Jurnalişti, de ce nu ar trebui să vă mai duceţi la serviciu! (unii, desigur)

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

16 thoughts on “Jurnalişti, de ce nu ar trebui să vă mai duceţi la serviciu! (unii, desigur)”

  1. Ai si tu dreptate. Dar ma fac vinovat de aceeasi greseala de care se fac vinovati unii jurnalisti care pornesc de la ceva mizerii scrise de un singur blogger si generalizeaza in „bloggerii”. Nu e fair, stiu, dar din cand in cand mai bag si eu cate una de asta, asa, de control.

 1. Eu mi-am spus de multă vreme că la ziare.com se angajează pe motive care nu ţin de nimic din lumea reală. Iată că, mai nou, motivele de angajare ajung în ireal. Singura întrebare pe care o am este legată de privirea aia pe care ţi-o arunci dimineaţa, în oglindă…cum pana mea suportă aia ceea ce se reflectă din ea?

  1. 1. Victima și agresorul nu vor merge obligatoriu la mediere, ci la ședința de informare asupra medierii care este gratuită.
   2. Acestă ședință de informare se va ține separat, ținând cont de implicațiile psihologice traumatizante ale victimei.
   3. Medierea este voluntară, așa că după terminarea ședinței de informare, victima/agresorul poate renunța la medierea propriu-zisă și poate apela la instituțiile coercitive ale statului (instanță, procuratură).
   Sper că răspunsurile v-au fost de folos. :)

   1. Eu nu inteleg unde ar putea duce medierea asta. Cum ar putea sa aiba loc fara sa traumatizeze, din nou, victima.
    Sau poate se incearca sa se trimita faptasul la puscarie fara ca victima sa dea ochii cu el sau sa se simta jenata si umilita in sala de judecata? Ca alt motiv nu vad.
    La iertat sau micsorat pedeapsa la asa ceva sper ca nu viseaza nimeni, ca ar fi bataie de joc!

    1. Ai subliniat un motiv foarte bun (confidențialitatea) pentru care în anumite situații medierea este benefică chiar și în asemenea cazuri. Sigur că pedeapsa nu ar trebui micșorată, însă în prezent, în actualul Cod Penal, acțiunea penală pentru viol se declanșează odată cu depunerea de către victimă a plângerii prealabile. Dacă nu se depune această plângere sau se retrage din anumite motive de către presupusa victimă, atunci făptuitorul are cazierul curat.În situațiile în care acțiunea penală se declanșează voluntar, odată cu depunerea plângerii de către presupusa victimă, legiuitorul a înțeles că medierea ar putea reprezenta o modalitate mai avantajoasă de a rezolva disputa dintre părți. Cu mențiunea că în toate cazurile medierea este voluntară.

     1. Multumesc pentru lamuriri. Ma gandeam ca este destul de sensibil pentru victima sa mearga la un proces si sa fie pusa fata in fata cu agresorul, in public. Asa ca singura explicatie pentru mediere este pentru mine confidentialitatea. Daca exista mediere, fara ca cei doi sa se intalneasca neaparat, victima nu se simte atat de umilita. Si chiar daca se vad, ar fi mai relaxata decat in public ma gandesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)