Cam câte postări aveţi în draft şi care este cea mai veche?

Evident că, înainte de a scrie această postare, m-am uitat să văd câte drafturi am. Şi vă raportez că am exact 15 drafturi. Vă daţi seama că am încruntat masiv sprânceana, căci cele mai multe promit a fi de mare angajament când o să le dau publish. Doar că – şi aici încrunt sprânceana şi mai tare – nu ştiu când va fi acest „când”, căci nu îmi găsesc timpul necesar să le scriu la modul corespunzător. Căci  – eu, cel puţin aşa funcţionez – ţin în draft doar postări pe care trebuie să muncesc mai mult (ori documentare, ori coracon mai mult pus, ori să aştept nişte păreri de la nişte tovarăşi) decât în cazul unei postări de zi cu zi, cum ar fi cea de faţă.

Recomandabil ar fi ca în momentul în care îmi vine o idee să mă apuc să scriu. Doar că nu trăim într-o lume perfectă. Şi mi-e foarte greu să prestez adecvat printre 14 telefoane, 23 de mailuri, 5 întâlniri şi 43 nervi. Aşa că deschid un draft şi îmi spun în barbă „zilele astea trebuie să mă ocup de subiectul ăsta, că e prea tare„. Iar zilele devin, de multe ori, săptămâni. Şi, în unele cazuri, săptămânile devin luni.

Cea mai veche postare în draft pe care o am pentru chinezu.eu are 1 an şi o lună. Dap, aţi citit bine, 1 an şi o lună. Şi poartă titlul „Blogosferele din blogosfera românească„. Textul este scris în proporţie de 70%. Şi cam aşa este de mai bine de 1 an. De ce vă spun asta? Ca să mă fac de telecomandă, fireşte. Şi în speranţa că o să mă apuce ruşinea şi o să mai bifez din drafturile astea restante.

Bun, acum e rândul vostru. Cam câte postări aveţi în draft şi care este cea mai veche?

35 comentarii la “Cam câte postări aveţi în draft şi care este cea mai veche?

 1. Adrian Ciubotaru Răspunde

  rușine să-mi fie: 28 de drafturi, cel mai vechi datează din iunie 2012

 2. Paval Răspunde

  Acum am sase articole in draft. Vreo doua sunt pe subiecte ce nu am sa le mai tratez. Acum cea mai veche e de pe 12 iulie… anu’ trecut. Cea mai recenta e din 1 februarie: „Despre moartea online-ului (exclusiv).”
  Oricum nu prea am inteles sensul „drafturilor” pana de curand.

 3. Cristina Răspunde

  Draftul de pe blog sau draftul din agenda? Ca al doilea e dureros rau… Ce sa fac, prefer sa le am negru pe alb, palpabile. N-am mai numarat, ca m-au coplesit mustrarile de constiinta. Dar mai vechi de 6 luni nu am zarit.

 4. Paul Melinte Răspunde

  Nici una! Cel mai mult a stat o postare in draft de dimineata pina seara, dar nu am decat 3 luni de blogging, asa ca am timp sa prind si eu acest „bun obicei”.

 5. Cristian Florea Răspunde

  Mai bine nu mă uitam: 17 draft-uri, iar cel mai vechi e de pe 1 noiembrie 2011. De atunci mi-am şi schimbat părerea în legătură cu subiectul ăla, atât de vechie draft-ul.

 6. Natural Răspunde

  In draftul de pe blog nu mai am niciunul, pentru ca le-am avut planificate pentru weekend. Am zis ca daca tot sunt la Straja, sa nu stea blogul neactualizat si am avut vreo 6 articole usoare, de weekend. In draftul din agenda sunt prea multe ca sa le numar. Din 2012 din vara cred ca am cel mai vechi draft de articol in agenda. Spor!

 7. Laurentiu Buica Răspunde

  25 draft-uri. Cel mai vechi este de pe 13 ianuarie 2012. Trebuie să mai stea puțin la copt până e bun de publicat.

  • Paval Răspunde

   Pai sa nu dospeasca pana da afara :)) Din ianuarie anu’ trecut cred ca a crescut cat casa… ;)

 8. IanculescuHimself Răspunde

  eu am 8 drafturi iar cel mai vechi este de pe 28 nov 2011 si poarta titlul „Universul si ciclicitatea” :)
  Este scris doar primul paragraf.

