Blogosfera este formată din bloggeri, iar bloggerii sunt oameni

La un moment dat o să discutăm aici, pe chinezu.eu, despre următorul pas firesc pe care unii bloggeri (doar unii, să fim bine înţeleşi) simt de-a dreptul organic nevoia să îl facă în aventura lor în minunata lume 2.0. Asta nu înseamnă că renunţă la blog, nici gând. Ci că îşi diversifică plaja de atac, dacă îmi permiteţi termenul cam armătos. Şi când voi aborda acest subiect (nu mă întrebaţi când, lăsaţi-mă  să „dospesc” un pic ideea) vreau să am cât mai multe isprăvi de genul celei de mai jos, pe care să le dau ca exemplu şi în faţa cărora să îmi scot pălăria. Şi să zic, tare şi răspicat şi cu mândria 2.0 inclusă precum TVA „sunt mândru că sunt blogger şi că am băut o bere cu aceşti bloggeri!”.

Aş mai spune ceva. Ce simt eu că trebuie spus. Cât mai des. Ca să priceapă cine poate şi vrea să priceapă. Blogosfera este formată din bloggeri, iar bloggerii sunt oameni. Sigur că enunţul este de o simplitate de-a dreptul catastrofală, care ar putea să stârnească zâmbete de superioritate pe faţa celor pentru care orice lucru simplu în esenţa lui trebuie complicat până la niveluri kantiene, căci, nu-i aşa, cu cât ne arătăm mai deştepţi, cu atât credem că lumea înţelege că suntem, ceea ce, fireşte, funcţionează exact pe invers. Şi pentru că îmi place să vorbim aplicat, aveţi mai jos un exemplu splendid de ce poate face un om. Care este blogger. Care face parte dintr-o blogosferă. Formată din bloggeri. Care sunt oameni.

Pe Tudor l-am cunoscut atunci când, printr-o minunată clipă în care soarta a zis „bine, măh, hai că vă fac hatârul ăsta„, a început aventura cu DreamTeamRO. Şi de atunci am ajuns destul de des prin Blogosfera Vrânceană, unde ne simţim foarte bine, ca între prieteni. Cristi Florea, unul din focşănenii 2.0 de mare angajament, a ajuns între timp la Bucureşti, unde se ocupă – cu mare bucurie spun asta mereu – de sportlocal.ro,  adică face parte din echipa noastră, dar va rămâne mereu aproape de Vrancea. Vă spun aceasta pentru că cei doi oameni, care sunt bloggeri, care fac parte dintr-o blogosferă sunt responsabili de splendida ispravă de mai jos.

Cristi Florea a avut la un moment dat o idee. Care nu se rezuma la a face ceva pe blog, ci „lipea”, ca să zic aşa, lumea 2.0 de offline. Ideea a fost preluată de Tudor şi a ieşit excelentul proiect care presupune atât de multe lucruri frumoase, încât parcă mi-e şi teamă că sunt prea frumoase ca să se întâmple toate… În mare, este vorba despre plasarea unei plăcuţe cu un cod QR la fiecare monument din Focşani. În detaliu, vă dau mai jos, cu copy/paste, unde îşi propun aceşti oameni să ajungă cu acest proiect. Cu menţiunea că salut şi felicit implicarea celor de la Potpourri, cu Ana Cătănoiu mare şef de trib :D, precum şi deschiderea lui Florin Micu Iliescu, directorul Direcției Județene pentru Cultură și Patrimoniu Național Vrancea. Trebuie neapărat să vi-l „pârăsc” pe Răzvan Geambaşu, elev în clasa a X-a la Liceul Pedagogic din Focşani, care a realizat o hartă digitală a judeţului pe care apar toţi meşterii populari din Vrancea. Splendid!

Ce au în comun cei enumeraţi mai sus? În primul rând sunt Oameni. Am ales majuscula pentru că, pentru mine, cei care vor să facă ceva doar cu scopul de a-i ajuta pe ceilalţi (căci aşa văd eu acest proiect) sunt Oameni şi îi salut cu mare, mare drag. Apoi, după cum vedeţi, unii dintre ei sunt bloggeri. Care şi-au dat sema că pot face mai mult, că pot face următorul pas firesc, despre care vă spuneam la începutul postării. Pentru că, aceşti oameni-bloggeri înţeleg că a face parte dintr-o comunitate locală înseamnă nu doar să ai adresa de acolo pe cardul de identitate, ci să ai sufletul la acea adresă :)

Noi, cei din DreamTeamRO, am avut onoarea să fim de faţă la lansarea oficială a acestui proiect. Pe care – anunţ oficial şi public – îl sprijin necondiţionat. Şi aştept „ordine” despre cum aş putea să ajut :)

Ce îşi propun iniţiatorii să facă aveţi mai jos, cu copy/paste de la Tudor.

