Iertaţi-mă, dar ăsta nu a fost concert, serios!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Ştiţi deja că  trupa byron este în topul preferinţelor mele muzicale autohtone. Şi că am scris acilea în Republica Culturală Chineză despre ea mai mult decât despre orice altă trupă. Drept pentru care în lumina acestor precizări vă invit să citiţi ce am de spus despre ce fac ei când se apucă să presteze la Impromptu.

Ce se întâmplă acolo nu este un concert. Este – aşa, întins la maximum – un fel de repetiţie cu public. Numai că este repetiţie în sensul că se adună toţi băieţii şi bagă mare pe foc, nu pentru că se apucă să repete pentru un concert sau ceva. Ei improvizează acolo. Şi nici nu ştii ce te loveşte acustic venind de pe scenă.

Oricum, hai să o spunem pe aia dreaptă: ce fac băieţii la Impromptu nu este un concert! Adică, mă înţelegeţi, la concert te duci şi te aştepţi să auzi piesele byron aşa cum le ştii, poate un pic luate la pilă, căci – deh – eşti live şi o mai dai pe după plop. Dar nu te aştepţi să auzi ceva ce abia pe la jumătate piesei îţi dai seama că este o piesă byron. Nu te aştepţi să îi vezi pe băieţi pe scenă cum se invită unul pe altul să înceapă o piesă pe care apoi să improvizeze de nici nu şti unde se va ajunge cu improvizaţia aia. Nu te aştepţi să auzi tot felul de piese ale altor trupe într-o interpretare de rămâi cu gura căscată.

Adică ce fel de concert este ăsta când unul din membri trupei cere publicul să zică două acorduri pe care trupa să improvizeze? Cel fel de concert este ăsta în care Six Fingers te loveşte năucitor cu o bucată de Dream Theater cântată doar la pian şi cu voce? Ce fel de concert este ăsta când auzi două Led Zeppelin una după alta de transpiri tot, căci sunt cântatate năucitor de altfel? Ce fel de concert este ăsta când asculţi byron-ul pe care îl ştiai altfel cântând blues în aşa hal de îţi ia vreo 5 minute să te  trezeşti din surpriză?

Deci nu, în nici un caz nu, Impromptu nu este un concert! Este ce vreţi voi, publicul, să fie, dar în nici un caz un concert.

În rest, în cuvintele 2.0 ale lui Vlad Dulea, pe care le-am imortalizat chiar la faţa locului…

PS Lăsaţi prostiile şi mergeţi să îi vedeţi pe cei de la byron prestând Impromptu pe 29 ianuarie, de la 20.00, la Clubul Ţăranului. Şi dacă nu vă place, ştiţi unde mă găsiţi să daţi cu ouă după mine :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

5 thoughts on “Iertaţi-mă, dar ăsta nu a fost concert, serios!”

  1. Pingback: Noul clip byron, în premieră marţi la Impromptu • Republica Culturală Chineză

  2. Pingback: De neratat: byron featuring Bălănescu în Improptu - Cristian China Birta

  3. Pingback: Un nou byron – Impromptu, pe 19 decembrie la Clubul Țăranului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)