 9. Stoian Ciprian Răspunde

  Doar 4 articole in draft si cel mai vechi este din 18.12.2012 ! :)

 10. mandache Răspunde

  fiind cu noul blog la inceput, am un review la un teefon, si ultma data am scris la el pe 11.02.13. de vina , in mare parte e blogal initiative :) ca mi-am concentrat zeama de idei intr-acolo. noroc ca e un telefon ce nu are cum sa se deprecieze in timp, ca valoare, specificatii, si nici nu cred ca se mai gaseste cineva sa fac un review la el :)

 11. Bogdan Pater Răspunde

  Eu am 8 draft-uri. Cel mai vechi, din 23.11.2010 – un articol care probabil nu va vedea niciodata lumina zilei. L-am scris dupa un moment mai prost si e doar de descarcare. Acum nu mai simt nevoia sa il public. :)

 12. Robert Antonescu Răspunde

  4 postari in draft, toate povestiri scrise aproape complet. pentru ca nu am simtit ca ar iesi cum trebuie, le-am abandonat. acum le-am sters, ca tot mi-ai dat prilejul. :)

 13. Yamasha Răspunde

  17 articole in draft si cea mai veche este din 2011 :)

 14. Marius Matache Răspunde

  Daca sta in draft mai mult de 3 luni, nu il mai scriu – ori nu mai e valabil, ori nu mai e important :)

  • Paval Răspunde

   Asta e pe linia zicalei: Ce poti astazi nu lasa pe maine ci pe poimaine, ca poate nu iti mai trebuie. :))

 15. Mediatorul Răspunde

  5 draft-uri, iar cel mai vechi datează din 1 octombrie 2012. Au fost și perioade de inspirație abundentă cu 15 draft-uri, care ulterior s-au epuizat pas cu pas. :)

 16. QuadroQ Răspunde

  1 draft recent … pe restu` le-am dovedit in weekend si le-am programat… In timpul sapt adun mai multe, ca nu ma lasa jobu` sa le termin de scris.

 17. Haotik Răspunde

  Zero postari in draft, 3 mailuri in inbox. Traiasca procesul pe care l-am conceput si care ma scapa de mult stres.

 18. Jocul orb -Olivia Răspunde

  9 drafturi, cel mai vechi e din 2011. Majoritatea nu vor vedea lumina zilei vreodata :) Doua le pastrez ca idee, unul e aproape gata. Restul le voi sterge cand voi gasi curajul :D

 19. Roxana Răspunde

  Stimabile,
  Da’ chiar aşa trebuia să ne bagi cuţitele în rană? :))
  Acum am verificat, am 19 draft-uri, cel mai vechi din 13 mai 2010. Şi probabil că va rămâne până îl şterg, postarea respectivă nu are să mai vadă lumina zilei. Prefer să mă gândesc şi să scriu despre un prezent fain şi despre un viitor la fel de fain. :D

 20. gabi Răspunde

  Eu n-am niciunul. E de bine sau de rau?

 21. tudor CeMerita Răspunde

  Am noroc ca-s numai 8. Toate de anul asta ca atunci cand am schimbat tema si hostul s-au dus pe apa sambetei si toate drafturile (care erau vreo 20 vechi de cel putin 1 an)…

 22. D-Petre Răspunde

  19 bucati :( cel mai vechi articol in draft e din 1 octombrie 2011 si e scris cam 60% dar nu mai prezinta interes pentru ca trebuie actualizat asa ca a luat drumul cosului de gunoi.

 23. Denisa Răspunde

  Copii. 44 de bucăţi. Cel mai vechi din 27 octombrie 2008. :D

 24. Sabina Cornovac Răspunde

  Am 6 si cea mai veche se numeste „Pana unde merg drepturile parintilor?” si e din 19 ianuarie. In general scriu repede ce am lasat in draft, acum e o exceptie

 25. psi Răspunde

  he, he… nu am nimic în draft. pentru că eu scriu întâi pe hârtie…metehne scriitoriceşti! :P

 26. Oana Răspunde

  Fix 10. Nu ca as merita nota asta, daca as primi-o :) Cel mai vechi e din iunie 2011, stiu sigur ca nu o sa vada lumina zilei, dar nici nu l-am sters, pentru amintire personala. Restul sunt din ultimele 6-7 luni, si asteapta cuminti timpul lor.

 27. Ivan Goncearuc Răspunde

  Mereu am in draft in medie 4-5 postari, care sunt gata in proportie de 90%.

 28. romanticu Răspunde

  Pai am 1 draft care sta acolo de prin februarie 2012 … am vreo 200 de poezii scrise de mine si incepusem pe atunci sa le public pe site … dar nu am mai apucat sa le pun pe toate :)

 29. Florin Grozea Răspunde

  Sunt 131 de ciorne. Wow. Când s-au adunat atâtea?
  12 oct 2007 e cel mai vechi.

 30. spanac Răspunde

  40 in draft, cea mai veche din 28 martie 2012.
  Din alea 40, jumatate sunt doar cu idei. Adica un rand si vreo 2 linkuri.
  În rest, adica vreo 19-20 sunt complete, trebuie doar sa le pun filmulețe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: