20.07.2017

Hai să învăţăm 2.0 împreună: semnătura din email

Later edit: Ia uitaţi ce îmi spune gmail că am prestat între 26 ianuarie şi 22 februarie. Adică o medie de 38 de emailuri trimise şi o medie de 72 emailuri primite. Pe zi.

Mailuri raport

————————–

Unii dintre voi vă amintiţi când am scris despre modul în care relaţionez pe email. Iar cei mai atenţi dintre voi îşi aduc aminte şi de postarea în care încercam o comparaţie între clienţii de mail. Acum v-as spune câte ceva despre semnătura pe care o aveţi în mail.

Eu folosesc, de ceva vreme, semnatura din email pentru a – fireşte – promova anumite chestiuni care mă privesc/mă avantajează/îmi aduc beneficii. Ar fi culmea să nu fac asta atâta vreme cât pentru mine activitatea pe email este cam 98% muncă, adică ce ţine de business şi alte aspecte profesionale. Deci, pe scurt, emailul este un tool care mă ajută să îmi ating nişte obiective de business. De partea personală am grijă prin telefon sau întâlniri directe, emailul îl folosesc extrem de puţin pentru chestiuni personale. Am început să testez efectul pe care îl are semnătura „customizată” ca să zic aşa (adică schimbată permanent, pentru a promova anumite chestiuni). Încă nu vă pot da un raport despre ce şi cum, căci e proaspăt instalat sistemul de monitorizare. Am folosit semnătura în acest scop de ceva vreme, dar doar acum m-a dus capul să şi măsor impactul. Când am primul raport consistent, o să vă raportez. În acest moment, semnătura mea arată după cum puteaţi vedea mai jos, adică o prezentare a ceea ce facem noi la Blogal Initiative SRL, adică, altfel spus, promovarea proiectelor noastre.

Daca vrei sa stii ce fac, da cu incredere click aici. Ca sa ne intelegem mai bine unii pe ceilalti :)

Nu prea am văzut semături „zburdalnice”. Adică ceva ce să îţi sară în ochi şi să te facă să dai click. Nu zic că nu sunt bune alea clasice, cu nume, firmă, date de contact, căci sunt chiar foarte bune (când le ai şi pe alea, căci – true story – unii nu le au nici pe alea), doar că aş vrea să discutăm astăzi despre semnături mai… şui :) Aveţi exemple? Voi folosiţi semnătura din email ca să promovaţi ceva?

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Despre bloggeri, bere şi o campanie. Via Heinekinezia :D

Un email care m-a lăsat fără replică…

15 comentarii

 1. luni, 25 februarie 2013, 14:34

  Momentan nu. Poate daca as trimite mai multe e-mailuri as folosi. Pe viitor cred ca voi recurge si la asta

  Răspunde
 2. luni, 25 februarie 2013, 14:48

  Da – am in semnatura o parte din nume, mail, tel., (am si uitat, stai sa ma uit, ca am multe) un fel de motto, link catre portofoliu si la sfarsit incurajez sa se viziteze 2 site-uri. Am vazut ca unii pun si logo in semnatura, dar de multe ori imi apare broken image, deci nu stiu cat ajuta – eu n-am pus logo sau alta imagine in semnatura.

  Răspunde
 3. luni, 25 februarie 2013, 15:46

  Semnătura de pe mail este importantă în primul rând pentru că în ea se găsesc (de obicei) și alte modalități de contactare a expeditorului. Nu de puține ori am preferat să dau un search pe mail pentru a căuta pe cineva, în loc să caut cartea de vizită a acelei persoane. Eu am o semnătură clasică la care sunt adăugate link-uri către blog și pagina de FB. Și un logo. :)

  Răspunde
 4. luni, 25 februarie 2013, 16:51

  Eu o folosesc pentru a-mi promova blogul, dar de la o vreme ma tot intreb cum fac unii de au semnaturile atat de interesante :)

  Unele semnaturi chiar te imping sa dai click.

  Răspunde
 5. luni, 25 februarie 2013, 17:27

  Folosesc o semnatura relativ simpla … nume + prenume, adresa blogului si linkuri spre G+, FB si Twitter.

  Răspunde
 6. luni, 25 februarie 2013, 17:39

  Si eu am la semnatura numele, numarele de tel, imi promovez activitate, adresa centrului unde lucrez, programul, si link la blogul legat de activitate

  Răspunde
 7. luni, 25 februarie 2013, 18:18

  WiseStamp cu linkuri catre conturi de Facebook, LinkedIn, IMDb, o pagina de Facebook, un snippet de pe G+ – si, in curind, un one-liner care trimite la Handbook-urile Labyrintheme (care, probabil, va inlocui trimiterea catre G+).

  Răspunde
 8. Geea
  luni, 25 februarie 2013, 19:37

  Domnule nu doar, ca apreciez foarte multe calitati ale poporului chinez!…ci fiindca realmente doresc sa ma intorc si eu in casa mea, cuvintul!… Aceasta fraza oarecum amuzanta este in fapt in ce ma priveste un mare adevar, o marturisire si ca orice marturisire stiu ca ar putea stirni si reactii ciudate…Dar eu vad lucrurile prin savoarea adevarului asa ca nu ma inspaimint! Intreb deci,CUM faci
  concret (si nu ma refer aici la calitatea textului, despre care consider ca se impune de la sine) sa devii un blogger ce mai si cistiga bani?! Voi considera ca in acest moment sint in punctul zero asteptind de la Dvs o strategie explicata in acest sens. Deci???!

  Răspunde
 9. Geea
  luni, 25 februarie 2013, 19:46

  …spusesem Domnule Chinezu intre ghilimele! A aparut in text : Domnule nu doar…etc! Am inceput cu stingul? Uf, nu sint superstitioasa dar nici nu detin un exces de timp …

  Răspunde
 10. luni, 25 februarie 2013, 20:49

  Da, pe langa tf, conturile diverse, am linkuri catre categoriile principale din site.

  Si culmea, chiar azi am dat reply cuiva, spunandu-i ca cel mai bine imi da un telefon cand are timp. Si imi da mail inapoi cerandu-mi numarul…

  Răspunde
 11. luni, 25 februarie 2013, 23:08

  Da,e un mijloc de promovare, semnatura alaturi de adresa site-ului mi se pare cea mai buna idee.

  Răspunde
 12. luni, 25 februarie 2013, 23:57

  Pe vremea în care lucram într-o editură şi trebuia şi să centrez, şi să dau cu capul de pereţi, aveam, fiindcă îmi trebuia. De câţiva ani, nu mai am nevoie.

  Răspunde
 13. marți, 26 februarie 2013, 14:04

  Pe a mea ai vazut-o. Zi ca nu ii self promo acolo :))

  Răspunde
 14. luni, 4 martie 2013, 10:59

  Actualizarea (sau mai bine zis conceperea) unei semnaturi pentru mail e pe lista de to-do a acestei saptamani. Dar asa lipsa de inspiratie parca nu am avut niciodata.

  Răspunde
 15. miercuri, 10 iulie 2013, 08:48

  Salutari si ganduri bune. Am descoperit in aceasta diminteaza o aplicatie interesanta care personalizeaza semnatura de e-mail.
  Se numeste WiseStamp.
  Am facut o descriere a ei, pe webroll.
  Zi vesela.

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *