Chintesenţa zilei – cum să faci bani din blog (un fel de centralizator)

Am ales această temă pentru că cel puţina una din 3 întrebări pe care mi le adresează un blogger cu care intru prima dată în contact este „cum să fac bani din blog?„. Drept pentru care am zis să centralizez, să rămână pe vecie – ca să pot face trimitere la această postare când sunt întrebat – modalitaţile prin care cred eu că poţi face bani din blog. Cu precizarea că vă rog să adăugaţi şi voi în comentarii dacă ştiţi şi de alte modalităţi, eu o să le adaug aici în postare, astfel încât orice blogger vrea să afle ceva despre acest subiect să găsească aici ce şi cum.

Fac nişte cuvenite precizări înainte. Cea mai importantă dintre ele fiind una care este incredibil de uşor dată la o parte de cei care vor ACUM şi AICI totul: indiferent ce modalitate sau modalităţi de făcut bani cu blogul alegi este nevoie de multă, multă, multă, multă muncă. Şi de timp să se adune ceea ce am putea numi fundamentul 2.0 pe care să îţi construieşti profesionismul ca blogger. Şi multă perseverenţă, chiar încăpăţânare. Şi ambiţie că ceea ce faci îţi va aduce ceea ce vrei la un moment dat. Ce trebuie să înţelegeţi şi să vă intre bine în cap: nu există nici o reţetă pentru a avea succes în blogging. Există doar recomandări, sfaturi, studii de caz. Atât. Din care învaţă fiecare ce vrea şi cât poate şi din care aplică fiecare cât poate şi ce vrea.

Bun, acestea fiind spuse, hai să începem. Mai spun o dată că vă rog să completaţi voi în comentarii dacă mai ştiţi (sigur mai sunt) de alte modalităţi, ca să le avem pe toate la un loc. Nu o să fac nici o categorisire savantă, mai bine le scriu în şir indian, cum ar veni. Şi fiecare îşi alege ce vrea. Aş face doar precizarea, pentru ce mai sceptici (ca să fiu blând), că atâta vreme cât există atât de multe sisteme care trag de bloggeri să le folosească, înseamnă – după umila mea părerea – că există ceva pâine de mâncat în zonă.

Menţionez că nu am nici o legătură de business sau de prieteneală acerbă sau cum vreţi voi să îi ziceţi cu nici unul din sistemele de mai jos, cu excepţia Blogal Initiative, de care sunt teribil de mândru şi cu care o să realizăm lucruri foarte faine cu şi pentru bloggeri anul acesta, aşă că vă recomand, dacă sunteţi bloggeri, să vă înscrieţi în Campionatul Naţional de Blogging, iar dacă sunteţi reprezentanţi ai brandurilor sau agenţii, să vă înscrieţi la newsletter, ca să fiţi informaţi despre isprăvile noastre :)

Evident că prima modalitate prin care poţi să obţii beneficii din blog despre care vă povestesc este Blogal Initiative. Cei mai mulţi ştiţi deja despre ce este vorba. Fac, totuşi, o foarte scurtă prezentare:

– intri pe site, te uiţi ce campanii avem, care sunt premiile puse la bătaie, dacă îţi place participi
– participarea la campanii îţi aduce, pe lângă premiile puse oferite de client în fiecare campanie, puncte în Campionatul Naţional de Blogging, puncte pe care le poţi transforma, în Gift Shop, în produse gen bijuteria de ultrabook Toshiba
– vezi tot timpul câte puncte ai şi cum stai în Clasament
– în 18 luni de activitate am avut aproape 150 de campanii, iar către bloggeri au plecat premii în bani, produse sau servicii în valoare de peste 40.000 de euro

Şi Marius încearcă să facă ceva de genul cu BlogAwards. Bine, ca să o spunem pe aia dreaptă, mă amuză constanţa cu care dă copy/paste la ce facem noi pe Blogal Initiative :)) Mă rog, în momentul în care noi am investit în Campionatul Naţional de Blogging şi în Gift Shop, e mai greu cu copy/paste :D

Superblog este tot o competiţie între bloggeri în care „isi demonstreaza talentul in probe de blogging dintre cele mai variate, care imbina talentul literar cu abilitatile de marketing„. Încă nu au început înscrierile pentru ediţia din 2013.

Blogwars se vrea „noul câmp de luptă al bloggerilor din România„, unde bloggerii se pot înscrie pentru a scrie postări pe teme tehnologice, căci acesta este profilul siteului. Interesant sistemul care elimină în fiecare rundă pe cineva, iar cel care rămâne ultimul standing – cum ar veni – câştiga competiţia.

Dojo a lansat o foarte interesantă platformă, atât pentru publisheri, cât şi pentru advertiseri. Este în beta deocamdată, aşa că dacă aveţi recomandări şi păreri, feel free să le exprimaţi.

Stake Tag a apărut recent. Ce face? Hai să îi las întâi pe ei să spună, adică „Stake Tag este primul site din Romania destinat targetarii eficiente a advertisingului online direct, propunand o metoda avantgardista de atingere a tintelor de advertising, punand fata in fata, oferta si cererea, ofertantul si prestatorul de servicii, advertiserul si freelancerul, intr-un cadru adecvat si profesionist!„. Acuma zic ce am înţeles eu: adică tu ca blogger pui oferta ta acolo şi dacă este cineva dispus să o cumpere bateţi palma. Sigur că simplific, dar cam asta am înţeles eu, în mare. Dacă greşesc, să îmi ziceţi.

Cam pe acelaşi principiu funcţionează, îmi pare, şi BlogMoney. Am văzut acolo bloggeri care cer 10 lei pe postare. Repet: 10 lei pe postare. Este decizia lor, absolut. Mai mult nu comentăm. Sau, mă rog, puteţi ziceţi voi ceva.

AdChoice este un serviciu care îţi oferă posibilitate să intri într-un sistem de publicitate Pay per Click. Aveţi mai jos ce avantaje promit administratorii.

Piaţa de linkuri este „un serviciu prin intermediul căruia poţi cumpăra, vinde sau face schimb de linkuri şi advertoriale cu alţi proprietari de siteuri din România„. Oferă 3 euro pe link şi 6 auro pe advertorial.

Bursa de reclamăacceptă campanii de publicitate online cu plata la mia de afişări (CPM) şi cu plata la click (CPC). Preţurile sunt stabilite prin licitaţii electronice, pornind de la 0,5 euro/mia de afişări, respectiv 0,05 euro/click„.

Lorand mi-a trimis pe mail câteva informaţii despre un nou sistem pe care, spune el, îl customizează pentru România şi care aparţine celor de la RadiumOne. Aveţi mai jos explicaţiile lui Lorand.

„Decat sa-ti explic foarte pe larg, mai bine iti arat. In primul rand cu un screenshot aici – dupa care te invit sa verifici singur.

Si anume, mergi pe un articol, orice articol de pe blogul meu, de exemplu acesta si fa click pe tweet. Sau share. Ti se va deschide o noua fereastra in care vei da tweet-ul. Inchizi fereastra si esti din nou pe pagina articolului, dar… ce sa vezi, a aparut un banner on click to tweet :-)

Solutia e cu atat mai eleganta cu cat nu ti se arunca un banner in ochi, ci ai facut tu o actiune pentru ca el sa apara. Ergo, tu, publisherul, primesti bani pentru fiecare share, RT, pin etc.

Implementarea merge pe sistemul de plata per CPM, si anume $5/cpm, deci doar afisari. Sistemul la care lucram permite atat cpm, cat si CPC, la preturi adaptate pietei din Romania, unde stim care sunt cifrele. CPC-ul este prefera de advertiserii din Romania, mai ales ca se vinde la un pret mult mai mare decat CPC-ul de Google de exemplu, caci bannerul apare in urma unei actiuni si nu doar salasluieste pur si simplu pe site unde poate il vezi, poate nu.”

Articole-sponsorizate.ro este clar chiar din denumire ce face :)

Exista şi anumite – cum să le zic eu – siteuri gen banidinbloguri.ro, unde găsim ceea ce cu foarte mare greutate le putem spune „cărţi”. Căci e oarecum peste mână să spunem „carte” unui PDF de câteva pagini, plini de generalităţi şi care promite – îngrozitor de solemn – că îţi dezvăluie secretele despre arta bloggingului. Autorul – Ovidiu G. Lazăr – se recomandă ca fiind „programator de 5 ani de zile. am lucrat la zeci de proiecte, ultimele din ele fiind pentru companii enorm de mari la nivel mondial„. Şi ne mai spune că „Am scris un ghid complet de la A la Z despre blogging pe care l-am tipărit. Conține absolut TOT ce trebuie să faci ca să faci bloguri de succes și, evident, o grămadă de bani.” Din ce am citit eu nu prea ne spune TOT, ba chiar foarte puţin. Dar îmi fac datoria de onoare să vă semnalez iniţiativa :)

Îl avem, tot în categoria asta, şi pe Tudor Mateescu, fondatorul Academiei de Marketing, cel care ne propune o reţetă minune – blogsens.ro – prin care putem să câştigăm ca bloggeri chiar şi 48.000 de euro pe an.  Succes vă doresc,  ce să să mai zic :)) Chiar m-aş bucura să aud că există printre voi bloggeri care au ajuns la performanţa asta. Dar cu dovezi, nu cu poveşti.

Preferatul meu este, de departe, Marius Achim. Cel care pentru doar 19 euro (cu un discount exemplar de la 95 de euro!!!) zice că te învaţă cum să şi cum să. Mai că aş da 19 euro ca să văd ce există în ce ne spune el acolo şi nu găsim pe net :))

Sistemul de comentarii premium de la Arhi este unul foarte interesant, din perspectiva beneficiilor pe care le obţine, desigur. E mai greu de implementat dacă nu ai ajuns la un nivel la care comunitatea din jurul blogului să nu reacţioneze naşpa la aşa ceva. Eu îl menţionez pentru că mi se pare chiar interesant.

Zoso a băgat abonament de 3 euro pe lună pentru o parte din postările de pe blog. Vorbim de conţinut plătit, care, la fel ca în cazul comentariilor de la Arhi, este tricky dacă nu ai cu ce, ca să zic aşa.

Silvia scrie foarte documentat despre Skimlinks, sistem pe care îl consideră “mina de aur” ce sta in spatele  celor de la Pinterest.

Pe sistemul Pay per Post am găsit ReviewMe şi payperpost. E clar ce fac, nu insist. Mai sunt freelancer.comodesk.com, advertoriale.eu, Piata de advertoriale, Media and ARTvertising. (Listă în curs de actualizare, recomandaţi voi alte siteuri în comentarii)

Roxana aduce o foarte bună completare: paid guest posting. Nu prea ştiu astfel de sisteme pe la noi, dar dacă voi ştiţi, vă rog să le ziceţi.

Poţi să apelezi la bunăvoinţa şi – în cazurile fericite – la interesul cititorilorblogului de a face nişte donaţii în contul tău, pentru ca tu să scrii în continuare şi să livrezi conţinutul pentru care ei plătesc. Dacă aveţi exemple care funcţionează în acest sens, hai împătăşiţi-le cu noi.

Am lăsat mai la urmă deja clasicele sisteme Cost per Click (CPC) AdSense sau Etarget, despre care găsiţi jdemii de tutoriale, aşa că nu insistăm. La fel găsiţi şi despre programe Cost per Action (CPA) gen Advertising.com sau Commission Junction. Mai sunt Text-Link-Ads.com, LinkWorth.com, BuySellAds.com. (Listă în curs de actualizare, recomandaţi voi alte siteuri în comentarii)

Pe partea de afiliere, ştiţi deja de ProfitShare de la eMag sau de sistemul de la 2 Parale, precum şi de nou intratul în joc, Altex. Sau Diablos Computer, fancumparaturi.ro. Chiar vă rog să îmi spuneţi în comentarii ce alte sisteme de afiliere folosiţi, ca să putem completa lista.

Aşa, mai pe final şi cu promisiunea că o să revin asupra subiectului, vă spun că experienţa mă învaţă că una din cele mai bune modalităţi de a câştiga din blog este să creezi tu proiecte speciale, pe care să le vinzi agenţiilor sau clienţilor. O să revin asupra subiectului, căci este taaaaare mult de povestit. Pentru că aici intră calitatea de brand ambasador, partea de consultanţa pe anumite chestiuni, chiar organizarea de evenimente sau nişte ghiduri sau ebookuri. Deocamdată le lăsăm aşa :)

Cam asta este ce am găsit eu. Zic din nou că este ce am găsit eu în scurtul timp cât m-am documentat (am şi eu o grămadă pe cap, mă înţelegeţi). Aşa că vă rog să mă completaţi voi în comentarii şi să adaugăţi alte sisteme, modalităţi, siteuri, ce credeţi că se potriveşte cu acest subiect.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

170 thoughts on “Chintesenţa zilei – cum să faci bani din blog (un fel de centralizator)”

  1. Vrei sa ai un venit in plus si nu stii cum? cum sa faci bani pe net? e mai simplu decat crezi! In fiecare zi cei de la MailDirect trimit mii de newsletter-e catre abonati, iar tu trebuie doar sa le accesezi

   Iata cum castigi bani:

   – Primesti 6$ la inscriere;

   – Primesti bani daca accesezi newsletter-ele;

   – Pentru fiecare mail citit din partea MailDirect primesti 0, 5 centi;

   – Pentru fiecare click in interiorul newsletter-ului primesti 1 cent;

   – Primesti 10 centi pentru fiecare prieten care se inscrie din partea ta (pentru primi 200 de prieteni, apoi suma scade la 2 centi/prieten);

   http://www.maildirect.ro/inregistrare/9ad41d8095993ab0d1 3ade5a89f9ae77

   Raspunsul tau aici…

   Urmareste intrebarea Adauga la favorite
   Ce nota dai intrebarii?
   Conţinut obscen/ilegal/piraterie Caracter irelevant Neinteligibil/spam

 1. De unele stiam, de altele domnu am aflat acuma. Nu stiu ce sa zic de cele cin capatul postarii, nu ma prea incanta..Recunosc ca sunt inscris pe BlogMoney si cam atat. Blogalinitiative daca tu il numesti de suflet, pot sa il numesc si eu..Adica e cel mai apropiat de sufletul meu datorita campaniilor :)

 2. Io nu tare as avea ce sa adaug, dar multi nu vad decat banii prima data. Cum ai spus si tu, trebuie enorm de multa munca. Eu cel mai important ucru in aceasta alergare dupa bani, consider ca sunt informatiile. Daca nu profitam la maxim de informatiile tale si de blogalinitiative, nu reuseam sa ajung intr-un tim asade scurt undesunt acum. Conteaza foarte mult parerea unor meseriasi. Conteaza foarte mult sa muncesti in ceea ce-ti place. Conteaza foarte mult sa nu renunti la proiectul tau dupa 6-12 luni.
  Timp+munca= bani. Asta este parerea mea.

 3. Albinuta spune bine – ca sa scoti bani din blog, in primul rand trebuie sa muncesti. Chiar si pentru cei 6 euro/advertorial (ridicol, totusi) trebuie sa muncesti.
  Ai omis varianta in care esti atat de genial pe blogul tau si va veni cineva si iti va dona 1 milion de euro. E drept, sunt sanse mai mari sa strangi milionul din cate 100 de euro luati pe rand, dar fiecare poate opta pentru o anumita cale.

 4. ai uitat o metoda prin care faci bani: articole pe blog platite. favorabile de obicei pt companii care au probleme de imagine si nu numai. Se fac bani grei din asta. Naumovici stie…

  1. Tristetea ma cuprinde cand vad astfel de comentarii care imi arata ca nu ai citit ce am scris mai sus… Cum poti sa zici ca am uitat „o metoda prin care faci bani: articole pe blog platite”? Pe bune acuma. Vrei sa iti mai insir odata platformele care ofera asa ceva si despre care am scris mai sus?
   Cat despre soparla cu Naumovici, nu inteleg ce vrei sa zici. As prefera sa zici pe sleau, asa este barbateste.

 5. Cristian, multumesc de mentionare. Este inca un sistem extrem de nou, dar se doreste sa fie o ‘piata’ transparenta de publicitate. Vezi ce-ti place, cumperi doar ce doresti. De partea cealalta, primesti bani pe reclama de pe situl tau, retragi imediat ce ai 25 de dolari, fara intarzieri, fara sa te rogi sa ti se plateasca facturile din 2011. Comisionul este foarte mic (comparativ cu restul sistemelor similare unde porneste de la 25% si poate ajunge la 50,70%) – doar 10%.

  Sper sa rezolve in timp niste probleme (si pentru mine personal, ca de fapt de acolo am pornit).

  Nimeni nu scoate insa din discutie MUNCA pe site. Un site cu trafic bun va face bani, daca nu, mai trebuie tras :)

 6. Multe ai mai enumerat pe aici :) Eu le-am incercat doar pe primele 3:
  BlogalInitiative – o competitie continua
  Super Blog – care este o competitie concentrata in 2 luni dar foarte interesanta prin prisma probelor si a conceptului. Anul asta am participat pentru prima data si mi-a placut
  BlogAwards – unde particip cand ma atrag premiile sau subiectele.
  Am aflat si despre Blogwars dar cum doar ce-am revenit Zen si pacifist din vacanta … nu m-am inrolat :)

 7. Buna treaba cu centralizatorul acesta despre facutul banilor din blog. Il voi recomanda si altora.
  Cred ca trebuia specificat cam tot la al doilea rand ca indiferent de sistem trebuie depusa multa, multa munca si perseverenta si rabdare pentru ca prea sunt multi cei care cred ca-si fac blog si de a doua zi o sa inceapa banii sa curga.

 8. Nu stiu cei graba asta la unii cu monetizarea blogurilor .
  Bani faci daca ai ceva de spus pe blog , daca esti citit , daca ai un nume în bloghing .
  Ar trebui ca cei ce se gandesc la bani , mai util sa se gandeasca cum sa scrie subiecte interesante sau macar decente si creatii proprii nu copy-paste.
  Nu zic ca banii nu sunt buni , dar pana la a face bani din blog trebuie sa ai continut bun pe blog , altfel toate cele enumerate de tine nu au valoare fiindca nimeni nu va tine seama de un blog care nu are trafic , cititori unici etc .

 9. Pentru cei cu situri pe extern (unele sisteme accepta si situri romanesti, dar te ‘infigi’ mai repede cu un site in engleza): Text-Link-Ads.com, LinkWorth.com, BuySellAds.com. Le-am incercat pe toate si am fost in general multumita. Platesc regeste fata de Adsense, mai ales daca esti pe o nisa tehnica (unde se dau putine clickuri).

 10. He he, jos palaria pentru articolul asta! :D
  Le-am incercat pe toate cele mentionate de tine, cu cateva exceptii si anume Blogwars(m-a respins modul de concepere a competitiei), Blogawards(nu m-a atras din start), Blogal Initiative(are iar cateva hibe suficient de mari incat sa nu ma convinga sa particip), Dojo(de la tine am aflat azi de existenta lui) si sper sa nu gresesc, dar cam astea sunt!
  Sistemele de afiliere mi s-au parut mereu o pierdere de timp si energie, plus ca sunt construite sa ofere avantaj maxim advertiserului iar bloggerului doar ceea ce cade sau pica! :D
  La fel sistemele CPC si CPA care au cam acelasi cusur ca sistemele de afiliere insa pe bani mult mai putini!
  Retele de linkuri si advertoriale sau ce mai sunt, le-am incercat insa se practica acolo niste preturi care par facute de copii de 18-20 de ani ce nu au castigat in viata lor un ban prin servicii efective, prin munca, salariu etc…!
  Stake Tag mi s-a parut ok, mai ales ca fixeaza din start niste termeni pe care bloggerul si advertiserul trebuie sa-i respecte, totul transparent, nu e nevoie decat de aplicare si atat! O alta chestie faina mi s-a parut faptul ca-l forteaza pe advertiser sa fixeze un pret, sa spuna ”atat ofer, asta cer”! E clar ca si aici se vor gasi hibe iar daca nu, atunci se vor gasi speculanti! Ca sa-mi intelegi ideea sau de ce imi place conceptul stake tag, este ca evita situatii de genul in care un x-advertiser vine si te intreaba cat ceri pe un articol incercand sa profite de naivitate, tarie de caracter etc…, incercand sa-si creasca propriul comision si intelegi pericolul generat din situatia asta!
  O alta chestie faina la stake tag sunt acele expertize pe care le ofera si care arata un nivel real de potential! Apoi tot aici ar fi faptul ca nu intermediaza in nici un fel, deci comisionul perceput este zero!
  In orice caz, e bine sa existe multe solutii, chiar daca prea multe ar crea o anumita ”foame de bani”, insa monopolul nu e bun pentru nici un domeniu!
  Superblog, iarasi jos palaria, pentru un blogger care vrea sa castige bani din blogging mi se pare ca acest concurs ”it’s a must” si asta in ideea ca in timpul concursului va avea ocazia de a-si testa limitele, dar si de a se responsabiliza, de a invata sa vanda!
  Ma amuza si irita in acelasi timp modul cum unii percep advertisingul online tratand o ”industrie” ce genereaza miliarde de euro anual intr-un fel in care ignora faptul ca regulile corecte se impun, ca termenii trebuie facuti corect si nu speculativ, ca ambele parti trebuie sa castige, pentru ca una fara alta nu pot exista!
  ”Suntem in afacerea asta impreuna”-asta ar trebui sa fie un slogan care sa responsabilizeze pe cei ce sunt in businessul asta!

 11. Bravo pentru articol. Sper ca toti sa inteleaga ca inainte de asta, trebuie sa muncesti mult, sa ai rabdare uneori si cativa ani, sa iti faci un plan corect al blogului, sa iti cresti o comunitate si cand incepi sa faci bani sa continui sa te respecti si pe tine si pe cititorii tai.

 12. Eu vin din zona jurnalismului clasic. Si desi mai blogaresc uneori mi se pare fascinant cat de creativ e acest mediu de comunicare. Si cat de dastepti sunt cei care au pus la punct sistemele de mai sus ca sa castigi si un ban, Fain articol si provocatot

 13. Sa va zic eu de articole-sponsorizate.ro sau de blogmoney.ro … la primi cred ca am sters mailul ca era amuzant, am vrut sa le dedic un articol dar mi-as fi incalcat promisiunea asa ca mi-am vazut mai departe de drum.

  La blogmoney.ro ma distrez de minune, am facut tot felul de experimente, m-am dus si la 40 de lei art si tot am fost refuzat, oricum nu as fi acceptat dar eram curios. De obicei cand vine mail dau repede click arunc un 500 ron si gata, cand vine mailul ca am fost respins il sterg si astept urmatoarea campanie.

   1. Sunt si eu inscris acolo si le mai fac cate o vizita din cand in cand. N-am castigat nici un leu pana acum de la ei. Cred ca sunt prea multi bloggeri care scriu pe 10 – 20 de lei articolul pentru ca am licitat la unele campanii si 50 lei si am fost refuzat.

   2. La urmatoarea campanie care o prind pe blogmoney.ro le fac o oferta de 30 de lei sa vad daca ma refuza, cu 40 de lei m-au refuzat :) Ti-am zis e fun, ar trebuii sa incerci :)

    La ceilalti mi-au dat mail ca daca nu intru in cont imi sterg contul, am zis ca nu ma intereseaza si am asteptat sa treaca cele 20-30 de zile cand se sterge automat. Mi-a venit un mail cu subiectul BLOG SUSPENDAT, iti dai seama ca mi-a stat inima in loc cand am vazut subiectul respectiv in mail textul era de mare calitate:

    „Blog-ul tau Haotik Note-Blog a fost suspendat si sters. Nu vei mai putea readauga acest blog in sistemul nostru.

    Succes,
    Echipa eAdvertising
    Advertoriale si Articole Sponsorizate”

  1. Am scris si eu un articol acum hat bine despre problema banilor pe blogmoney. Din pacate advertiserii de acolo se asteapta la preturi foarte mici si sunt destui care scriu pe 4-5 euro. Asa ca din pacate asta dicteaza piata :)

 14. Pingback: Link-urile zilei: 16 ianuarie 2013 | Blidaru.net

 15. 40 e mult pentru ca exista tot felul de „copii” care pe 2-3, maximum 5 euro fac un cinstit copy/paste (poate mai schimba si vreo doua cuvinte) si astfel creeaza un nou advertorial …

 16. Eu nu m-am înscris deocamdată pe articole-sponsorizate.ro sau blogmoney.ro, pentru că nu am înţeles prea bine termenii şi condiţiile de utilizare. Dar primesc direct cereri de la diverşi pe e-mail. Şi le-am făcut oferte cu preţ minim de 100 RON, cu prezentare, pachet de servicii… Acum îmi dau seama de ce au dat bir cu fugiţii; majoritatea sunt amatori de moca şi ieftinăciuni. Totuşi să scrii advertoriale pe 10 RON, înseamnă să-ţi baţi joc de blogul tău! Asta în cazul în care ai un blog decent. Cel mai bine e să vă orientaţi pe firme din afară, interesate de Europa de Est. Acolo oferta minimă e de 100-150 de dolari :)

 17. folosesc asta de la diabloscomputer.ro
  partea faina e ca la 100 de clickuri primesti un voucher de 100 de lei, nu 100 lei virtuali, ca la emag. pana sa faci 350 ron iti vine rau. nu zic de unii care fac anual peste suta de milioane. eu intr-un an am facut 4.50 lei :))

 18. Eu lucrez de doi ani si ceva cu AdSense si mi se pare super OK. Platesc foarte bine si niciodata nu au intaziat cu banii. Sunt multe comentarii pe net despre asa-zisele „tepe” pe care le da AdSense. Parerea mea este ca cine nu a primit banii de la AdSense si i-a fost inchis contul a incalcat regulile.

  1. Corect! AdSense sunt foarte seriosi..daca ii tepuiesti in schimb fac urat.
   Totusi dupa parerea mea cele mai bune metode sunt contactele directe, cu firme, cunostinte oameni..
   Eu nu am umblat dupa monetizari au venit altii care m-au abordat ca vor sa-i promovez. Depinde de fiecare blogger unde vrea sa ajunga..sa fie o Piata de la A la Z cu publicitate..sau e jurnalul lui personal, nisat sau nu.

 19. Sper ca articolul ăsta să îi mai calmeze pe băieţii din grupul de Internet Marketers care nu cred că bloggerii pot face bani.

  Nu ştiu dacă se aplică pentru România, deşi ar trebui: paid guest posting. E un fel de white hat SEO advertising prin guest posting. Din 2004 până în prezent se fac bani frumoşi.
  Eu am luat de exemplu $1700 pe un proiect de 30 guest posts pe site-uri cu SEO metrics destul de comune. Şi a fost o plată, să zicem, de rutină. :)

   1. Sigur. Să zicem că un client caută să apară pe prima pagină Google pentru un keyword/un set de keywords. Tu, ca blogger, poţi beneficia prin 2 metode:
    1) Fie ai un site cu nişte SEO metrics super tari şi atunci persoana de contact/clientul care vine şi vrea un guest post pe blogul tău va plăti un fee (taxă) pentru articol+link în author bio/link în text. De exemplu, pentru un articol + 1 link live timp de 3/6 luni, tu ca blogger poţi cere $200, $300. Practic tu faci preţul. Ideea e să ai acele SEO metrics mari, altfel nu-ţi dă nimeni bani.

    2) Tu, ca blogger şi social media „expert” să derulezi campanii pentru un client. Şi atunci să ajungi tu pe alte bloguri şi să ceri posibilitatea de a publica un guest post. Evident, tu vei fi plătit separat pentru serviciile tale (între $50 şi $200, să zicem) + cât e fee-ul de publicat pe blogurile alese. Iarăşi, tu eşti plătit ca şi campaign manager/writer&guest author în funcţie de ce SEO metrics au site-urile/blogurile pe care publici.

    Singura parte aiurea aici e că în România clienţii nu sunt destul de educaţi într-ale online-ului încât să prefere astfel de campanii. Mulţi preferă să aibă advertoriale pe 100 de bloguri mici decât 10 pe bloguri mari.

    În afară stau altfel treburile.
    Ce e mişto la Guest Posting e că poţi să îmbini topicurile, poţi să faci horizontal guest posting unde de exemplu scrii despre weightloss şi antreprenoriat (am dat şi eu un exemplu). Iar horizontal guest posting e plătit de 2ori mai bine.
    Uite cum am făcut eu aici: http://www.sociableblog.com/2012/11/15/3-principles-of-building-an-image-with-pr-plus-case-studies/
    Practic, clientul meu era o agenţie de Digital PR. Însă la un moment dat am îmbinat asta cu programul de Country Representative de la Elance. Clientul pe PR m-a plătit pentru link, Elance m-a plătit pentru „media mention”.
    Acum pregătesc un articol pentru Problogger.net pentru un alt client. O să vorbesc despre social media şi weightloss. :D

    Deci bani se fac, trebuie doar să ştii cum să-ţi foloseşti resursele de care dispui. Aş putea foarte bine să fiu izolată pe o insulă pustie, dar dacă am un laptop şi wireless, tot fac bani legal, elegant. Şi îmi fac şi un portofoliu online. Şi sunt şi blogger, şi writer, şi social media person şi freelancer.

 20. Pingback: Cum o ardem romaneste?

 21. Pingback: Chintesenţa zilei - cât de mare va fi piaţa blogurilor româneşti în 2013 • Chinezu

 22. Intotdeauna este binevenit un astfel de articol, mai ales pentru ca in ziua de astazi nu prea iti mai permiti sa investesti intr-un hobby fara sa si castigi! :)
  La metodele enumerate in articol nu am gasit patratica.ro, o metoda interesanta de a castiga banuti din reclamele postate pe blog-urile noastre!
  Dupa implementarea noilor teme la cele 4 blog-uri pe care le detin, am renuntat la Patratica.ro, dar nu este exclus sa mai incerc o data, macar pe un blog! :)
  Toate cele bune!

  PS: Poate intr-o zi veti reusi sa ingropati „securea razboiului 2.0” si aici ma refer binenteles la tine si la Marius! Nu de alta, dar este loc pentru toata lumea care munceste in 2.0! :)

 23. Pingback: Linkuri de weekend - Marius Sescu

 24. Pingback: Zapping Blogosferic 22 - D - Petre

  1. Si eu as aprecia daca nu mi-ai spune ce sa fac la mine pe blog, asa cum nici eu nu iti spun ca inca astept macar un exemplu de blogger care a facut nu 40.000,ci 4.000 de euro dupa ce ti-a urmat cursul.
   Si uite asa apreciem unul la altul ce nu avem…

   1. stii ce, amandoi stim pt ce e facut acest post. sa-ti promovezi in stil romanesc afacerea ta.. injura-i pe altii si lauda-te pe tine. nu trebuie sa astepti sa faca altii 40,000 sau 4000 de euro pt ca reusita este ceva individual. cum nu te poti astepta de la elevii unui medaliat cu aur sa ia aur pt ca cel care-i antreneaza a luat aurul – asta e prostie. dar fiecare e liber sa astepte si astfel de lucruri daca doreste. eu astept doar bun simt si etica.. am inteles, nu exista. nici o problema.

    1. Am inteles deci eu sunt lipsit de bun simt, iar tu care le bagi pe asta cu prostie si lipsa de bun simt esti cu el gramada pe tine. Ok, m-am lamurit. Cat despre etica, sunt absolut sigur ca si aia sta gramada pe tine. Cum, de altfel, considera cei mai multi din cei care, plin de etica ta, ti-au citit suavele randuri si au facut mii de euro din blogging, desigur.
     Cat despre paralele cu antrenorul, da-mi voie sa spun doar atat: =)) =)) Cand o sa traiesti in lumea reala o sa intelegi ca un antrenor care nu are rezultate ajunge sa vanda seminte la chioscul stadionului =))

     1. De acord total!

      Cum poti invata pe cineva, ceva ce tu nu stii? Cum ii poti promite ca va obtine niste rezultate pe care nici tu nu stii ce trebuie facut pentru a fi obtinute?

      Profesorii din liceu care predau antreprenoriala. Cam pe acolo ne aflam. Doar ca ei o fac mai mult de nevoie si nu vad alte variante. Unii, o fac pentru bani, din exces de etica.

     2. Cand o sa traiesti in lumea reala o sa intelegi ca un antrenor care nu are rezultate ajunge sa vanda seminte la chioscul stadionului =))

      – perfect de acord, te rog sa-mi pastrezi o punga =))

 25. Si eu ii recomand pe cei de la articole sponsorizate. Am un contract cu ei si sunt activ de cand sa lansat platforma. In plus pentru fiecare user adus pe platforma primesti 3% din ce produce el. Cei 3% provin de la ei si nu sunt retinuti de la bloggerul invitat. Deci nu ma supar daca va inscrieti aici – http://goo.gl/wCrGc

 26. Sall, foarte interesant articolul ăsta, chiar îmi place mult. Eu de prin Septembrie am promovat un site de jocuri online, mai precis am încercat să conving cît mai mulți Bloggeri să adauge un link la ei pe blog/site, în funcție de linkuri eram plătit cu cîțiva euro (nu știu dacă trebuie să zic suma :D ). Ideia nu a fost a mea, dar a fost foarte bună pt noi. Așa am reușit să cîștig ceva bănuți cu blogul. Poate o să adaugi la listă și ce am scris și eu. Multă sănătate

 27. Eu cred ca PPC-ul e pana la urma cea mai buna metoda. Iar adverturile de (minim) 10 RON sunt normale pentru blogosfera romaneasca. Cine viseaza la 50 RON/200 cuvinte n-are decat sa se laude cu bibeloul lui de blog la care o sa scrie gratis pana se plictiseste si il abandoneaza :)

   1. Tare comentariu!:)) Am înţeles, să trăiţi! :) Referitor la tema articolului, umila mea părere este că şi în mediul online se întâmplă exact acelaşi lucru ca şi în viaţa cotidiană, reală şi anume funcţionează o lege nescrisă şi anume: “care pe care”! Spun asta deoarece putem observa mulţi doritori de îmbogăţire peste noapte, dar totodată putem sesiza cu uşurinţă şi mulţi doritori de a-şi face reclamă la preţuri derizorii sau chiar inexistente! Ca şi concluzie, o părere, că sfat nu îmi permit să dau în ceea ce priveşte mediul online, consider că înainte de orice altceva ar trebui să fie dorinţa de a scrie, de a putea interacţiona cu alţii, de a comunica idei, păreri, acesta fiind scopul suprem al unui blog, iar partea referitoare la monetizarea acestuia şi obţinerea de profit ar trebui să fie o urmare firească şi o chestiune ce trebuie privită ca un mijloc şi nu ca şi un scop în sine! Cu riscul de a mă repeta, umila mea părere!:)

 28. Interesant acest articol…am bagat la cap tot ce ai scris, dar dupa umila mea parere cred ca foarte important este sa fii activ pentru ca doar asa ai content si implicit vizitatori.

  1. „Pe partea de afiliere, ştiţi deja de ProfitShare de la eMag sau de sistemul de la 2 Parale, precum şi de nou intratul în joc, Altex. Sau Diablos Computer, fancumparaturi.ro. Chiar vă rog să îmi spuneţi în comentarii ce alte sisteme de afiliere folosiţi, ca să putem completa lista.”
   Asta era fix de la inceput in postare. Dar daca nu citesti tot si atragi atentia pe nedocumentate, eu ce as putea face?

 29. Pingback: De ce unora le place cacatul si nu laptele | somnulescu.com

 30. Pingback: (Ce va urma) Cum să faci bani din blogging. Cu Cristian China Birţa - Chinezu « culturanet

 31. Pingback: Hai să învăţăm 2.0 împreună: cum reacţionezi când lumea te vorbeşte pe la spate? • Chinezu

 32. Articolul este foarte bun,poate unul dintre cele mai complete pe care le-am gasit pana acum.Ca posibilitati de castig pe internet as mai adauga platformele de tranzactionare online care iti ofera bonusuri in bani reali la inscriere ,bani pe care ii poti inmultii usor daca te informezi putin.Exemplu :e-toro,plus 500 etc..

 33. Pe zi ce trece competitia este tot mai mare si toti visam erotic in euro! Banii din blogging se fac tot greu si de aceea ne stresam si asteptam o idee „facebook” poate ne privatizam. :d Asta cred eu!

 34. Pingback: Chintesenţa zilei: Ce şi câte studii trebuie să ai pentru a fi blogger? • Chinezu

 35. Un vecin care sta mai mult pe Internet imi spunea despre un curs MIB Online tinut de Daniel Zarnescu si Gratian Sonu si care promite ca te invata sa faci o afacere online dela zero.

  Din august, 2010 cand Brejner a facut restructurare in Finante, am ramas fara servici dupa 20 de ani de vechime! De atunci, nu am mai reusit sa ma angajez nicaieri. Am doi copii de 8, respectiv 12 ani, sotul meu are o firma plina de datorii, si cu utilitatile si ratele la banci am ramas in urma si efectiv nu stiu cesa ma mai fac!

  Am nimerit intamplator pe site-ul dvs, si l-am citit cu interes, am citit si comentariile si am vazut ca sunt exprimate de oameni avizati si cu experienta, asa ca indraznesc sa va cer si sa le cer o parere!

  Cursul am inteles ca dureaza 3 luni, si ca costa 75de euro/luna. Nu am acesti banu, i-as imprumuta, dar sa mai aflu macar si parerea unor oameni care au experienta in online.
  Va multumesc!

  1. CEl mai bine sa faceti ceva ce va place..nu cred in retete de succes americanizate. Informatii nu prea exista despre aceste cursuri ceea ce e cam ciudat..plus ca site-urile celor care apar pe site-ul lor sunt doar pentru vanzarea unor carti traduse..un mlm in stil american. Pacat ca unii romani se lasa inca tepuiti de astfel de personaje.

 36. Adevăr spui, „este nevoie de multă, multă, multă, multă muncă“ să faci un blog de impact. Păi eu, să fi scris un text atât de lung şi cu atâtea trimiteri, dădeam în damblageală. N-ai reţete de făcut bani şi din – mai ştii vorba premierului Petre Roman? – nemuncă?

 37. Pingback: Analiza comentariilor de pe blogul chinezu.eu în luna ianuarie 2013

 38. Pingback: Bani online 2014-2017

 39. Excelent articolul Cristi!
  Apreciez însă foarte mult ŞI seria de intervenţii.
  Ce pot comenta, este ceea ce am studiat cu atenţie.
  Piaţa de monetizare, este puternic deteriorată de mulţi doritori de înavuţire peste noapte.
  Mi se pare lipsit de decenţă să dau nume, dar vă voi spune că există o febră numită „fourer”, „fiverr” & Co, unde tot felul de copilaşi drăgălaşi se vând precum chinezoaicele pe 5 cenţi/oră.
  Dacă vreţi o recenzie tare (contraindicată cardiacilor şi mitomanilor)
  o puteţi găsi la Dojo pe blog.
  Privitor la piaţa de cursuri de afaceri online.
  Mai e mult până departe.
  E mult de discutat. Înainte de orice, sunt tone de amatori de bani pe net, care ştiu despre calculatoare un singur lucru: FaceBook login/logout.
  Dacă îi întrebi ce înseamnă combo-box, sucombă.
  Sunt concluzii trase după ce am derulat un curs de afaceri timp de 2 ani.
  98% din înscrişi sunt „computer illiterate”, dar au auzit că pe net câştigi în timp ce dormi.
  Citez şi eu pe Cristi, din corpul articolului:
  „indiferent ce modalitate sau modalităţi de făcut bani cu blogul alegi este nevoie de multă, multă, multă, multă muncă. Şi de timp să se adune ceea ce am putea numi fundamentul 2.0 pe care să îţi construieşti profesionismul ca blogger. Şi multă perseverenţă, chiar încăpăţânare. Şi ambiţie că ceea ce faci îţi va aduce ceea ce vrei la un moment dat.”
  Asta e reţeta cu care am plecat la drum, asta e reţeta mea şi de vreme ce am rezistat fără a abandona, cred că are sens să mă gândesc la blogging profesionist.
  Am şi un motiv serios… :)
  Primii bani pe net (pe net 100%), i-am făcut cu magazinul WordPress!
  Modelul meu e vânzarea competenţelor, deci e mai lent.
  Dar mai de durată, după ce ai început să încasezi.
  O să revin pe bloggeridetop cu acest model.
  Celelalte, îmi displac.
  PayPerPost. Pentru cine adoră mercenariatul poate să facă bani frumoşi.
  Ori CRED în ceea ce scriu, ori mă las de blogging.
  Asta e filosofia mea.
  E şi motivul pentru care am refuzat toate ofertele primite.
  Nimic credibil pentru mine. Iar ca să scriu de dragul unei sume de bani, poate dacă îmi trece ceva prin cap. O bombă, un glonţ, ceva, mai ştiu şi eu?
  O să folosesc cuvântul urât: prostituţie intelectuală.
  DE CE?

  1. Subscriu parerii referitoare la mercenariatul blogerilor.Detest articole scrise „la comada”.Nu am nimic impotriva celor care introduc in pagina lor linkurile sau banerele sponsorilor insa vreu sa declare asta, asa cum face Google.Cred ca blogerii mercenari sunt doar la un pas de dezastru,Un site care sa ii includa intr-o lista a „infamilor”le-ar putea fi fatala.O idee pentru cine vrea sa o dezvolte.Il asigur ca va avea trafic.

 40. Momentan am doar Adsense. Parerea mea, pe blog cu nisa de IT – tutoriale – software, e foarte greu sa faci ceva bani. Daca ai trafic, mai scoti poate ceva din adsense. In schimb, cine te-ar cauta pe nisa asta sa iti ofere ceva cascaval in schimbul unor advertoriale sau ceva de genul? La ce as putea sa fac eu reclama sa castig ceva? Ce as putea eu scrie despre Coca Cola si etc?

  Conteaza foarte mult sa stii de la bun inceput pe ce nisa te bagi.

  De cand am blogul, am primit 3 cereri de advertoriale dar pe care le-am respins. Doar pe unul l-am intrebat despre ce e vorba (despre o firma de hosting). Motivul pentru care i-am refuzat, a fost acela ca doresc sa imi fac o structura de link-uri destul de buna, ajutandu-ma de cateva guest posturi pe cateva bloguri cu PR4 si vreo 2 cu PR 5. Apoi, daca fac un PR mai mare, pot scoate ceva mai bine din vanzarea de link-uri sau advertoriale (asta daca o sa mai am sansa vreodata).

  Cu eMag e destul de greu sa faci ceva (din auzite). Altceva (in afara de adsense) n-am incercat. Chestia e ca nici nu m-am implicat destul de mult pt ca trebuie sa fac bani si sa ma dezvolt acum cat sunt inca tanar si iesit de pe bancile facultatii, prin metoda offline :(.

  As da orice sa imi iasa ceva si din online, dar pana la urma am decat 9 luni de blogging si am multe de invatat + ca trebuie rabdare si multa munca.

  PS: fiind nou, nu stiu ce inseamna 2.0 la tine pe blog.. ma roade de mult chestia asta, dar mi-a fost rusine sa intreb :D.. daca era vb de USB-uri, stiam ce inseamna..sper sa ma lamuresti.
  Multumesc anticipat.

 41. Salutare! Cred ca sunt ultimul care lasa un comentariu aici..Vreau sa va spune de afiliere la magazinul online de haine http://www.glamourshop.ro. Partea de afiliere va fi functionala in 2 saptamani iar avantajele ar fi 12% procent iar durata cookie este de 1 an. Repet sistemul impreuna cu intreg magazinul va fi functional in 2 saptamani iar linkul de afiliere este aici (daca imi este permisa afisarea) http://afiliere.glamourshop.ro/affiliate/. O zi placuta in continuare!

 42. Mie mi se pare ironic sa critici un site despre blogging venind de pe un site de… generalitati.

  Nu vad nimic in articolul tau care sa ma faca sa ma mobilizez si sa pa apuc de treaba. Sa am o directie coerenta cu un blog inceput de la 0.

  „Proiecte speciale”? :))

  Asta e solutia ta sa faci bani din blog?

  E mai vaga decat generalitatile scrise de mine in „Arta Blogging-ului”.

  Uite niste sfaturi pe care eu le aplic, asta ca sa vezi ca la orice blog este de lucru daca vrei sa faci bani din el:

  – Email marketing. Daca nu faci deloc asa ceva, nu ar trebui sa critici pe cei care invata marketing pe Internet.

  – elemente de design: La footer-ul site-ului ai mult de munca

  – bannere: incearca un 160×600 in mijlocul articolului, fa-ti singur bannerele in Photoshop, si nu uita sa folsoesti un ad server petru optimizare.

  Optimizeaza dupa CTR daca nu ai vanzari si dupa eCPA (effective cost per advertising) cand le ai.
  Ovidiu

  1. Prietene, esti pe langa. Pentru ca:
   1. Acesta este un site generalist asa cum tu eti Bill Gates.
   2. Cu ideile mele de care tu faci misto, am facut anul trecut o cifra de afaceri de 120.000 de euro. Din blogging. Tu cat ai facut? Caci vorbim aici despre facut bani.
   3. Merci de sfaturi. Apropo de punctul 2 =))

   1. 1. Tocmai am intrat pe pagina principala iar primele articole sunt despre:

    1. Branding
    2. O balada/pamflet (scuze daca nu stiu exact ce reprezinta poezioara)
    3. Politica

    Poate chiar sunt Bill Gates si nu stiu eu.

    2. Eu nu fac misto de ideile tale pentru ca nu le cunosc. Ai scris un articol despre bani din bloguri dar nimeni nu invata absolut nimic nou in el.

    Ai folosit expresia “Proiecte speciale” fara a da alte detalii, ca pe o alternativa la site-ul meu.

    Eu am facut vreo 10-11 mii de euro CA anul trecut, lucrand 2 ore pe zi la bloguri. Restul de 6, 8 sau 10 ore pe zi le-am lucrat ca programator si, dupa ce mi-am dat demisia din programare, la o firma de marketing.

    3. Ma bucur ca te amuza ca micile detalii la un site nu sunt importante. Arunga dumneata o privite peste http://www.theverge.com sau peste http://www.problogger.net (ca tot a fost mentionat prin comentarii) si utiate la detalii. :)

    1. 1. Daca tu te-ai prins din doar 3 postari (din sectiuni diferite ale blogului, dar nu ai cum sa intelegi tu nuante de astea) ce profil are blogul meu esti ori geniu ori de o superficialitate sublima. Aleg varianta 2. Lasa ca nu intelegi diferenta dintre un blog de brand, unul generalist si unul de nisa, asta este pentru ce care stiu cat este ceasul 2.0.

     2. Daca faceai misto de proictele mele aveai o scuza. Dar daca iti dai cu parerea fara sa le cunosti esti de o superficialitate sublima, dupa cum am stabilit mai sus. Iar despre faptul ca nimeni nu invata (ai tras tu singur singurel concluzia asta???) spun doar atat: =)) =)) =))

     3. Nu am treaba de detalii de astea, eu trebuie sa fac bani din blog. Si sa dau bloggerilor bani. In ultimii doi ani am trimis vreo 50.000 de euro catre bloggerii romani in premii si bani. Tu cam cat le-ai oferit? Asa, ca sa ne intelegem mai bine. Si apropo ca nimeni nu invata nimic din ce zic eu aici. Bine ca invata de la tine… =)) =)) =))

     1. 1. Or fi fost ele din 3 sectiuni diferite, irelevant. repet, erau pe prima pagina. Daca pe prima pagina e un asemenea amalgam, ma intreb ce-as gasi daca m-as apuca sa si intru prin sectiuni. :))

      Daca prin „a sti cat e ceasul in 2.0” te referi la a sti fiecare tweet despre fiecare eveniment de branding din tara, te anunt cu mandrie ca pe blogurile mele fac social media la minim ia traficul creste constant.

      Sunt marketeri cu care lucrez care se tavalesc pe jos cand aud de blogging, de social media si de 2.0.

      2. Degeaba tot o ocolesti. Repet inca o data desi cred ca coata lumea a inteles. Ti-ai dat cu parerea despre niste siteuri si nu ai oferit alternative decat niste „proiecte speciale”.

      Intrebare: cate din aceste proiecte speciale pot fi inceput de cineva cu 0 investitii care sta acasa si n-are ce manca? Eu cam asa am inceput, fara sa pompez bai. Uite cati cititori ai pe-aici care pun saracii linkuri idioate de afiliere, doar doar o da careva click pe ele sa mai castige un cent. Intre timp tu faci zeci de mii de euro pe an si nu vrei sa le zici cum. :)

      3. Tu trebuie sa faci bani din blog si sa dai bloggerilor, eu fac bani din blogURI si ii invat pe cei care vor si ei sa faca blog. Ce zici, e o mica-mare diferenta?

      4. Ai „omis” sa-mi raspunzi vizavi de designul celor de la the verge si pro blogger si vizavi de footer.

 43. Poi Chinezule uite cum sta treaba : Tu esti mare maestru de 2.0 iar Ovidiu e mare maestru de abureli! El are cel mai mare secret de facut bani online si face 1 mil de euro pe pilot automat avand un footer misto si profitand de naivitatea romanilor si celor disperati sa faca si ei un ban de paine! Mai e si acela Marius Achim si asta are SECRETUL dar til Spune contra unei sume de bani, ce e deranjant ca nu pun la dispozitia publicului lista cu sutele de bloguri pe care le gestioneaza… Scoate-i din lista de mai sus macar…

  1. Claus,

   Trecand peste ironiile tale, o sa raspund punctat.

   1. Nu am zis ca ar fi vorba de un secret, te referi la site-urile tip „push the red button” care promiteau un secret. Te rog sa mai alanizezi o data blogul meu si pagina de vanzare sa-mi arati unde anume pomenesc eu vreun secret. Daca gasesti asa ceva il dau jos imediat.

   2. Care milion de euro? Pagina de vanzare promite venituri intre $250 si $1000 pe luna, o suma decenta pentru romani, in conditiile in care salariu mediu e undeva la 1500 ron.

   3. Pilot automat? Sa fim seriosi. Sistemul e semi-automat in masura in care iti poti deschide alte bloguri dar tot trebuie sa scrii pe blog constant. Astea sunt lucruri evindete si le-am mai spus.

   4. Nu vreau sa ma bag peste rafuiala ta cu Marius Achim, gasesti lista mea de bloguri pe pagina principala in sidebar, impreuna cu alte detalii. Bine ca mi-ai amintit, trebuie s-o actualizez.

   Domnule China, daca tot doriti sa amendati bloggeri care exagereaza cu promisiunile, amendati-i si pe comentatorii de pe bloguri care se vad vinovati de acelasi lucru, cum este acest domn Claus.

    1. De acord cu tine aici.

     Cand intri in polemica faci orice sa iti aperi punctul de vedere. Si eu sunt criticat pe blogurile mele si am oameni care-mi tin partea.

     Nu vrei sa zici nimic de faptul ca cititorul tau mi-a bagat false claims pe gat, nicio problema. Cine intra pe site-ul meu va vedea daca e sau nu asa.

     Daca crezi ca te pisalogesc prea tare la tine-acasa, pot s-o las mai moale cu argunemtele contra, nu asta e intentia mea.

     Eu tot intru pentru ca asa fac cand vad pe net un articol care ma critica. Imi apar informatia pentru ca nu postez nimic ce nu am experimentat pe propria piele si stiu ca merge la un anumit nivel.

   1. Salut! Am facut-o si pe asta…am intrat si am citit cateva din post-urile tale …m-am amuzat teribil..mai ales cand mai pui si cate o poanta si apoi nu zici nimik in legatura cu subiectul post-ului. Sincer..bravo tie, m-ai intels gresit sa sti…nu-ti port pica..nici ciuda..nu am nimik nici cu tine nici cu Marius pentru ca nu am muscat-o! Dar..totusi zi-mi si mie lista cu blogurile si site-urile pe care le administrez si uite ca sa nu poti spune ca din motive de confidentialitate iti las adresa mea de mail pentru a-mi putea trimite lista iar apoi eu intru si aici si-mi cer scuze public ca am vb aiurea…
    Ps: daca nu-mi dai toata lista da-mi macar 2-3 nume.
    Ps-Ps: si eu consider ca nu se poate ca toti sa castigam banii pe care ii castiga chinezu, manafu zoso si altii pentru ca normal cand o agentie are nevoie de un blog v-a apela la ei prima data si apoi la noi…

    1. Robert,

     Nu vad nicio adresa de mail in comentariul tau. Esti cel care a comentat pe blogul meu la unul din articole, elevul la mate info, cel cu rasul isteric la sfarsitul comentariului?

     P.S. Nu stiu de ce ti-a intart tie in cap ca bani pe blog poti face doar prin agentii de publicitate. Eu mi-am tiparit singur carti, mi-am adus trafic, am facut parteneriate etc. Nu am avut de-a face cu ele niciodata.

  2. Eu am zis sa fac acest centralizator cu ce am gaist pe net. Nu scot pe nimeni, chiar daca unii ma distreaza copios cu retele lor miraculoase :))
   Ma bazez pe intelepciunea celor care vor citi aceste resurse cu celeritate si nu sa puna botul la tot felul de specialisti care iti spun cum sa faci nu cum sa faci =))

   1. Aham, deci sa faci un blog de nisa, sa scrii pe el si sa faci afilieri si sa vinzi produse proprii e reteta miraculoasa?

    Bine ca reteta ta 2.0 e demna de Master Chef. :))
    Cred ca sunt mii de bloggeri la ora actuala care incerca sa te imite pe tine si pe prietenii tai generalisti (sau nah, de brand, ca tot e la moda cuvantul) si nu-i baga nimeni in seama. Cred ca singura motivatie e reprezentata de banii aceia pe care zici ca ii imparti la fiecare.

    Daca saracii si-ar fi gasit o nisa in care sa fie buni, poate faceau singuri in ban in loc sa primeasca alocatie de la tine.

    De ce sa-ti arunci chipsurile pe a scrie despre orice (chit ca informatia e valoroasa) cand mai bine intri pe o nisa de care esti pasionat, fie ea si de crosetat, faci un blog decent cu minim de efort tehnic, scrii niste articole, pui niste videouri cum crosetezi, daca vrei, apoi te concentrezi pe monetizare?

    Ah, dar bineinteles! E evident, nu?

    Pentru ca e de 10 ori mai usor sa scrii despre generalitati decat despre o singura nisa. Pai la o singura nisa trebuie sa-ti scremi mintea, frate. Ca de nu ramai fara subiecte de articole.

    1. Duamne, cat de pe langa esti in ceea ce ma priveste… =))
     Hai sa te luminez, asa, la misto. Adica sa iti dau lista blogurilor mele de nisa. Cu care facem bani, fireste, nu povesti. Cu mentiunea, daca imi permiti, ca anul asta mai lansam vreo 3. Ca sa nu vorbesc despre BlogalInitiative.ro, pe care tu nu ai cum sa o intelegi.
     blogdebere.ro
     blogdecafea.ro
     sportlocal.ro
     blogdefotografie.ro
     blogdecinema.ro
     taximetre.ro
     bikefriendly.ro
     Si gata cu povestile cu tine. Te las sa vorbesti singur de acum inainte. Cum iti si place, de altfel =))

 44. Cred ca, cu cat avem mai multe modalitati de a monetiza blogurile cu atat se va dezvolta online-ul romanesc. Orice initiativa pro aducerii in aceeasi zona a blogerilor si a advertiserilor e bine venita.

 45. Un blog bun eu am putin de cand fac asta 5ani de seo blog …de toate am facut dar am facut doar pt vorbitori de engleza am castigat si cu adsense si affiliate clikbank sunt atatea metode de a face bani cei care vor repede pot sa faca blak hat seo si saridice saitul in cautari adica sa fie primi in cauatarile google ….sunt multe de spus eu de anul acesta atac piata ro sa vad ce pot face aici…adsense este prea strict si iti inchide repede contul …deci 1 atacati o nisa una care inca merge adult dating daca nu le aveti cu scrisul atunci faceti copi paste cu cap spinati cuvintele …2nu trebuie sa inventati nimic roata este inventata doar trebuie sa stiti sa o porniti incercati sa faceti ceva al vostru sau sa inbunatatiti un serviciu ….fiti creativi ……mult noroc

 46. O metoda simpla de a face bani online prin formarea unei echipe si rezolvarea de anumite sarcini (taskuri) platite.Aceasta NU este o meoda de imbogatire peste noapte cum GRESIT ar crede unii, dar poti castiga niste bani in plus!Tot ce trebuie sa faci e sa atingi suma minima de 100 de dolari, pornind de la 5 dolari bonus, iar inregistrarea este gratuita. Acceseaza acum urmatorul link si inscrie-te:
  http://www.viespar.ro/?reff=afabd4805c0ec23099e536b2ff436a0c

 47. Imi pare rau ca postez 2 comentarii consecutive dar simt nevoia sa postez si programul iWriter (http://www.iwriter.com), e primul de care am aflat eu si e foarte bine aranjat. Singura problema pentru o parte din romani este ca articolele, majoritatea, trebuie scrise in limba engleza.

  Banii pe articole difera, pentru inceput la un articol de 300 de cuvinte primesti 2.95$ dar cu cat avansezi in rating primesti mai mult. E oarecum ok avand in vedere ca nu trebuie sa le postezi pe blogul tau ci doar trimiti continutul :)

 48. Cel mai bun articol pe care l-am citit in acest domeniu. Imi place Cristian cum ai abordat fiecare subiect in parte. Ca sa putem castiga bani seriosi e nevoie de multa munca si sa punem suflet in tot ceea ce facem.

 49. Salut! Multumesc pt informatiile oferite in acest articol.

  Am, totusi, cateva intrebari:

  1. exista un numar de vizitatori/zi de la care se poate spune ca un site/blog , poate incepe sa „produca” bani?

  2. din experienta pe care o aveti, recomandati asocierile sau schimburile de linkuri cu alte bloguri/site-uri?

  Multumesc anticipat pentru un eventual raspun.

  PS: sper ca nu m-am trezit mult prea tarziu :D

  1. Salutare,

   Este mult de povestit pe tema asta, dar in mare e cam asa:

   1. Sa zicem ca vinzi prezoane. Cu ce te ajuta ca ai 1000 de vizitatori pe zi, daca doar 2 cumpara? Mai bine ai 7 vizitatori pe zi, din care cumpara 5. Vorbim aici despre diferenta dintre trafic si comunitate. Care se leaga de profilul blogului. Care se leaga de strategia de promovare. Si care se leaga de mai multe. Sigur ca nu poiti face mare lucru cu 10 vizitatori pe zi, trebuie sa ai cateva sute (generic spus). Dar mai important este cine sunt sutele alea, nu cate :)

   2. Nu prea ma pasioneaza subiectul. Dar, ca orice lucru in viata, facute cu masura si schimburile astea ajuta :)

   1. Multumesc frumos pentru raspuns! Nu stiu alti cum il vor gasi, dar pentru mine e foarte ajutator.

    PS: Citind comentariile anterioare, observ ca sunt persoane care „contesta” cele scrise in acest articol, pentru mine unul, a fost cel mai informativ dintre toate articolele citite pe acest subiect.

 50. Pingback: Nu faci bani din blog, ci din businessul pe care îl construieşti în jurul blogului - Cristian China Birta

 51. NU este o solutie pentru imbogatire rapida! Practic, esti platit pentru a rezolva diverse taskuri (verificare site online) simple. Castigati bani prin acest sistem in functie de munca pe care o depuneti in rezolvarea taskurilor. Inregistrarea e gratuita.
  Poti lucra de acasa sau de la birou, in pauze. Nu trebuie sa instalezi nimic pe calculatorul tau. Pentru inscriere astept un mesaj aici si va dau link-ul cu chestionare pentru ati face propri banuti.
  Exista dovezi de plata de la oameni care au primit banii din aceasta activitate!

  Citeste informatiile de mai jos pentru a intelege cum functioneaza sistemul: http://www.viespar.ro/?reff=f1288735baee53fdd6cfdcbb13a361a7

 52. Oferta de împrumut pentru a solutiona dvs datoriile, factura si chirie de la 5000 la 57.000.000’00 sub o durata de 5 a30ans în functie de cantitatea solicitata cu
  o rata fixa de anual interes foarte interesant 2 % pentru toate sumele solicitate.
  E-mail: albert.padre07@gmail.com
  NB: Un credit de angajat trebuie sa fie rambursate. Verifica abilitatile pentru a rambursa înainte de a comite.
  Nu serios, sa se abtina.
  va multumesc

 53. Frumos articol… si luuuung… si booooring… cu un continut vag si generalist… gen stiri ProTV
  Poate ar trebui sa actualizezi pt 2018… 2019…
  Si sa vi cu ceva mai concret… ca deh, asta asteapta lumea….
  Pacat de numarul de comentarii

   1. Imi place ca te incapatanezi :)
    Mai bine dezvolti idea cu prezoanele dintr-un comentariu de mai sus.
    Sau lasa articolul asa. E bun… Are. O. Gramada. De. Cuvinte. Si. Propozitii.
    :)

    1. Acri strugurii, este? :)) Cum o fi să nu îți asumi cine ești în lumea asta, nu pot să înțeleg… Este fascinat să văd de ăștia ca tine, jur! Care sunteți aproape vii, gen. Trist. Mă rog, îmi trece repede, că am treabă.

 54. Recomand pe partea de afiliere si programul de afiliere al celor de la MxHost, care a dainuit peste timp si am castigat multe facturi pe care nu a trebuit sa le platesc catre ei, avand desigur si optiunea sa primesc banii. Foarte cuprinzator articolul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

Abonarea este aproape gata!

Mai trebuie doar să îți confirmi adresa de email.

Pentru a completa procesul de abonare te rog să accesezi link-ul din emailul de confirmare pe care l-ai primit.

A apărut o eroare.

Te rog să reîncerci mai târziu.

Dacă problema presistă, te rog să îmi scrii.