În atenţia domnului agent şef Ioniţă Lorin

Later edit: Ce oroareeee! Uitaţi-vă la infractoarea asta mică din filmul de mai jos! Oribil! Cum deranjează ea oamenii de pe peron! Şi vorbim nu de ce face ea în casa ei, adică a părinţilor, ci de ce face in PUBLIC! Revoltător! Agent şef Ioniţă, sper că vei lua măsuri pe cale de consecinţă!

Via Claudia.

——————————
Stimate domnule agent şef, măi Lorin,

Vă scriu această scrisoare deschisă ca să te întreb dacă îţi mai aduci aminte momentele când eraţi copil şi când, cum face îndeobşte orice copil care îşi trăieşte copilăria, aţi executat ceea ce în limbajul tău profesional numiţi „jocurile copilăriei”. Acuma nu ştiu cum aţi fost matale când eraţi prunc, dar presupun că nu aţi fost acel precursor sublim al prestării sus numitelor jocuri ale copilăriei pe sistem Buster Keaton (nu îl căutaţi în arhivele Poliţiei, că nu a jucat la Dinamo, a fost un actor de pe vremea când filmele erau aşa cum aţi vrea matale odraslele de 3 ani, adică mute).

Întreb cum eraţi matale în pruncie pentru că, în mintea mea de copil de aproape 40 de ani, asocierea pixulară (adică din pix, fix din pix) între copil de 3 ani, jocurile copilăriei şi proces verbal constatator este precum imaginea unei furnici mici şi acerbe care atacă la modul cel mai vânjos posibil o armată de foci plictisite. Adică ce spectaculoasă vitejie… ce elan tulburător… ce splendidă desfăşurarea de degeabaului aplicat viguros şi intempestiv de către organul cu organele din dotare…

Sunt absolut sigur că vă făceaţi datoria, măi Lorine. Căci astfel de elemente perturbatoare a liniştii publice şi a feng shuiului (asta este un fel de coniac Unirea, dar mai nu) locatarilor este intolerabilă, absolutamente şi în cel mai irefutabil mod posibil intolerabilă! Caci da, tovarăşu agent şef, astfel de exemplare mignone (astă nu e fruct, numa zic) ale pustiiri civice trebuie stârpite încă de mici! Era bine dacă le trânteaţi o amendă, stimate măi Lorine, încă dinainte de a se naşte, preventiv, ca să nu zică lumea că nu v-aţi gândit ca un vizionar cu epolet şi cu caşchetă. Căci, zău, altfel puneau problema şi părinţii dacă lângă certificatul de naştere venea frumos o amendă a apriori (nu are legătură cu căpriorii), nu zici?

Închei această epistolă (adică scrisoare, nu proces verbal) cu un îndemn la a sta în continuare chezăşie patriei mumă, că doar nu vrem să fie pentru alţii ciumă, când mestecăm agale gumă, şi când nu mai ştim de glumă, şi alte alea cu UE şi mumă.

Servim patria! Cu muştar!

Sursa: Brylu

32 comentarii la “În atenţia domnului agent şef Ioniţă Lorin

 1. Marius Matache Răspunde

  Stii care e partea trista? Probabil agentul respectiv a venit la o sesizare a unui vecin. Si nu avea cum sa nu vina, ca apoi cetateanul te reclama ca nu iti faci datoria. Si a dat averrtisment, ca sa aiba acoperire legala ca a luat masuri. Acum vreo 3-4 ani, un militian (ca nu il pot numi altfel) din Galati a amendat o familie cu 200 de lei pentru ca le plangea copilul de 2 ani prea tare, iar un vecin – ghici – i-a reclamat. Deci, se poate si mai rau…

  • Cristian China Birta Răspunde

   Pai normal ca vine agentul, sesizeaza ca sunt niste copii si ii spune vecinului cu reclamatia sa nu ii mai piarda timpul de pomana ca poate ii da lui amenda. Dar vorbesc prostii, stiu, in acest context.

 2. lacramioara Răspunde

  N-ai inteles nimic :D agentul sef ionita lorin imparte „avertisemente” in dreapta si in stanga doar ca sa stie lumea ca EL este organul legii :) Ca daca „vecinii l-a sesizat” (pun pariu ca asa s-a justificat) el trebuia sa ia atitudine. Asa ca stati linititi, Militia romana inca functioneaza!

