16 comentarii la “Jurnalişti, de ce nu ar trebui să vă mai duceţi la serviciu! (unii, desigur)

 1. Dragu Răspunde

  Sunt curios cat bounce rate o sa ai pe articolul acesta … :))

 2. Petru Răspunde

  Cristi, crezi ca cei de la ziare.com sunt jurnalisti? Avand in vedere ca sunt niste cetateni platiti/articol, e clar ca poate scrie ORICINE. Si scrie ORICINE.

  • Cristian China Birta Răspunde

   Ai si tu dreptate. Dar ma fac vinovat de aceeasi greseala de care se fac vinovati unii jurnalisti care pornesc de la ceva mizerii scrise de un singur blogger si generalizeaza in „bloggerii”. Nu e fair, stiu, dar din cand in cand mai bag si eu cate una de asta, asa, de control.

 3. Dan Pandrea Răspunde

  Asta imi aduce aminte de Diaconescu si alea 20.000 joburi :))

 4. BogDan Răspunde

  Eu mi-am spus de multă vreme că la ziare.com se angajează pe motive care nu ţin de nimic din lumea reală. Iată că, mai nou, motivele de angajare ajung în ireal. Singura întrebare pe care o am este legată de privirea aia pe care ţi-o arunci dimineaţa, în oglindă…cum pana mea suportă aia ceea ce se reflectă din ea?

 5. Gabi Răspunde

  Genial! :)))

 6. Luciana Corlan Răspunde

  Vai viata! Eu nu pot sa cred ca chestia aia chiar exista pe net si este numita de cineva „articol”1

 7. Pamfletarul Răspunde

  Si poza este sugestiva…, cata repulsie se citeste pe chipul ei…

 8. D-Petre Răspunde

  Da de propunerea ca partile implicate intr-un viol (adica violatorul si victima)sa merga obligatoriu la mediere inainte de a se ajunge la proces ce spuneti ?

  • Mediatorul Răspunde

   1. Victima și agresorul nu vor merge obligatoriu la mediere, ci la ședința de informare asupra medierii care este gratuită.
   2. Acestă ședință de informare se va ține separat, ținând cont de implicațiile psihologice traumatizante ale victimei.
   3. Medierea este voluntară, așa că după terminarea ședinței de informare, victima/agresorul poate renunța la medierea propriu-zisă și poate apela la instituțiile coercitive ale statului (instanță, procuratură).
   Sper că răspunsurile v-au fost de folos. :)

   • Luciana Corlan Răspunde

    Eu nu inteleg unde ar putea duce medierea asta. Cum ar putea sa aiba loc fara sa traumatizeze, din nou, victima.
    Sau poate se incearca sa se trimita faptasul la puscarie fara ca victima sa dea ochii cu el sau sa se simta jenata si umilita in sala de judecata? Ca alt motiv nu vad.
    La iertat sau micsorat pedeapsa la asa ceva sper ca nu viseaza nimeni, ca ar fi bataie de joc!

    • Mediatorul Răspunde

     Ai subliniat un motiv foarte bun (confidențialitatea) pentru care în anumite situații medierea este benefică chiar și în asemenea cazuri. Sigur că pedeapsa nu ar trebui micșorată, însă în prezent, în actualul Cod Penal, acțiunea penală pentru viol se declanșează odată cu depunerea de către victimă a plângerii prealabile. Dacă nu se depune această plângere sau se retrage din anumite motive de către presupusa victimă, atunci făptuitorul are cazierul curat.În situațiile în care acțiunea penală se declanșează voluntar, odată cu depunerea plângerii de către presupusa victimă, legiuitorul a înțeles că medierea ar putea reprezenta o modalitate mai avantajoasă de a rezolva disputa dintre părți. Cu mențiunea că în toate cazurile medierea este voluntară.

     • Luciana Corlan Răspunde

      Multumesc pentru lamuriri. Ma gandeam ca este destul de sensibil pentru victima sa mearga la un proces si sa fie pusa fata in fata cu agresorul, in public. Asa ca singura explicatie pentru mediere este pentru mine confidentialitatea. Daca exista mediere, fara ca cei doi sa se intalneasca neaparat, victima nu se simte atat de umilita. Si chiar daca se vad, ar fi mai relaxata decat in public ma gandesc.

 9. Carmen Răspunde

  Daca iau in considerare tema si fotografia, imi este greu sa stabilesc care este agresorul. Sau daca exista.
  Acestor ziaristi cred ca le-a scapat un subiect mult mai interesant – http://consumator.gov.md/libview.php?l=ro&idc=46&id=415

 10. IanculescuHimself Răspunde

  Mama ce mizerie.
  Nu, acestia nu sunt jurnalisti, sunt niste hiene care alearga dupa ciupeală.

 11. Adrian Răspunde

  Foarte multi asa zisi jurnalisti isi bat pur si simplu joc de jurnalism in sine. Am scris si eu un articol despre baietii astia buni ceva mai demult.
  http://nolimitevolution.blogspot.ro/2012/09/jurnalism-in-romania-standarde-scazute.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: