi de el. Rămâne în tine şi îţi scurmă coraconul. Aşa că mai bine accepţi că e acolo şi, din când în când, să îi mai dai drumul să iasă în lume. Ca să îşi mai spună şi el oful.

I-am zis acestei secţiunii „PolitiChina„. Nu m-a dus capul la mai mult. Am crezut că o să scriu mai des pe acilea. Dar socoteala de început nu s-a potrivit cu feng shuiul meu. Căci mi-am dat seama că imediat ce mă apucam să scriu despre ceva politic îmi creştea enervarea instat. Aşa că am decis că nu merită să îmi împroşc zenul, deci am scris rar spre foarte rar. Dar virusul scurma şi scurma…

Ieri, după ce am fost în emisiune la Realitatea TV – după ce am dat dovadă de un calm extraordinar (m-am pupat singur pentru asta, să ştiţi :D) având în vedere că unul din invitaţi a fost Luhan, unul care îmi repugnă la modul organic – mi-am dat seama brusc şi (sper eu) iremediabil, cum trebuie să abordez subiectele politicie aici în PolitiChina în aşa fel încât să  nu îmi împroşc zenul. Soluţia era, desigur, evidentă de la început. Doar că nu m-a dus pe mine cognitivul să o văd.

Catetrică, bre, asta este soluţia! Pentru că politica noastră merită aşa ceva. Pentru că nervii mei merită să nu fie încrâncenaţi, ci să se distreze. Pentru că virusul va scurma în continuare, doar că pe sistem de trololololo.

Nu ştiu dacă voi scrie mai des. Dar ceea ce ştiu este că voi scrie muuuuuult mai relaxat. Ceea ce, fireşte, vă doresc şi vouă :D

DSC_0533

13 comentarii la “Scurt ghid sanitar (de-a dreptul) despre cum să scrii despre politică

 1. Paval Răspunde

  Daca o sa poti sa iti prezinti apartenenta si sustinerea politica fata de directia in care te regasesti printr-o caterinca lejera si nefortata, bravo tie! Caci, vorbim, fireste, si despre expunerea propriilor doctrine, nu doar de antagonizarea (folosesc cuvantul fara incarcatura negativa) adversarilor in conceptii politice.
  Inca o data: bravo tie (daca poti)!

  • Cristian China Birta Răspunde

   Oare ar trebui sa scriu o postare in care sa zic, la modul irefutabil de-a dreptul, ca sunt de un stangism moderat? Dar ca asta nu inseamna ca „ai mei” cei de stanga o sa scape de caterinca mea?

 2. Pamfletarul Răspunde

  Abordand caterinca politica vei toci zeci de tastaturi, vei semana vant si vei culege furtuna… In afara de noi, cei care ne vom distra pe cinste, se vor gasi multi contestatari gata sa-ti roada jugulara cu incisivii lor cariati si ingalati de saliva cu gust de icre negre….

  • Cristian China Birta Răspunde

   Stimabile, in cei 6 ani de marketing politic si in cei 5 ani de blogging sa stii ca mi-am tencuit tenul pentru astfel de specimene. Si ma chiar distrez la modul corespunzator de ele :D

 3. D-Petre Răspunde

  Cand ai intrebat daca e bine sa scrii pe blog despre politica ti-am dat un raspuns perfect valabil si acum.

  „Tu scrie … cine vrea citeste, cine nu vrea ocoleste :)”

  • Cristian China Birta Răspunde

   Degeaba, bre, se vede ca esti sulfa batrana… :)) Stii ca o spun cu tot respectul si cu tot dragul, da? :))

 4. Catalin Razvan Rizea-Popp Răspunde

  Mi se pare cea mai buna abordare ! Sa radem de ei , ca impotriva rasului nu au arme , nici ei , nici lingaii care sar la jugulara !”io n-as zice frate nimic de el , da daca-i prost si se face de rusine , rad , ca rasu-i sanatos!”

 5. cotos Răspunde

  Mereu ti-am citit cu interes parerea despre politica..Poate si faptul ca am terminat Stiine Politice are de-a dace cu asta…

 6. Glass and Iron Răspunde

  :)) … distractiv, ei asta este o abordare ! De exemplu eu ma distrez cel mai tare cand ma gandesc la datoria externa a Romaniei … :)) … la modul in care ea a fost facut de acesti :)) … nemernici :)) … si la cum imi platesc eu in permanenta datoriile catre stat in timp ce … :)) … ei … :)) … ei fura (intr-o veselie) de abia mai are tara asta in ce sa se tina … :)) …

  Da’ ma gandesc ca asa ar merita : sa-i luam in ras. De mult n-am mai ras asa de bine si cred ca si ei la fel, la o tabla, pe plaje exotice … :))

 7. Alexandru Ionut Răspunde

  Pai viata e o caterinca in sine…

 8. Camera-man Răspunde

  e bine ca poti scrie…mult mai relaxat; dar din pacate eu unul am ajuns la conluzia ca „LOR” nu prea le mai pasa de ce scriem, spunem, URLAM…

 9. Che Răspunde

  Nu scriem despre politica daca nu facem politica ,parerea mea ca este regula nr 1!

 10. Daniel Răspunde

  Poate ca ai dreptate…caterinca este o metoda de a trece cu vederea peste multe lucruri care se intampla. Dar, atat cat am citit eu pe blogul tau mi-a permis sa-mi dau seama ca oameni de calibrul tau trebuie sa faca ceva…si stiu sigur ca nu e vorba numai de caterinca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: