Moneyball sau găsirea de soluţii nu în cutia goală, ci ridicând privirea un pic din cutie

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Vă daţi seama că o combinaţie între baseball şi Brad Pitt trebuie văzută, da? :)) Da, chiar şi de mine, căci îmi place şi sportul şi am şi un respect mare pentru acest actor, care mi-a rămas la suflet cu multe roluri. Aşa că m-am pus pe vizionat filmul cu multă atenţie, adică atunci când am fost singur acasă (unul din acele teribil de rare momente…), pe HBO. Şi mi-a prins bine.

Moneyball este cu baseball, dar nu este despre baseball. Ci despre ieşirea din zona de confort, despre punerea în perspectivă, despre găsirea de soluţii nu în cutia goală, ci ridicând privirea un pic din cutie. Este, cum ar spune tovarăşul Murgeanu, un film motivaţional :) Dacă poţi să îl înţelegi aşa, carevasăzică.

Este interesant să vezi cam cum funcţionează bucătăria internă a unui club de primă ligă, în contextul afacerii imense care este acest campionat. Asta ar fi partea de documentar al filmului. Una din cele mai bine făcute bucăţi din ce îmi amintesc eu. Şi am văzut ceva filme despre baseball la viaţa mea. Negocierile care se fac, mărfurile care sunt jucătorii, calculele care se fac şi care scot, de multe ori, factorul uman din discuţie.

Brad joacă aşa cum îl ştim, nu ai ce să îi reproşezi. Dar cu ocazia asta l-am descoperit pe Jonah Hill, pe care chiar îl aştept să îl văd într-un film care să îl solicite mai mult, ca să vedem ce poate. În rest ceilalţi au jucat ok, totul a fost în regulă, dar nu a ieşit nimeni din schemă, ca să zic aşa.

Mi-a plăcut filmul. Fără să fie o capodoperă. A avut toate ingredientele să mă prindă şi, spre deosebire de atât de multe altele filme de gen, chiar să îl ţin minte.

 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Moneyball sau găsirea de soluţii nu în cutia goală, ci ridicând privirea un pic din cutie”

  1. Nu capodopera, dar foarte bine construit si, in general, ‘lucrat’ – printre cele 6 nominalizari la Oscar este (si trebuia sa fie) editorul filmului, Christopher Tellefsen. E un film pe care am simtit nevoia sa-l revad…
    ‘Awards fiche’ – aici: http://www.imdb.com/title/tt1210166/awards?ref_=tt_awd
    Jonah Hill a fost si el nominalizat la Oscar, dar e prea devreme :> Il urmaresc de mai mult timp pe Jonah, stiam ca e un actor solid – dar, practic, rolul lui din Moneyball e primul sau rol ‘serios’ :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)