Dacă vrei să știi cât costă o prezență decentă a unui brand în social media, hai la cursul nostru. Dar vezi că early-birdul zboară repede, să știi :D

Bloggerul perfect

Aşa ceva nu există, desigur. Căci, asemenea femeii perfecte din mitologia tuturor popoarelor din toate timpurile, bloggerul perfect este doar ceva ce se ţine într-o vitrină imaginară, la care să ne uităm în speranţa că mai vine pensia (dacă nu ştiţi bancul cu pensionarul mort pus în fereastră ca să creadă poştaşul că e viu şi să îi dea pensia în continuare, daţi un google). Dar, deşi evidamont nu există, asta nu e împiedică să vorbim despre el. Căci aşa cum vorbim despre fantome, aşa putem vorbi şi despre bloggerul perfect. Adică unii cred că există, alţii se jură că l-au văzut, iar altora li se rupe, pentru că, fireşte, au treabă mai bună de făcut.

No bun. Pentru că e vineri şi deja începem a ne relaxa, am zis să facem aşa un fel de exerciţiu de imaginaţie tehnico-practică şi să încercăm să conturăm profilul bloggerului perfect. Aşa că voi scrieţi în comentarii colea mai jos care credeţi că sunt caracteristicile unui blogger perfect. La final eu o să centralizez toate comentariile şi o să fac un profil al bloggerului perfect. Aşa cum îl vedeţi voi. O să fiu un profil foarte simpatic, o să vedeţi, căci toate comentariile voastre vor fi interpretate de nişte… Dar să lăsăm surpriza (sau ce o fi…) exact când trebuie lăsată, adică la final :D

Menţionez că puteţi lua exerciţiul acesta ca o glumă. Dar nu prea este. Adică, e drept, eu îl văd ca pe o mostră foarte clară de ce este blogosfera de multe ori, adică fun făcut la modul serios. Şi când răspundeţi vă rog să vă gândiţi că multă lume se va uita la portretul pe care îl faceţi nu ca să vadă cum arată un bogger perfect, ci cum vedeţi voi că arată. Iar asta, dragii mei, spune foarte multe despre voi, nu despre bloggerul care nu există :) Aşa că vă invit să ne distrăm la modul cel mai serios. Şi să puneţi nişte comentarii care să ne ajute să facem un profil corespunzător.

Deci, bloggerul perfect este/are/deţine/arată ca/face….

40 comentarii la “Bloggerul perfect

 1. Max Reply

  Părerea mea: nu cred că există blogger perfect. Păi la ce să-l rapotezi?
  Cred că important este să fii cinstit cu tine însuţi şi să faci cu pasiune ceea ce ţi-ai propus (da, asta era, să îţi propui să faci ceva).

  • Cristian China Birta Reply

   Asta am zis si eu ca nu exista. Dar ce incercam sa facem aici este un exercitu de imaginatie. Altfel spus, daca tu ai putea sa construiesti cumva bloggerul perfect, care ar fi cele cateva caracteristici pe care crezi ca ar trebui obligatoriu sa le aiba?

   • Max Reply

    Am spus deja cum ar trebui să fie, poate aş mai adăuga, după umila mea părere:
    – să aibă un plan şi să se ţină de el;
    – să interacţioneze cu cititorii cărora li se adresează; să le răspundă la întrebări şi să le ceară opinia;
    – să se limiteze la domeniul la care se pricepe;
    – să fie serios şi să nu mintă;
    – să fie deschis spre colaborarea cu membrii comunităţii (chiar dacă este una virtuală) şi să îşi respecte colegii.
    Un lucru important: trebuie să creeze conţinut (poate trebuia pus pe primul loc).

 2. petrila florin bogdan Reply

  neata si la tine , bloggerul perfect ?
  Pai sa zicem ca ar trebui sa fie o persoana cu mintea deschisa , cineva cu o mentalitate mult mai larga ca majoritatea , pai ar trebui sa scrie cel putin cate un articol pe blogul dar acum legat de activitatea de pe blog cred ca e evident ce a r trebui sa faca fiecare blogger chiar daca nu este ”perfect” . Cred ca e o persoana care poate sa inteleaga asa cum cum trebuie si o critica si o apreciere si sa fie constient ca nu poate prin ceea ce scrie el sa multumeasca pe toti .
  Pana la urma perfectiune sta in imperfectiune si asta ne scoate in evidenta pe fiecare in parte .

 3. Natural Reply

  Bloggerul perfect este oltean. Stiti de ce vorbesc/scriu oltenii cu perfectul simplu? Pentru ca sunt perfecti si simpli :)
  Asa, mai departe. Sa raspunda la comentarii, sa participe la blog-meet-uri si sa fie iubitor de bere :) Astea sunt cerintele minimale ale bloggerului perfect. Si simplu ;)

 4. Ciprian Andronache Reply

  Exista mai multe variante :
  – blogerul perfect pt blogeri,
  – blogerul perfect pt cititori,
  – blogerul perfect pt agentii.
  Pentru a se contura un profil trebuie delimitat zona profilului.
  Blogerul perfect pt blogeri este acel bloger care foloseste doar “DA”, “Like”, etc.
  Blogerul perfect pt cititori este acel bloger care detine un blog fara adsens, bannere,etc., care se exprima intr-un mod mult mai curajos decat media cititorului si care raspunde la comentariile cititorilor intr-un mod pozitiv.
  Blogerul perfect pt agentii este acel bloger prezent in all socials, minim n*mii fani, etc.
  Doar cat am servit cafeluta. Pt. o evaluare mai complexa recomand realizarea unui tipar profil pe care sa-l completeze un nr de n blogeri.
  Succese.

  • Cristian China Birta Reply

   Buna precizarea. Dar ma gandesc ca din suma celor trei ipostaze o sa iasa cat de cat ceva :)

   • Ciprian Andronache Reply

    Ideea era “pt cine” sa rezulte acest profil/caracteristica de “blogerul perfect”.
    Fiecare poate alege o directie din cele 3, depinde de metoda de monetizare propusa.
    Ca sa rezulti ( tu ca bloger ) suma celor 3 directii este foarte dificil, insa nu imposibil.
    Este ceea ce am spus eu o idee de proiect nou in online ( pt dezvoltatori ) o metoda de etichetare a blogurilor, o metoda de analiza a blogerilor, o metoda de selectie a blogerilor.
    Cine va dezvolta “blogerul perfect” poate realiza un succes frumos si usor:)
    Bafta celor interesati!

 5. Emil Calinescu Reply

  Sa vedem pe scurt:

  1. Ambitios si perseverent;
  2. Le are cu vorbitul in public (bloggerul tre sa mearga pe la diverse conferinte);
  3. Da bine in poze (toti bloggerii mici se vor poza cu el, asa ca nu ne dorim sa fie cine stie ce uratanie);
  4. Trebuie sa aiba si nitica rabdare.
  5. Sa scrie corect gramatical (sau poate nu);
  6. Si sa nu-i fie teama sa mai foloseasca, din cand in cand, si cateva cuvinte obscene…asa, pt un pic de trafic in plus :D

 6. cotos Reply

  Unu perfect tre sa fie o combinatie de mai multe aptitudini..Muncitor, impartial si in special cat mai sociabil

  • Cristian China Birta Reply

   Ce inseamna muncitor? Calculat in ore de lucru sau cum? Cat despre partea cu impartialitatea nu sunt de acord. Bloggerul trebuie sa fie subiectiv. Dar cu argumente, fireste.

 7. fanel Reply

  Bloggerul perfect e cel care nu merge cu turma si urmareste subiectul din nisa lui de lucru. Bloggerul perfect e cel care scormoneste dupa subiecte si nu le copiaza dupa mediile sociale. Bloggerul perfect e un jurnalist independent care nu are studii dar totusi are pregatirea nativa sa practice jurnalism.

 8. Emilian Reply

  Probabil că ar trebui să aibă multe dintre calitățile pe care le apreciem, în general, la oameni, asta în afară de talentul care-l recomandă :)

 9. Razvan Reply

  Bloggerul perfect poate fi uşor confundat cu omul perfect. Nu prea reuşesc să găsesc diferenţe semnificative între celor două concepte de oameni.

  Trebuie să fie glumeţ, cu un spirit de observaţie foarte dezvoltat. Să ştie să scrie corect din punct de vedere gramatical, să fie echidistant iar spiritul civic reprezintă un plus.

  Dacă are şi capacitatea de a se detaşa măcar într-o mică măsură de latura personală toate-s bune. Dacă nu, chiar nu reprezintă o problemă.

  • Cristian China Birta Reply

   Totusi, omul perfect nu este necesar sa aiba si niste minime competente tehnice. Cum ar fi sa insereze un cod de banner sau ceva de genul. Dar blogerul perfect trebuie obligatoriu sa le aiba :)

   • Razvan Reply

    Adevarat. Nu stiu de ce, dar cand m-am gandit la bloggerul perfect am ignorat total aspectele tehnice. Abia acum mi-am dat seama.

    Poate pentru ca eu in vad mai mult oameni obisnuiti decat oameni cu veleitati programatoro-htmlistice :)

 10. Emil Calinescu Reply

  Vad ca majoritatea dau profilul bloggerului personal perfect. Nu pe cel am bloggerului de nisa. O fi vorba de faptul ca noua ne place sa citim bloggeri personali?

  • Cristian China Birta Reply

   Exista caracteristici de baza indiferent daca esti blogger generalist sau personal, cum ii zici tu. Noi despre alea vorbim. Pe alea vrem sa le identificam.

  • Ciprian Andronache Reply

   Nu exista “personal” sau “de nisa”. Blog inseamna “site propriu” ( deci o persoana, tu ca persoana ). Nu confunda site-urile cu blogurile. Un site administrat sau promovat sau realizat sau pe care posteaza mai mult de 1 persoana este “site” NU blog!
   Blogul “de nisa” sau blogul “personal” sunt, teoretic, acelas lucru, caci nu cred ca exista vreun blog personal care sa nu fie nisat, care sa nu-si doreasca “sa acopere o nevoie”, altfel teroetic nu ar mai avea sens sa fie online.

 11. octavian Reply

  salut, nu ma intereseaza blogul tau, dar am aflat ca te ocupi de shoebox in bucuresti. poate scrii ceva despre asta? si un loc unde putem aduce cadourile? adresa de mail e reala, te rog sa imi scrii. multumesc

  • Cristian China Birta Reply

   Inteleg ca nu te intereseaza blogul meu. Dar de scris despre ShoeBox am scris aici la mine. O simpla cautare ti-ar fi aratat asta. Si ai fi gasit informatiile pe care le soliciti fara sa mai pierzi timp scriind un comentariu :)

 12. Bogdan Pater Reply

  Bloggerul perfect știe câte puțin copywriting, video, photo, audio; știe să interacționeze cu oamenii; este carismatic; este prezent la evenimentele importante din comunitatea în care activează; cunoaște mulți oameni; scrie 2 articole pe zi, minim; mai are și un job full time și câteva proiecte pe lângă. Și cu toate astea are tot timpul timp de o cafea sau o bere. Și e cu zâmbetul pe buze non-stop. :D

 13. Adrian Reply

  Vad ca deja a fost specificat si sunt de acord ca bloggerul “perfect” trebuie sa fie in primul rand posesorul unui blog generalist, ca altfel nu ar putea spune ca este perfect. Sa interactioneze cu cititorii atat in online cat si in “real life”, sa fie ambitios, sa fie genul dispus sa ajute fara a avea pretentii in schimb, sa aiba o personalitate puternica si sa scrie articole intr-o maniera cat mai personala, mai diferita de restul si sa nu ii fie teama sa isi exprime parerile personale indiferent de domeniu.

  “Este multe si este grele…” :))

  PS: @ Natural – bloggerul perfect sa fie “TeleOltean”, jumate oltean jumate Teleormanean :))

 14. Lucianna Reply

  Bloggerul perfect scrie sincer, pentru el si cititori. Nu pentri topuri, nu pentru clasamente, nu pentru numar record de unici care trec o data in viata pe la pe blog. Pentru vizite constante si fidele. Prefera calitatea in locul cantitatii.

  • Irina Bărăgoi Reply

   Bănuiesc că nu l-ai văzut p-ăsta pân-acuma! ^_^

   • Lucianna Reply

    Mai, nu 100%, dar sunt care au cam 80% din ce zic eu pe aici.

    • Irina Bărăgoi Reply

     80% este egal şi cu 99% şi cu 10% adică … ceva incomplet.
     “Perfect” nu suportă grade de comparaţie. E perfect sau nu e. It’s so simple! :)
     80% înseamnă că, într-adevăr, n-ai văzut prototipul ăla de blogger despre care spuneai.

 15. Tudor Reply

  Bloggerul perfect este cel care se grabeste sa scrie mai repede un articol pe blog pentru a putea iesi cu amicii intr-o actiune csr. Bloggerul actual are tendinta de a deveni perfect online uitand ca inainte de toate este un om inconjurat de alti oameni si nu de id-uri.

 16. Bogdan Vodă Reply

  – Să fie creativ, inteligent, original;
  – Să aibă ceva de spus;
  – Să posede mult umor;
  – Să scrie pentru oameni, nu pentru păianjeni, târâtoare și alte gângănii ale lui Gogule

 17. Anda Reply

  Trebuie sa cunoasca neaparat limba romana si daca are vreun dubiu care e pluralul sau forma corecta a unui termen, sa caute in DEXOnline, nu e nicio rusine. Sa fie mai tot timpul online, pentru a raspunde in timp util comentariilor de pe blog si retele de socializare folosite, dar mai ales intrebarilor postate. Sa invete permanent despre blogging, SEO si nisa in care activeaza si asa ajungem la o alta cerinta: sa incerce si sa reuseasca sa fie cel mai bun pe 1 nisa, despre care sa-i fie drag sa scrie. Sa urmareasca tot ce apare la concurenta pe nisa vizata, sa iasa in lume cat de des poate si sa fie prietenos, atat in scris, cat si in vorbit, cu toti cei pe care-i intalneste, cu cititorii, cu agentiile, cu partenerii.

  La aceste trasaturi m-am gandit pana acum. Daca mai imi vin idei, completez pe parcurs.

  • albinuta veninoasa Reply

   Multe-s, putine-s, dar is bine gandite. Stiu, daca adun si ce au mai scris altii … iese perfect.

 18. Claudiu Reply

  Un blooger perfect trebuie sa cunoasca foarte bine limba romana.
  Orice greseala gramaticala il va trage in jos. Sa scrie articolele stufoase, care sa te tina “in suspans” sa te faca sa citesti pana la capat.

 19. Datcu Gabriel Reply

  http://datcugabriel.wordpress.com/2012/12/08/blogo-sapiens/
  La mine e si post despre bloggerul perfect. Sau noua specie de sapiens, cam acelasi lucru pentru mine.

 20. Irina Bărăgoi Reply

  Eu zic că ar trebui să ne uităm fiecare în oglindă și să ne spunem că avem ceva perfect. Să extragem acel quelque chose perfect, să-l punem alături de celelalte quelque chose-uri perfecte ale altora, iar împreună vom obține un prototip de blogger perfect! :)

 21. irina bartolomeu Reply

  Mai adaug si eu ceva: sa nu fie arogant si sa aiba bun simt.

 22. Cristi Reply

  Nu-i frumos ce-i frumos, e frumos ce-mi place mie. Bloggerul perfect este cel care detine blogul pe care-l accesez din placere.
  Suntem oameni, deci, suntem toti subiectivi.

 23. psi Reply

  empatic, consecvent, congruent, cu o mare disponibilitate de a învăța, orientat spre oameni, modest și focusat pe obiectivele sale.
  un blogger perfect există și este de fapt oglinda noastră, a tuturor celor care construim blogosfera. un puzzle compus din noi. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.