Cum vă sună o iniţiativă „Bloggeri pentru blogger”, gen?

Later edit: Gata, ce să o mai lungim, i-am dat drumul :) Pentru că am vorbit şi cu Manafu, cel care lansa simultan cu mine, pe twitter, cam aceeaşi întrebare şi am zis să centralizăm totul pe Blogal Initiative. Motivul principal fiind ca acolo ne ocupăm cu aşa ceva şi e mai uşor de gestionat. Fac precizarea foarte importantă că pot pune umărul şi bloggerii care nu sunt înscrişi în Blogal Initiative, doar să se anunţe printr-un comentariu aici. Mulţumim tututor pentru că sunteţi aşa de faini!

—————–

Am rugămintea să citiţi ce spun mai jos în ideea că vrem să deschidem cât mai multe – cum să le zic eu să sune bine? – căi de „atac” prin Blogal Initiative, adică modalităţi prin care bloggerii să ajute bloggeri, în anumite cazuri şi cu anumit obiective.

Şi ca să intrăm direct în subiect, uitaţi ce am făcut cu licitaţia pentru tableta lui Cabral. Adică întâi am întrebat bloggerii cine este dispus să ofere advertorial sau banner pentru cea/cel care va câştiga tableta. Am realizat, astfel, o lista de advertoriale şi spaţii pentru banner (căci aşa aş sintetiza oferta bloggerilor) pentru potenţialul câştigător. Aşa că, în acest moment, se licitează, practic, pentru tableta în sine, dar şi pentru promovarea pe blogurile respective.

Mie mi se pare ok să implementăm un astfel de sistem care să funcţioneze în regim de permanenţă. Şi care să poarte un nume care să sune bine şi care să reprezinte bine ideea conceptului. Adică noi să anunţăm că „bloggerul X are nevoie de voi ca să Y” şi să întrebăm „cine se oferă să îl ajute?„, iar lista cu bloggerii care au anunţat că se implică să fie oferită unor potenţiali sponsori. În mare, cam aceasta este ideea. Sigur că trebuie rafinată, luată la pilă, dar tocmai de aceea vă întreb cum vi se pare.

Spre exemplu, eu m-aş băga acum cu tot dragul să îl sprijinim pe Groparu să obţină finanţare pentru filmul Usturoi. Adică mi se pare un excelent material de lucru, ca să zic aşa. Şi cred că mulţi gândiţi la fel. Chiar puteţi să o faceţi pe blogurile voastre, să îndemnaţi lumea să intre pe această pagină dedicată filmului şi să doneze, cât pot, cât îi lasă sufletul.

Hai să o zic altfel. Mai pe româneşte. Şi cu accent pe ce ar interesa un posibil sponsor. Una este să doneze aşa de dragul de a dona cuiva ceva şi pentru nişte (amârâte) de facilităţi fiscale şi alta este să le obţii şi pe aceste, dar şi promovare pe mai multe bloguri. De aceea, zic, nu ar fi rău să implementăm un astfel de sistem. Ocazii să ne implicăm am găsi de foioioi. Doar să vrem. Că de putut, sunt sigur că putem :)

17 comentarii la “Cum vă sună o iniţiativă „Bloggeri pentru blogger”, gen?

 1. andrei crivat Răspunde

  eu ma bag.

 2. Sandra Răspunde

  I”m in! :)

 3. Bulibaşa Răspunde

  Multumim frumos inca o data, bulibas chinez!

 4. javra Răspunde

  O idee foarte bună, Cristi, care dovedeşte, din nou, generozitate.

 5. axelandra Răspunde

  in!

 6. Razvan Răspunde

  Ma bag.

 7. cotos Răspunde

  Stii bine ca in proportie de 95% ti-am sustinut ideile..Asa ca ma bag si eu :)

 8. Dan Pandrea Răspunde

  Bun, am si o poveste frumoasa care se leaga de initiativa asta.

 9. spanac Răspunde

  si ce trebe facut?
  banner pe blog, share pe facebook?

  atat putem face ca bloggeri. nu putem face reclama la tv. eu as face, daca as avea cele 15.000 de euro pentru 3-4 secunde de reclama.

 10. Luciana Corlan Răspunde

  Eu as spune „Bloggerul X are nevoie de NOI ca sa Y.” Dar sunt convinsa ca la asta te referi si mataluta. Carevasazica…eu ma bag! Daca nu ne ajutam noi intre noi, cine sa ne ajute?

 11. Cristian China Birta Răspunde

  Multumesc mult, sunteti niste minunati! Va rog doar pe cei care v-ati oferit sa intrati si pe Blogal Initiative, ca sa anuntati oficial si acolo.
  Iertare ca nu am pornit acolo din prima, mai invatam si noi :)

 12. D-Petre Răspunde

  Pai am facut asta si pentru „CLINICA NERA” asa ca nu vad de ce nu m+as implica si in alte proiecte umanitare sau colegiale.

 13. Val Vesa Răspunde

  Donat. Doamne ajuta!

 14. Feri Răspunde

  Ma alaturi si eu cu un Advertorial si un banner in sidebar timp de 2 luni :)

 15. IanculescuHimself Răspunde

  Da, o idee foarte buna, un fel de imprumut cu dobanda zero. Imprumut de comunitati.

  Legat de filmul Usturoi, mi-ar face mare placere sa arborez un Banner.

 16. Alexandru Ionut Răspunde

  Pai sa inteleg ca oferiti ajutor? Nu de alta, dar as avea nevoie de ceva sfaturi. Macar pentru blogul din semnatura.. pentru cel de IT nu prea sunteti pe aici. Cei care au nevoie de ajutor trebuiesc sa se inscrie? (cred ca e o intrebare stupida)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: