Părerea mea despre "FEM" de Magda Cârneci

Am citit „FEM” de Magda Cârneci când am avut onoare de a fi în juriul de bloggeri care a acordat Premiul Augustin Frăţilă. Nu am  scris până acum despre carte pentru că – nu am cum să o spun mai simplu de atât – nu am avut când. Dar în vacanţa asta de sărbători de aproape 3 săptămâni pe care mi-am comandat-o singur :D am avut timp să scriu câteva rânduri.

Nu am rezonat deloc cu autoarea. Drept pentru care nu mi-a plăcut. Asta nu înseamnă, fireşte, că nu este o carte bună. Unii o consideră excepţională chiar. Eu nu, însă.

Am stat un pic să încerc să înţeleg de ce nu mi-a plăcut cartea. Şi pe primul loc în acest „top” am stabilit (de comun acord cu mine) că se află faptul că este prea mult haos sufletesc în ce scrie autoarea acolo. Iar eu nu reacţionez bine la aşa ceva, indiferent de cât de bine este scris din punct de vedere stilistic şi semantic şi cum mai vreţi voi. Nu îmi place tânguirea permanentă, nu îmi place aceeaşi jumătate goală a paharului mereu întoarsă în aşa fel încât să nu se vadă jumătatea plină, nu îmi place atmosfera de negativism permanent. Sau, poate, nu eram eu in dispoziţia necesară pentru aşa ceva când am citit cartea. Se poate.

Am apreciat, dar doar la nivel raţional, nu cu coraconul, lumile ciudate, dar tocmai de aceea atrăgătoare pe care autoarea reuşeşte să le creeze atunci când începe – destul de des în carte – să zburde pe câmpiile imaginaţiei (scuzaţi barbarismul, dar aşa mi-a venit şi aşa îl şi las). Adică se vede clar că există mega-condei în Magda Cârneci. Numai că eu nu am putut trece de nivelul de apreciere a stilisticii pentru că lumile create mi-au părut prea haotice, prea strigându-se singure, prea negăsindu-se niciodată.

Sentimentul pe care mi l-a lăsat „FEM” este că una este să cauţi drumul şi alta este să vrei să îl găseşti. Înţelegeţi ce vreţi din asta.

Au mai scris despre carte, infinit mai bine decât mine, Dragoş, Eva, Oana, Rontziki.

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)