Victor Rebengiuc merită categoric "Medalia de onoare"

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Abia în pauza asta de sărbători am reuşit să văd şi eu „Medalia de onoare„. Îmi stătea pe creier, zău, aşa că acum respir uşurat că l-am bifat vizual şi acustic, cum ar veni :)) Nu o să vă povestesc multe despre el, găsiţi la alţii mai pricepuţi (vezi mai jos) decât mine ce şi cum. Mai ales că a trecut deja muuuult de la lansarea filmului, aşa că ar fi culmea să mă apuc acum de nuş ce recenzii sau ceva..

Spun doar că filmul nu este unul care să te ridice pe culmi de plăcere, dar nici unul care să te facă să dai din picior nerăbdător să se termine. Dacă ar fi să îi dau o notă pe o scară de la 1 la 10 i-aş da cu mare drag un 8. Însă jocul lui Victor Rebengiuc este magistral. Face un rol de bătrânel enervant, limitat şi personificând un şablon uman întâlnit peste tot în România. Şi îl face la modul excepţional.

Scena finală, când erau aşezaţi toţi la masă, este una care m-a făcut să simt un ghem în stomac. Deşi Rebengiuc nu scoate nici o vorbă toată scena. Dar comunicarea non-verbală pe care o „dezlănţuie” este formidabilă. La un asemenea nivel încât nu numai că nu are rost să rostească ceva, dar chiar cred că orice cuvânt spus acolo ar fi stricat o scenă de o intensitate teribilă.

În final spun doar atât: nu mă întrebaţi de ce, dar tot filmul m-am gândit doar la faptul că votul unui cetăţean precum bătrânelul jucat de maestrul Rebengiuc are aceeaşi valoare ca votul meu…

Au scris mai bine decât mine despre film Andrei, Dragoş, Loredana, Ana, George, Elena, Rhetta, cinesseur.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Victor Rebengiuc merită categoric "Medalia de onoare"”

  1. Mie mi-a placut filmul per ansamblu. E exact tipul de film romanesc de dupa 2000. Alea aparent plictisitoare, fara inflorituri ori efecte. Dar atat de reale. Nimic exagerat, pur si simplu regasesti actiunea si personajele in viata de zi cu zi.

    Daca esti fan al filmelor de genul asta, sigur vei aprecia si Medalia de Onoare. Daca esti fan Avatar, n-are cum sa-ti placa asa ceva :)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)