  – toate plăcuțele monumentelor istorice și obiectivelor turistice din Vrancea vor fi înlocuite cu plăcuțe care vor conține coduri QR către o pagină web găzduită pe site-ul oficial al direcției;
– pe contul youtube al direcției se vor încărca toate filmele din arhiva proprie;
– pe contul issuu al direcției se vor încărca principalele fișiere pdf din arhiva proprie;
– se vor localiza pe google maps adresa tuturor obiectivelor turistice și monumentelor istorice vrâncene;
– se va realiza panoramă google fiecărui obiectiv turistic și monument istoric vrâncean;
– se va comunica pe rețelele de socializare;
– se va colabora cu Blogosfera Vrancea;
– se va printa un ghid ce va fi distribuit în școlile vrâncene;
– se va propune instituțiilor locale să folosească pentru cadouri oficiale produse tradiționale vrâncene;
– se va recomanda utilizare codurilor QR pe etichetele produselor tradiționale și pe materialele tipărite partenere.

Mai puteţi vedea ce  s-a scris depre ispravă şi în Monitorul de Vrancea, Ziarul de Vrancea, Vrancea Media (unde aveţi mai multe filme de la eveniment, incusiv cel de mai jos, pe care l-am preluat eu).

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

26 thoughts on “Blogosfera este formată din bloggeri, iar bloggerii sunt oameni”

 1. Pingback: De la o discutie despre QR la un proiect genial in Vrancea

 2. L-am felicitat pe Cristi Florea la el pe blog – pentru idee, l-am felicitat pe Tudor pentru tenacitate si hai sa felicit si DreamTeamRo pentru ca ii sprijiniti pe cei din blogosfera vranceana.
  Bravo si felicitari pentru idee si pentru implementarea ei !

 3. Ei da, o iniţiativă excelentă.
  De apreciat şi faptul că oficialităţile locale au înţeles că n-au decât de câştigat. Nu peste tot ar exista aceeaşi deschidere.
  De ce nu s-ar extinde acest proiect la întreaga patrie?
  E o propunere care cred că ar trebui studiată. Aş începe cu un sector bucureştean.
  Ce zici, Cristi?

 4. Concluzia mea, dupa intalnirea de mare angajament de ieri cu voi (pretenarii si nasii nostrii din online : cei din @DreamTeamRo) este ca vom reusi sa dam un exemplu de comportament fata de comunitate al unei blogosfere locale.
  Iar, daca lucrurile decurg conform planurilor noastre, in vara acestui an vom trece la partea practica ! De reusita acestui demers al nostru, depinde implementarea lui in celelalte judete din Romania si un parteneriat frumos intre Institutii Publice – Blogosfera – ONG-uri.
  Pe partea de diseminare in online, ne ajutati tare mult prin faptul ca ati fost alaturi de noi, ati promovat initiativa si speram sa predam modelul altor colegi din blogosfera care sa il preia si sa il aplice cu succes in acele comunitatati !
  Inchei, cu un multam fain pentru tot, Cristi :)

 5. Este o initiativa beton ! De mult timp am spus ceva asemanator, sa ne cunoastem judetul si sa-l aratam si altora. Ce fain ii cand vine cineva la tine in vizita, intri pe net si stii unde mergi in vizita.
  Un copy paste pt toate judetele ar fi excelent !

 6. Felicitari oameni buni! Nu stiam despre initiativa vranceana si nici nu stiam ca va scrie Chinezu articolul asta. Ba chiar ma intrebam duminica (pe blog) cum ar putea folosi blogosfera QR codurile, dupa ce am vazut un exemplu din turism. Exemplul de aici este cel mai bun raspuns. Inca o data jos palaria! Spor!

 7. Pingback: Potpourri – Focsani, Vrancea » Blog Archive » Lansare Cultura si Patrimoniul National Vrancea in mediul online “Google Maps – QR”

 8. Pingback: Cultura și Patrimoniul Național Vrancea în mediul onlineBlidaru.net | Un blog de Madalin Blidaru

 9. Multumim multtt de aprecieri si pentru 2%! a fost o adevarata placere intalnirea cu Dream Team si speram sa ne vedem in formatii largite pe la Focsani. Oricum, proiectul este mare si frumos si avem nevoie de sprijinul vostru, al tuturor. Si nu este singurul pe care il „coacem”. In curand o sa va trimit impresii din Sicilia, Messina, unde o sa lucrez 5 luni si 2 saptamani ca Asistent Grundtvig la un Ong de voluntariat (datorita unei burse Grundtvig castigata pe Asociatia Potpourri). Asa ca, alte meleaguri, alta promovare, alte proiecte. Dar intotdeauna ramane onlinul care ne uneste. Asa ca ne vedem la Focsani, dar dupa 2 august, sa revin si eu in tara…

 10. nu cunosc blogosfera vrancea dar ştiu eu un OM minunat acolo, pe numele lui tudor. un om căruia i-am spus deseori cât de mult admir ce fac ei (ştiam de acest proiect) şi de la car eam învăţat să mai ies din carapacea mea de cuvinte…
  da, da… m-am gândit ieri la voi şi întâlnirea voastră, recunosc.

   1. am promis deja că ne vom revedea în oraşul tău, tudor! vom veni în această primăvară… pentru că, aşa cum spune şi motto-ul clubului nostru (superb slogan pe care nu ştiu de ce cei de la romtelecom nu l-au păstrat cândva) dincolo de cuvinte… sunt oameni!

 11. Pingback: Nu vreau să fiu eu deşteptul care nu face nimic, ci prostul care le face pe toate!

 12. Pingback: Recomandarile saptamanii din blogosfera | M A N A F U *

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.