 3. Cristi Răspunde

  Mi-ai amintit de Creanga: Daca-i copil, sa se joace, daca-i popa, sa citeasca, daca-i cal, sa traga. Si, asa adauga, daca-i organ, sa improaste in jur cu propria mizerie.

 4. pietricel Răspunde

  domnu’, domnu’, stigenti copilul ala in spate acolo, dati-l mai incet.

 5. sorin Răspunde

  Sa ma puneti o data sa va povestesc eu prin cate am trecut cu baiatul cand era la varsta ,,jocurilor copilariei”…de la ,,a fluierat dupa o baba de 60 de ani ca dupa o curva” ,pana la ,,a umplut o alee de seminte cu coji de seminte”

 6. Ionut Bunescu Răspunde

  Sunt curios dacă milițianul a venit cu decibelmetru…

 7. Robert Antonescu Răspunde

  Eu incerc sa gandesc din postura politistului. Faza cu „a tulburat ordinea publica prin jocurile copilariei” e antologica, dar stii ca pustiul respectiv are 3 ani? Ca in fituica aia zice fiul minor. Daca ala are 14 ani si sparge geamuri cu mingea, pot sa-l inteleg pe agent. DAr daca e un plod de 3 ani care striga pe-afara, nu mai pot.

 8. Cristian Răspunde

  Adevărul este că nu-i plăcut să auzi copchilu’ de deasupra trântind chestii, sărind, târâind scaune și alte alea prin casă. Nu-i vina părinților că-i copchilu’ mic și nici a ta că au ei prunc, da de la asta până la a suna la miliție, fiind vorba, totuși, de un copil, mi se pare exagerat de stupid. Bine, asta dacă nu cuva „jocurile copilăriei” se desfășurau „nesupravegheate”, în fiecare dimineață, la 3…
  Și mama a luat amendă pentru mine când eram mic, că cică am scuipat-o pe tanti de sub noi, de pe geam, chit ca nu era adevărat și că în realitate fu doar o linguriță de gem de nuci verzi pusă anapoda pe felie…

 9. BogDan Răspunde

  Incredibil. Absolut incredibil. Asta-mi aminteşte de când făceam „jocurile copilăriei” cu Andy Vasilescu, în orăşelul lui Piedone, şi au sosit agenţii de pază să ne spună să nu mai jucăm castel pentru că putea sparge decoraţiunile. Pana mea, după aia a venit Piedone însuşi şi a început să ne fotografieze, că aşa ceva nu mai văzuse.

 10. cotos Răspunde

  Omul si-a facut datoria. A exagerat? Posibil. Insa daca nu venea poate auzeam stiri ca nu a venit. Vina nu e a lui ca a dat amenda, e a legii din stat care este prost conceputa si se poate interpreta orice paragraf.

  • Cristian China Birta Răspunde

   Acesta este un avertisment ca de azi inainte o sa consider toate comentariile ca fiind un advertorial mascat. Ti-am spus ca sa stii, ca asa e frumos, sa spui omului ce crede. Multumesc pentru intelegere.

 11. dadal cristinel Răspunde

  Sunt curios de un singur lucru – faca agentul are copil. Si daca da – din pacate inmultirea nu e reglementata prin legea bunului simt – cum facem ca odrasla sa citeasca acest post. Numai sa fie cu grija, sa nu-i tulbure linistea.

 12. STFViata Răspunde

  Daca va uitati cu atentie scrie: Locul savarsirii faptei ” Sediul Politie Medias ” si mai jos scrie ca a deranjat locatarii ?? din cate stiu sediile de politie sunt Case [sa nu zic vile ] .

 13. IanculescuHimself Răspunde

  Eu sunt surprins ca pedeapsa consta intr-un simplu avertisment. Merita amenda!

