Cam câte postări aveţi în draft şi care este cea mai veche?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Evident că, înainte de a scrie această postare, m-am uitat să văd câte drafturi am. Şi vă raportez că am exact 15 drafturi. Vă daţi seama că am încruntat masiv sprânceana, căci cele mai multe promit a fi de mare angajament când o să le dau publish. Doar că – şi aici încrunt sprânceana şi mai tare – nu ştiu când va fi acest „când”, căci nu îmi găsesc timpul necesar să le scriu la modul corespunzător. Căci  – eu, cel puţin aşa funcţionez – ţin în draft doar postări pe care trebuie să muncesc mai mult (ori documentare, ori coracon mai mult pus, ori să aştept nişte păreri de la nişte tovarăşi) decât în cazul unei postări de zi cu zi, cum ar fi cea de faţă.

Recomandabil ar fi ca în momentul în care îmi vine o idee să mă apuc să scriu. Doar că nu trăim într-o lume perfectă. Şi mi-e foarte greu să prestez adecvat printre 14 telefoane, 23 de mailuri, 5 întâlniri şi 43 nervi. Aşa că deschid un draft şi îmi spun în barbă „zilele astea trebuie să mă ocup de subiectul ăsta, că e prea tare„. Iar zilele devin, de multe ori, săptămâni. Şi, în unele cazuri, săptămânile devin luni.

Cea mai veche postare în draft pe care o am pentru chinezu.eu are 1 an şi o lună. Dap, aţi citit bine, 1 an şi o lună. Şi poartă titlul „Blogosferele din blogosfera românească„. Textul este scris în proporţie de 70%. Şi cam aşa este de mai bine de 1 an. De ce vă spun asta? Ca să mă fac de telecomandă, fireşte. Şi în speranţa că o să mă apuce ruşinea şi o să mai bifez din drafturile astea restante.

Bun, acum e rândul vostru. Cam câte postări aveţi în draft şi care este cea mai veche?

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

35 thoughts on “Cam câte postări aveţi în draft şi care este cea mai veche?”

 1. Acum am sase articole in draft. Vreo doua sunt pe subiecte ce nu am sa le mai tratez. Acum cea mai veche e de pe 12 iulie… anu’ trecut. Cea mai recenta e din 1 februarie: „Despre moartea online-ului (exclusiv).”
  Oricum nu prea am inteles sensul „drafturilor” pana de curand.

 2. Draftul de pe blog sau draftul din agenda? Ca al doilea e dureros rau… Ce sa fac, prefer sa le am negru pe alb, palpabile. N-am mai numarat, ca m-au coplesit mustrarile de constiinta. Dar mai vechi de 6 luni nu am zarit.

 3. In draftul de pe blog nu mai am niciunul, pentru ca le-am avut planificate pentru weekend. Am zis ca daca tot sunt la Straja, sa nu stea blogul neactualizat si am avut vreo 6 articole usoare, de weekend. In draftul din agenda sunt prea multe ca sa le numar. Din 2012 din vara cred ca am cel mai vechi draft de articol in agenda. Spor!

 4. fiind cu noul blog la inceput, am un review la un teefon, si ultma data am scris la el pe 11.02.13. de vina , in mare parte e blogal initiative :) ca mi-am concentrat zeama de idei intr-acolo. noroc ca e un telefon ce nu are cum sa se deprecieze in timp, ca valoare, specificatii, si nici nu cred ca se mai gaseste cineva sa fac un review la el :)

 5. Eu am 8 draft-uri. Cel mai vechi, din 23.11.2010 – un articol care probabil nu va vedea niciodata lumina zilei. L-am scris dupa un moment mai prost si e doar de descarcare. Acum nu mai simt nevoia sa il public. :)

 6. Stimabile,
  Da’ chiar aşa trebuia să ne bagi cuţitele în rană? :))
  Acum am verificat, am 19 draft-uri, cel mai vechi din 13 mai 2010. Şi probabil că va rămâne până îl şterg, postarea respectivă nu are să mai vadă lumina zilei. Prefer să mă gândesc şi să scriu despre un prezent fain şi despre un viitor la fel de fain. :D

 7. 19 bucati :( cel mai vechi articol in draft e din 1 octombrie 2011 si e scris cam 60% dar nu mai prezinta interes pentru ca trebuie actualizat asa ca a luat drumul cosului de gunoi.

 8. Fix 10. Nu ca as merita nota asta, daca as primi-o :) Cel mai vechi e din iunie 2011, stiu sigur ca nu o sa vada lumina zilei, dar nici nu l-am sters, pentru amintire personala. Restul sunt din ultimele 6-7 luni, si asteapta cuminti timpul lor.

 9. 40 in draft, cea mai veche din 28 martie 2012.
  Din alea 40, jumatate sunt doar cu idei. Adica un rand si vreo 2 linkuri.
  În rest, adica vreo 19-20 sunt complete, trebuie doar sa le pun filmulețe.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)