Despre comunismul filmului Cloud Atlas

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Ca să lămurim lucrurile din start, spun că mi-a plăcut foarte tare „Cloud Atlas„. Nu în sensul – exagerat, după capul meu – de „revoluţionar„, „fenomenal„, „incredibil„, cum am văzut că îl caracterizau alţii (nu este nici într-un caz noul „Matrix”), ci doar în sensul de film foarte bun. Vă dau doar 3 motive pentru care mi-a plăcut la maximum producţia.

1. Castingul. Cu menţiunea că găselniţa de a-i pune pe actori să interpreteze mai multe roluri fiecare a fost una de mare angajament :) Tom Hanks joacă excelent fiecare rol din film (cele în care este bad guy sunt splendid jucate), dovedind o versatilitate teribilă. Halle Berry este foarte bună şi ea. Hugh Grant surprinde tocmai prin faptul că joacă altceva decât comedioarele romantice care l-au făcut starul care este. Jim Broadbent este excelent în toate rolurile. Dar cel mai tare mi-a plăcut, în sensul că abia acum mi-am dat seama ce actor fain este, Jim Sturgess.

2. Alternanţa planurilor temporale. Filmul este o împletire permanente între epoci şi contexte diferite, motiv pentru care la început eşti bulversat. Dar această împletire este realizată atât de bine, încât nu te plictiseşti nici un moment. Iar când – cel puţin aşa mi s-a întâmplat mie – undeva în a doua jumătate a filmului începi să înţelegi care este linia de forţă care străbate destinele tututor acelor personaje din toate acele epoci, zâmbeşti şi te bucuri de o poveste foarte bine pusă pe peliculă :)

3. Scenariul. A reuşi să vorbeşti în atâtea limbi (există inclusiv o foarte simpatică variantă de limbă engleză din viitor) şi prin atâtea personaje şi să menţii excelent coerenţa a mesajului este o dovadă de mare măiestrie scriitoriească.

Vă recomand să mergeţi să vedeţi filmul? Categoric. Căci pe o scară de la 1 la 1o, „Coud Atlas” este de un 9 impecabil.

Recomand să vedeţi şi ce zice CinemaMetrul despre film.

Au mai scris despre film, în diferite registre: Blog de cinemaCristinaTezeu, Scame din buric, John, Korina, Alex, Andreea, Victor.

PS Să explic titlul. În dreapta mea au stat 3 cetăţeni. Care vorbeau destul de des şi cu voce tare în timpul filmului. Şi care s-au dus de vreo 3 ori să îşi mai cumpere pop corn şi suc („măh, dar ce lung e filmul ăsta…”). Unul dintre ei a spus la final, tare, să îl audă lumea: „Nu am văzut în viaţa mea un film care să înceapă atât de promiţător şi să sfârşească atât de comunist”. Pam pam.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

9 thoughts on “Despre comunismul filmului Cloud Atlas”

  1. Acum vreo 4 zile l-am vazut si eu. E un film bun, pentru mine nu a fost remarcabil, insa l-am urmarit cu placere…Actorii isi joaca fenomenal rolurile..Iar pentru cei care cred in reincarnare este un deliciu :)

  2. L-am vazut si eu.
    Overall, chiar mi-a placut. Nu sa il ridic extrem in slavi, dar pur si simplu este placut. Mie unul, nu mi-a fost greu sa il inteleg de prima data. Si da, Sturgess joaca excelent. Cu privire la cetatenii de langa tine, eu am o vorba: welcome to the jungle… si cu asta am cam spus totul despre acei cetateni.
    Revenind la film, ideea este chiar buna si filmul per total – parerea mea – trateaza diverse tipuri de oameni si mentalitati si de asta mi-a placut mie foarte mult.

  3. L-am văzut și eu (la mine acasă) și mi-a plăcut foarte mult. Nu știu de ce, dar de fiecare dată când văd un film cu Tom Hanks mă minunez de cât de bine joacă, de parcă n-ar fi fost confirmat până acum.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)