  • Catalin Razvan Rizea-Popp Răspunde

   In general chestia cu „Avertismentu’ ” sta asa : uite fraiere ce-mi permite legea sa fac , pot sa-ti dau 500 Ron amenda , ca pot , ma, ca io sunt organu’ cu chitantieru’ , da uite, io sunt baiat bun si-ti dau doar avertisment da’ dai si tu sa bea si gura mea 2,3,4 chile da vin , este ca se merita ?!
   Adica traducerea in romana neaosa , autentica a expresiei „in litera si spiritul legii…”

 14. Florin Grozea Răspunde

  Eu cred că a fost ironic, altfel cum să folosească sintagma “jocurile copilăriei“? Uneori scriu în procese verbale primite de la Politia Rutieră “vreau să precizez că nu mai fac“ sau alte texte simpatice. Ai voie să scrii orice la sectiunea ta, deci scriu.

 15. Călin Răspunde

  adică ăla micu, de vreo 3 ani, e delincventul? ce aia amendă? trebuia pus la muncă în folosul comunităţii până la majorat ;)

 16. Mediatorul Răspunde

  Știam și eu pe cineva care a luat o amendă în Herăstrău pentru că a folosit un leagăn dintr-un spațiu amenajat pentru copii (care era gol în acel moment) pe post de…bancă. Pur și simplu, omul stătea liniștit pe scaunul unui leagăn și imediat a fost amendat de vigilenții agenți de securitate deoarece folosirea de către persoanele adulte a obiectelor din spațiul de joacă era strict interzisă. Amendă 100 de lei. Cam puțin pentru o asemenea încălcare a legii.

 17. Narcis Răspunde

  Un fleac a amendat-o :((, dar nu stiu daca ai avut si cazul copilului de 5 anisori care a fost executat silit ???

 18. Narcis Răspunde

  Daca imi dai voie pot sa ti dau linkul de la articol?

 19. Cristi Răspunde

  La un moment dat stateam deasupra unui poliist, care facea plangere la politie tot din cauza copilului, de 2 ani la vremea respectiva. Iar politistul care venea ca sa isi faca datoria nu a dat niciodata amenda, pur si simplu ii era rusine de situatia in care il punea colegul organ.

 20. Narcis Răspunde

  Ok, mie imi place sa cer voie. Este somatie de executare …http://delabirou.blogspot.com/2012/05/somatie-de-executare-silita-pentru.html – sa va bucurati

 21. Ciprian Hriscu Răspunde

  legea 61/1991 art 3 pct 33)
  „neluarea de către părinţi sau de către persoanele cărora li s-a încredinţat spre creştere şi educare un minor în vârstă de până la 16 ani sau care au în îngrijire un alienat ori debil mintal a măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, cerşetorie sau prostituţie”
  Sursa: http://www.clr.ro/rep_htm/L61_1991_Rep3.htm
  Am fost curios sa vad ce spune legea, si care sunt „jocurile copilariei” care tulbura linistea si ordinea publica a locatarilor in ziua de azi.
  Calumea !

 22. Gabitelu Răspunde

  asta e ceva de.. n-ar mai fi:)) Asa ceva mi s-ar intampla mie :))) Din categoria nefacute :))
  Eu as inrama hartia aia, in locul tau. Sa o lasi zestre copilului :))

 23. javra Răspunde

  Cât de jos poate ajunge un poliţist?
  Foarte trist. Pentru el, pentru pentru instituţia pe care o reprezintă, pentru noi, cei care am votat un primar care permite aşa ceva…

 24. Daniel Bumb Răspunde

  Polițistul ca polițistul , da vecinii care au făcut reclamația , ei nu au copii au uitat cum sunt copii , păcat ca de multe ori uitam cum a fost când eram noi copii .
  Când mi-aduc aminte câte prostii făceam , doamne , ar trebui ai mei sa fii făcut pușcărie după alții nu alta.
  Dar asta e farmecul copilăriei .

  • Cristian China Birta Răspunde

   Cetateanul e cetatean, ca de aia plateste politistul din banii lui. Cetateanul, in imperialitatea lui, poate sa cheme politia in fiecare zi pentru ca in fiecare zi la ora 14.25 il viziteaza un OZN. Probelema nu este ca politia vine de fiecare data, asta este normal, ci ca organul ii face procesc verbal de constatare extraterestului, nu cetateanului care o arde OZNistic :)

   • Daniel Bumb Răspunde

    Da sut si organe care trebuie sa arate ca sunt organe si gîndesc ca organul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: